Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ριζότο με radicchio

Από την Daniele Bedin, σεφ στο Il Tinello

|
Εκτέλεση 5'
Ψήσιμο 25'
Δυσκολία 1
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα ρύζι Arborio
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 4 κούπες ζωμός κρέατος ή λαχανικών
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σφηνάκια κρασί κόκκινο
  • 40 γρ. ραντίτσιο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το ραντίτσιο στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό – δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε συνεχώς.
  4. Όταν απορροφηθεί ο ζωμός, προσθέτουμε κι άλλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το ρύζι. Αυτή η διαδικασία κρατάει 20-25 λεπτά.
  5. Μόλις είναι έτοιμο το ριζότο, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατευτούμε απαλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ