Σιφναίικη μελόπιτα

Από την Μαρία Λεμπέση-Ναρλή

|
Εκτέλεση 10'
Ψήσιμο 60'
Δυσκολία 1

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό ανθότυρο φρέσκο
  • 1 ποτήρι νερού μέλι
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο σιμιγδάλι
  • Κανέλα για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμειγνύουμε το ανθότυρο με τα αυγά και προσθέτουμε το μέλι και τη ζάχαρη.
  2. Βάζουμε στο μούλτι το μείγμα και το χτυπάμε μέχρι να γίνει αλοιφή.
  3. Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με βούτυρο, πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και στη συνέχεια αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα.
  4. Το απλώνουμε καλά μέσα στο ταψί, το οποίο τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς.
  5. Ψήνουμε για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού. Μόλις κρυώσει, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλατόπιτα

THE LIFO TEAM |  16.7.2019

Κορμός με ταχίνι

THE LIFO TEAM |  8.4.2019
30' |

Ξεροτήγανα

THE LIFO KITCHEN |  8.4.2019
50' |

Μουστοκούλουρα

The LiFO Kitchen |  17.7.2018
40' |

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ