Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ρυζόγαλο φούρνου με γάλα αμυγδάλου και γλασαρισμένα φρούτα

Από τον σεφ Γιώργο Κόντα.

THE LIFO TEAM |
Εκτέλεση 80'
Δυσκολία 1
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • 400 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι φρέσκων αυγών χτυπημένοι
  • 1 κ.γ. νισεστέ ή κορν φλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό
  • 2-3 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου (προαιρετικά), υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ
  • 10 φράουλες ολόκληρες
  • 8 κεράσια χωρίς κουκούτσι
  • 1 πράσινο μήλο κομμένο σε χοντρές φέτες με τη φλούδα
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή ή λευκή κρυσταλλική
  • 1 σφηνάκι χυμός φρούτων (στη χάρτινη συσκευασία του εμπορίου)
  • Γαρνίρισμα με βερίκοκα ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρυζόγαλο: Βράζουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να χυλώσει το μείγμα.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νισεστέ, την εσάνς αμυγδάλου, ανακατεύουμε και μόλις ξεκουραστεί το μείγμα για 5-10 λεπτά ρίχνουμε τους κρόκους αυγών, αναδεύοντας γρήγορα με το σύρμα.
  4. Μοιράζουμε σε μπολάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με νερό, ώστε να είναι βυθισμένα κατά τα 2/3. Ψήνουμε το ρυζόγαλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  5. Σάλτσα φρούτων: Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε σιγανή φωτιά, ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα φρούτα ώστε να καλύπτουν τον πάτο του τηγανιού. Δυναμώνουμε τη φωτιά, τα σοτάρουμε ελαφρά για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το σφηνάκι χυμό φρούτου.
  6. Όταν εξατμιστεί ο χυμός, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.Αφού κρυώσει καλά το ρυζόγαλο, διακοσμούμε με τη σάλτσα φρούτων και τα βερίκοκα. Tip: Αν προορίζετε το γλυκό για την επόμενη μέρα, θα βάλετε ξεχωριστά το ρυζόγαλο και τη σάλτσα φρούτων στο ψυγείο και θα τα μοντάρετε λίγο προτού το σερβίρετε.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλατόπιτα

THE LIFO TEAM |  16.7.2019

Ραφιόλια Παριανά

The LiFO Kitchen |  12.7.2018
30' |

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ