Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Αθηναϊκή σαλάτα

Από τον Αλέξανδρο Κοσκινά, chef de cuisine του εστιατορίου Tudor Hall του ξενοδοχείου King George

|
Εκτέλεση 10'
Ψήσιμο 12'
Δυσκολία 1
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

  • 1 κρόκος αυγού
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 250 ml ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ ρίχνουμε το αυγό, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού και με σπάτουλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας γρήγορα συνεχώς.
  3. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
  4. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΥΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

  • 2 φιλέτα σφυρίδας
  • ½ καρότο
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • ½ σελινόριζα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1 κλωνάρι βασιλικός
  • 2 κ.σ. κάππαρη ψιλή
  • 1 αγγουράκι τουρσί
  • 2 φέτες αυγοτάραχο
  • 1 κ.σ. μαϊντανός
  • 1 κ.γ. άνηθο
  • Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατοπιπερώνουμε τη σφυρίδα και σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά τοποθετούμε το ψάρι με το κρασί, το θυμάρι και τον βασιλικό και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από το τηγάνι το ψάρι, το μαδάμε σε πέταλα και το κρυώνουμε.
  3. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, τα βράζουμε ελάχιστα και σουρώνουμε.
  4. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το αγγουράκι τουρσί και την κάππαρη.
  5. Σε μπολ βάζουμε το ψάρι, τη μαγιονέζα και τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με τις φέτες αυγοτάραχο.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

1 Σχόλια
avatar
Απλά Μαθηματικά 4.7.2019 | 13:38
Παραφορτωμένο και καθόλου ελκυστικό στην όψη