Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ψητό κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι, μέλι και θυμάρι με πατάτες baby

Από τον Σωτήρη Ευαγγέλου, Εxecutive chef της «Μεγάλης Βρετανίας» και του «King George»

|
Εκτέλεση 10'
Ψήσιμο 90'
Δυσκολία 1

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  • 1 κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής (βάρος 1.200-1.300 γρ.)
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. μέλι
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 50 γρ. κουρκουμάς
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για μια νύχτα.
  2. Την επομένη αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα του και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς, σε χαμηλή θερμοκρασία για 60 λεπτά περίπου.
  3. Βράζουμε τις πατάτες για 8' σε αλατισμένο νερό.
  4. Τις αφαιρούμε από το νερό και τις στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά.
  5. Τις τοποθετούμε σε ταψί με το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι, δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, έως ότου ροδοκοκκινίσουν και γίνουν τραγανές.
  6. Τις σερβίρουμε με το κοτόπουλο και τη ρόκα και τρίβουμε το αρσενικό Νάξου, μαζί με ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ