Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ριζότο με χρυσές τρομπέτες

Από τον σεφ Χρήστο Γιατράκο.

THE LIFO TEAM |
Εκτέλεση 40'
Δυσκολία 2
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. ρύζι Αρμπόριο
  • 40 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 600-700 ml ζωμός κοτόπουλο
  • 70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 150 γρ. χρυσές τρομπέτες ή άλλα άγρια μανιτάρια
  • 100 γρ. βοδινό καρπάτσιο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε 20 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
  2. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς 17-20 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. 
  5. Γαρνίρουμε με καρπάτσιο και μανιτάρια χρυσές τρομπέτες.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ramino στη Γλυφάδα.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ