Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Σαλάτα με φιογκάκια, τόνο, μπρόκολο και φέτα

Από τον σεφ Γιώργο Κόντα.

THE LIFO TEAM |
Εκτέλεση 20'
Δυσκολία 1
Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. (πακέτο) ζυμαρικά φιογκάκια (ή πένες λευκές ή ολικής ή βίδες λεύκες ή πολύχρωμες ή οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό)
  • 1 κονσέρβα τόνο
  • 1 κούπα ντοματάκια ολόκληρα
  • 1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα
  • 250 γρ. φέτα μαλακή κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά βράζουμε το μπρόκολο για 4 λεπτά και σουρώνουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό στον χρόνο που αναγράφεται στο κουτί τους.
  2. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  3. Tip 1: Τη φέτα μπορούμε να την περάσουμε στο πολυκοπτικό με λίγο ελαιόλαδο και μέρος από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά, έτσι ώστε να της δώσουμε υφή σάλτσας, η οποία κάλλιστα χρωματίζεται με κάποιο υλικό, π.χ. σπανάκι, παντζάρι, κουρκουμά κ.λπ., και μπορεί να «ντύσει» τη σαλάτα μας.
  4. Tip 2: Στη συγκεκριμένη σαλάτα ταιριάζει εξίσου το κουνουπίδι, τα πράσινα φασολάκια, οι φύτρες.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ