Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μπριάμ σε ψημένο ζυμωτό ψωμί και ανθότυρο

Από τον σεφ Γιώργο Κόντα.

THE LIFO KITCHEN |
Εκτέλεση 35'
Δυσκολία 1
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μεγάλους κύβους ή 10 ντοματίνια ολόκληρα
  • 1 κ.σ. μαϊντανός χοντροκομμένος ή φρέσκια ρίγανη από τη γλάστρα
  • 2 χοντροκομμένες φέτες ζυμωτού ψωμιού
  • 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ελαιόλαδο ή πυρηνέλαιο ελιάς για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  2. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές, τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές, στρώνουμε σε αντικολλητικό ταψάκι και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
  3. Βάζουμε το ταψί σε φούρνο προθερμασμένο στο γκριλ 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από το γκριλ, προσθέτουμε στο μπριάμ τα αρωματικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Σε τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, που έχουμε σε δυνατή φωτιά και έχει κάψει, σοτάρουμε τις φέτες ζυμωτού ψωμιού για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  5. Στήνουμε στο πιάτο το ψημένο ψωμί, τα λαχανικά μας, το ανθότυρο από πάνω σπασμένο με τα χέρια και περιβρέχουμε με καλό ελαιόλαδο ή κάποιο αρωματικό ελαιόλαδο που έχουμε φτιάξει, π.χ. πικάντικο.
  6. Τip: Αν υπάρχει στο ντουλάπι σας ξεχασμένο κανένα βαζάκι τσιτσίραβλα Πηλίου, μη διστάσετε να τα αποθέσετε πάνω στο ανθότυρο προτού το σερβίρετε.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ