Παραδοσιακά γιαπράκια

Από τη Νίκη Μηταρέα

Εκτέλεση 25'
Ψήσιμο 30'
Δυσκολία 2

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. αμπελόφυλλα
  • 400-500 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1κιλό κιμάς (½χοιρινό-½ μοσχάρι ή ½ χοιρινό-½κατσίκι ή τράγο) χοντροκομμένος
  • ½ λίτρο ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι, κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Με το κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε γέμιση και την τοποθετούμε στο αμπελόφυλλο, διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου και τυλίγουμε σφιχτά, έχοντας απέξω τη γυαλιστερή πλευρά του φύλλου.
  3. Τοποθετούμε σε σειρά τα γιαπράκια στην κατσαρόλα, που στον πάτο της έχουμε βάλει τα κλωνάρια από τον μαϊντανό.
  4. Όταν τελειώσει η διαδικασία, προσθέτουμε ένα βαρύ πιάτο και ρίχνουμε ελαιόλαδο και νερό μέχρι να καλυφθεί το πιάτο.
  5. Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με γιαούρτι.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ