Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Στριφτάρια με ποικιλία άγριων μανιταριών

Από τον σεφ Χρήστο Γιατράκο.

THE LIFO TEAM |
Εκτέλεση 30'
Δυσκολία 1
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. διάφορα μανιτάρια μέτρια κομμένα
  • 20 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 30 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό
  • 300 γρ. στριφτάρια
  • 80 ml ζωμός κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να γυαλίσει, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ καρυκεύουμε, ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  3. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σε δυνατή φωτιά, βράζουμε τα ζυμαρικά στον χρόνο που γράφει η συσκευασία τους, σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα μανιταριών.
  4. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ramino στη Γλυφάδα.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ