Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Βλίτα γιαχνί με ντοματίνια Σαντορίνης

Από τον Μιχάλη Κουτσαντωνάκη, σεφ του εστιατορίου Cookaki

|
Εκτέλεση 10'
Ψήσιμο 20'
Δυσκολία 1
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. βλίτα καθαρισμένα
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 100 γρ. ντοματίνια Σαντορίνης
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό 4-5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τα βλίτα, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ντοματίνια που τα σπάμε με τα δάχτυλα πάνω από την κατσαρόλα.
  4. Ρίχνουμε ½ ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα βλίτα.
  5. Σερβίρουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προαιρετικά λίγο χυμό λεμόνι.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα