Στο σημερινό «Α μπα»: όχημα που ξέμεινε από καύσιμα

Επίσης: αγώνες δρόμου
6.11.2015 | 10:33

 

__________________
1.

 

Αγαπητή Α μπα,
Θέλω καιρό να σου γράψω και θα μπω κατευθείαν στο θέμα. είμαι 20χρονων με αρκετά περιττά κιλά, χωρίς κανένα ενδιαφέρον από αγόρια και συνεπώς δεν έχω κάνει σχέση Σοβαρή ούτε έχω ολοκληρώσει, κοινώς είμαι ακόμα παρθένα (άουτς).όλες μου οι φίλες έχουν προχωρήσει έστω και μια φορά. Έχω πείστει οτι θα μείνω στο ράφι για παντα. γεροντοκόρη και μονη. είναι φυσιολογικό στην ηλικία μου να μην έχω ολοκληρώσει ή έχω πρόβλημα? Θα βρω κάποιον να με θέλει ή θα μείνω για παντα έτσι μονη μου?- προβληματισμένη

 

Νομίζω ότι είναι απολύτως απαραίτητο, όσο δυσάρεστο και αν είναι, να απαντήσω στην ερώτηση που δεν κάνεις γιατί τρέμεις και στην ιδέα.


«Τα κιλά μου φταίνε που είμαι παρθένα;»


Η απάντηση είναι πολύπλοκη, και δύσκολο να εξηγήσει κανείς σε κάποιον που είναι είκοσι χρονών. Μολαταύτα θα το προσπαθήσω.


Δεν φταίνε τα κιλά. Αλλά ταυτόχρονα είναι ένας παράγοντας, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες. Δεν φταίνε επειδή υπάρχουν. Φταίνε επειδή ξέρεις ότι υπάρχουν, και κάνεις μέσα σου διάφορες υποθέσεις για το τι σημαίνουν. Οι υποθέσεις που κάνεις είναι σίγουρα χειρότερες από την πραγματικότητα, και επηρεάζουν τη συμπεριφορά σου. Πρόσεχε όμως: δεν θέλω με τίποτα να σου πω ότι εσύ φταις που σε επηρεάζουν τα παραπάνω κιλά, ή ότι είναι κάτι που βρίσκεται μόνο στο μυαλό σου, και ότι πρέπει να το ξεπεράσεις με τη σκέψη. Δεν φταις αν σε ενοχλούν, ούτε είσαι αδύναμη αν δεν μπορείς να επιβληθείς στις αρνητικές σκέψεις που σου δημιουργούν.


Όμως, πρόσεχε πολύ, γιατί είναι πολύ εύκολο να επικεντρωθείς σε λάθος σημείο. Αν παρακολουθείς το 'α μπα' τακτικά, θα έχεις δει ότι αυτή η ερώτηση είναι συχνή από κορίτσια που συμπληρώνουν ότι δεν έχουν κάποιο εμφανές ελάττωμα. Γιατί; Γιατί η γυναικεία σεξουαλικότητα ποινικοποιείται, και οι γυναίκες, ειδικά οι νέες γυναίκες, δυσκολεύονται να βρουν πότε πρέπει να ξεκινήσουν τη σεξουαλική τους ζωή και με ποιον. Ξέρουν ότι πρέπει να αντιστέκονται με μανία, και ξαφνικά, σε μια στιγμή, νιώθουν ότι άργησαν πάρα πολύ και είναι μια σκέτη αποτυχία και δεν τις θέλει κανείς και θα μείνουν για πάντα μόνες. Το πρόβλημα είναι κοινό, γιατί ξεκινάει από αλλού, αλλά τα νεαρά κορίτσια δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η αφετηρία του. Έτσι, όταν, κυρίως τυχαία, περνάει το δευτερόλεπτο που οι φίλες τους «προχωρούν», νιώθουν ότι τα έχουν κάνει θάλασσα και φταίνε σε ΚΑΤΙ, και μετά παλεύουν να βρουν τι είναι αυτό το κάτι, που απαραίτητα είναι πάνω τους ή μέσα τους. Αν υπάρχουν παραπάνω κιλά, είναι ο εύκολος στόχος. Αλλιώς ενοχοποιείται μια μεγάλη μύτη, η ακμή, δεν ξέρω τι. Ακόμα και τα κορίτσια που δεν μπορούν να βρουν πάνω τους ή μέσα τους ένα εξώφθαλμο πρόβλημα, εξακολουθούν να το ψάχνουν.


Αν σε ενοχλούν τα κιλά σου, η κουβέντα πρέπει να είναι τελείως διαφορετική. Αν θέλεις να ρωτήσεις αν είναι οκ να είσαι παρθένα στα 20 σου, η απάντηση είναι ναι, οπωσδήποτε, φυσικά, και πάλι ναι. Είναι παραπάνω από οκ. Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι και δεν χρειάζεται να ανησυχείς γι' αυτό το θέμα. Δεν θα μείνεις μόνη σου, και βγάλε από το λεξιλόγιο σου τη λέξη «γεροντοκόρη», είναι μειωτική. Δεν βρίσκουν ταίρι μόνο οι ικανοί, αν ήταν έτσι, την είχαμε βάψει, όλοι μας. Όλοι βρίσκουν κάποιον, γιατί κανείς δεν θέλει να μείνει μόνος.


ΥΓ. Η αίσθηση ότι «δεν πρόλαβες» και έχεις αργήσει σε κάτι, και τα συναισθήματα αποτυχίας που ακολουθούν, έρχονται σε πολλές φάσεις της ζωής μιας γυναίκας, οπότε κοίτα να το ξεπεράσεις τώρα, για να μην το ξαναπάθεις άλλες δέκα φορές. Ποτέ δεν είναι καλό το timing. Τη μια μέρα είσαι μικρή για σοβαρές σχέσεις γιατί σπουδάζεις, και μέσα σε μια εβδομάδα είσαι μια αποτυχία γιατί έπρεπε να είχες παντρευτεί πρόπερσι. Τη μια είσαι ανώριμη αν κάνεις δυο παιδιά γιατί δεν έχουν στρώσει τα οικονομικά σου, την επόμενη μέρα έχεις γεράσει και οι ηλικιωμένες μάνες έχουν πολλά προβλήματα και επικίνδυνες εγκυμοσύνες. Δεν μπορείς να κερδίσεις στο παιχνίδι αυτό, γι' αυτό, ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ.

 

 

__________________
2.

 

Έτυχε και έπεσε στην αντίληψη μου το εξής άρθρο
Έχω μείνει παγωτό από το σοκ, νόμιζα ότι ζούμε στο 2015. Σκέψεις ?- feminist

 

Είναι μεγάλο λάθος να νομίζεις ότι επειδή τυχαίνει να έχεις γεννηθεί τώρα, ότι το τώρα είναι η πιο προχωρημένη περίοδος από όλες. Η ανθρωπότητα κάνει πολλούς κύκλους, και κινείται σε διαφορετικές ταχύτητες. Επίσης είναι μεγάλο λάθος να νομίζεις ότι ο κόσμος θεωρεί δεδομένα αυτά που θεωρούν δεδομένα οι δέκα φίλοι και οι είκοσι γνωστοί σου. Μάλλον όχι, αυτό δεν είναι λάθος, είναι επικίνδυνο. Αν δηλώνεις φεμινίστρια, τουλάχιστον πρέπει να ξέρεις ενάντια σε τι παλεύεις.

 

 

__________________
3.

 

γινεται να ειμαι τρελα ερωτευμενη με τον αντρα μου αλλα οταν λειπει για δουλεια αρκετο καιρο δλδ περιπου 4 μηνες να κοιταω κ να φλερταρω αλλους αντρες?? αλλα μεχρι εκει ,,,σεξουαλικα δε εχω σκεφτει τον ευατο μου με αλλον αντρα-Kατια

 

Μόνο του Σπανού τα γένια δεν γίνονται.

 

 

__________________
4.

 

Αγαπητή Α, μπα,
Γιατί το να κάνεις φίλους από τα 25 και μετά (υποθέτω πως συνεχίζει να είναι το ίδιο) είναι όλο και πιο πολύ σαν να βγαίνεις ραντεβού; -Alex

 

Δε νομίζω ότι είναι ο κανόνας, και δεν μπορώ να προβλέψω για όλες της ηλικίες άνω των 25, αλλά αν είχες αυτή την εμπειρία, μπορεί να είναι επειδή όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερο ξέρουμε τι θέλουμε και τόσο λιγοστεύει ο ελεύθερος χρόνος μας, οπότε κάνουμε πιο στοχευμένες συζητήσεις για να καταλάβουμε αν ταιριάζουμε με κάποιον.

 

 

__________________
5.

 

Αγαπητή Α,μπα:
1) Γιατί βλέπεις Real Housewives? Βλέπω και εγώ
2) Μπορείς να ερωτευθείς & να βρεις την αγάπη μετά τα 30?- My_life_is_buffering

 

1) Δεν βλέπω όλες τις Housewives. Βλέπω του Orange County, επειδή έζησα στο Orange County για τρία χρόνια και πραγματικά, είναι ένα μοναδικό μέρος, μια νησίδα όπου τα καθημερινά προβλήματα διαβίωσης έχουν λυθεί τόσο αποτελεσματικά, ο καιρός είναι τόσο απίθανος όλο το χρόνο, η φύση τόσο μαγευτικά όμορφη (ο αέρας μυρίζει λουλούδια και θαλασσινό αλάτι, στ' αλήθεια), το φαγητό είναι τόσο καταπληκτικά νόστιμο, και ο κόσμος τόσο καλοφτιαγμένος, ωραίος και άνετος, ώστε πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ κανείς για να βρει προβλήματα για να τσακωθεί με κάποιον άλλον. Δεν είναι τυχαίο που ξεκίνησε από εκεί όλο το franchise. Κάποιος από το κανάλι βρέθηκε εκεί τυχαία, πριν από δέκα χρόνια, και σκέφτηκε ότι δεν υπάρχει άλλο τέτοιο μέρος σε όλη την Αμερική (και μάλλον δεν υπάρχει).


Για παρόμοιους λόγους βλέπω τις Housewives του Beverly Hills, που είναι άλλη μια νησίδα όπου ισχύουν άλλοι κανόνες. Με το Beverly Hills δεν έχω προσωπική εμπειρία (πολύ θα ήθελα), αλλά έχω μια ιδέα από το Λος Άντζελες, και νομίζω ότι καταλαβαίνω κάποιες από τις νευρώσεις. Για τους ίδιους λόγους βλέπω και τις Housewives της Νέας Υόρκης, αν και αυτές μου αρέσουν λιγότερο από όλες, γιατί η Νέα Υόρκη ανήκει στις φυλές της, και δεν υπερισχύει μια ομάδα – και αυτές δεν είναι ούτε οι πιο πλούσιες, ούτε οι πιο εκκεντρικές γυναίκες της Νέας Υόρκης, ούτε κατά προσέγγιση. Άλλες housewives δεν βλέπω.

 

2)Μετά τα τριάντα;


Ρε παιδιά, μη με στενοχωρείτε έτσι. Γιατί υπακούτε τόσο πολύ στα φανταστικά όρια που σας έχουν βάλει για να σας έχουν σούζα; Μπορείς να ερωτευτείς και να βρεις την αγάπη όσο έχεις σφυγμό.

 

 

__________________
6.


Τώρα που μένεις στο Μανχάταν, αισθάνεσαι την ανάγκη να ντυθείς πιο cool μιας και είναι μια πόλη με πολλούς fashion ανθρώπους αλλά και πολλές "μπουτίκ";

 

Δεν μένω πια στο Μανχάταν, αλλά μπορώ να σου απαντήσω. Δεν ήταν μόνο οι καλοντυμένοι άνθρωποι που χάζευα με ανοιχτό το στόμα. Ήταν όλοι όσοι έφερναν την προσωπική τους κουλτούρα στην πόλη και φορούσαν ρούχα και είχαν μαλλιά που ποτέ δεν είχα φανταστεί σε άνθρωπο. Φυλές άγνωστες, υβρίδια από πολλές ηπείρους, μιγάδες εξωγήινης προέλευσης, με σωματότυπους έξω απ' ό,τι είχα δει ποτέ στη ζωή μου, που μιλούσαν γλώσσες εξωτικές, και συνδύαζαν ρούχα που σε κρεμάστρα θα φαινόταν φρικτά, αλλά πάνω τους ήταν ό,τι πιο κουλ υπάρχει. Αυτό, σε συνδυασμό με ότι κανείς δεν ασχολείται με το τι φοράς, αλλά απολύτως κανείς, σου δημιουργεί ένα πάρα πολύ απελευθερωτικό συναίσθημα, σε κάνει να θέλεις να χορέψεις στα πεζοδρόμια. Ήμουν ήδη αρκετά μεγάλη όσο ήμουν εκεί για να νιώσω την ανάγκη να εκφραστώ μέσα από το ντύσιμο, αλλά για κάποιον που ψάχνει τον εαυτό του και αισθάνεται ότι δεν έχει βρει την εικόνα του, είναι παράδεισος. Για όποιον αγαπάει την ελευθερία έκφρασης και το χωνευτήρι που δεν απορρίπτει κανέναν, είναι παράδεισος, είτε τον απασχολεί το ντύσιμο, είτε όχι. Νομίζω ότι η ποικιλομορφία είναι αυτό που μου λείπει περισσότερο από αυτή την πόλη. Και το Central Park.

 

 

__________________
7.


Λοιπόν, θα πω τι έγινε χθες, και μέχρι να έρθει η απάντηση, μάλλον θα έχω ξεχάσει το σκηνικό ή τέλος πάντων ,κάπως θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα. Χθες πήγα με μια φίλη μου (καινούρια) γύρω στο χρόνο κάνουμε παρέα για ψώνια. Εγώ είδα ένα παλτό, το είδε και αυτή σχολιάσαμε και οι δύο ότι είναι ωραίο. Εγώ σκέφτηκα ότι θα ναι ακριβό γιατί και το μαγαζί που ήμασταν είναι ακριβό για μένα και πήγαμε ουσιαστικά γι αυτήν. Μετά παίρνει τρια τέσσερα ρούχα (όχι το παλτό) και πηγαίνει δοκιμαστήριο. Εγώ όσο έλειπε το δοκιμάζω, ρωτάω και τιμή και τελικά ήταν φτηνό. Βγαίνει έξω. Λέω κάτι τύπου μη με αφήσεις να ψωνίσω και εγώ, γιατί είναι ωραίο και φτηνό και μου λέει μην το πάρεις, γιατί ξέρει ότι δεν έχω λεφτά, και μετά λεει θα το πάρεις; Γιατί αν δεν το πάρεις θα το πάρω εγω. Και το πήρε. Δεν την κατηγορώ ολοκληρωτικά. Η όλη ιστορία έχει δύο σκέλη για μένα. Ένα έχει να κάνει με την αδυναμία χαρακτήρα που έδειξα εκείνη την ώρα. Που δν το διεκδίκησα ενώ το ήθελα, και όπως ξέρουμε όλοι έτσι φτιάχνονται οι ισορροπίες σε μια σχέση. Εγώ ήμουν ένα δυναμικό άτομο, και περνώντας τα χρόνια η ανασφάλεια μου να μη μείνω μόνη μου χωρίς φίλους με έχει κάνει να γίνω ένα πους όβερ. Αλλά δεν είμαι έτσι. Δεύτερον που με προβληματίζει είναι γιατί η φίλη μου ένιωσε την ανάγκη να το κάνει αυτό. Και εξηγούμε. Είναι όμορφη κοπέλα, μπορεί και πιο όμορφη από μένα, πάντως σίγουρα με αρκετή αυτοπεποίθηση, είναι αντικειμενικά πιο επιτυχημένη στον επαγγλεματικό τομέα, και έχει και σχέση ενώ εγώ όχι. Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά της μαζί μου; Ή δεν έχει να κάνει με μένα; Απ τη μία λέω ότι δεν μου αρέσει ο εαυτός μου, από την άλλη και η συμπεριφορά η δική της μου βγάζει ζήλια. Πως μπορείς να κάνεις μια ειλικρινή φιλία αν ζηλεύεις και δεν θέλεις το καλό του φίλου σου; Α δεν είστε ομάδα; Αν δεν μπορείς να χαρείς με τις επιτυχίες του; Ή όταν είναι όμορφος; Κάνουμε και ένα μάθημα μαζί και είναι ανταγωνιστική. Εγώ έχω καταλήξει ότι είμαι το λιγότερο ανταγωνιστικό άτομο στον πλανήτη. Και δεν το λέω με την καλή έννοια, για να με χειροκροτησετε σαν μητέρα τερέζα, το λέω με την κακή. Δεν έχω τον καλώς εννοούμενο ανταγωνισμό, που σε κάνει καλύτερο, που σεκάνει να προσπαθείς περισσότερο. Μπορεί να έχει νακάνει επειδή κατά βάθος είμαι τεμπέλα ψωνάρα. Πιστεύω ειλικρινά ότι με τη μισή προσπάθεια θα έχω τα ίδια αποτελέσματα και θα πετύχω το στόχο μου (συγκεκριμένα για το μάθημα ας πουμε), οπότε παίρνω το ρόλο του δεύτερου μεν, αλλά επίσης με επιτυχές αποτέλεσμα. Επίσης κατά βάθος πιστεύω ότι είμαι πιο έξυπνη από πολλούς, οπότε δεν κοπλεξάρομαι εύκολα. Αλλά είχα και φίλους παλιά πιο έξυπνους και μορφωμένους από μένα και δεν ζήλεψα ποτέ. Αλήθεια ακόμα και τώρα αναφέρομαι σε αυτούς και τα κατορθώματά τους λές και είναι δικά μου. (μένουν μακριά και έχουμε ψιλοχαθεί δεν έγινε κάτι άλλο). Είναι αυτό φυσιολογικό γιατρέ μου; Αγαπώ πολύ τους ανθρώπους. Αγαπώ να τους μιλάω και να μου μιλάνε, είμαι ένα εξαιρετικά κοινωνικό ζώο που έχει ανάγκη από ανθρώπους. Πάντα έλεγα ότι όποιος μένει μόνος του χωρίς φίλους κάποιο λάθος κάνει. Προσπαθώ λοιπόν να καταλάβω τι λάθος κάνω εγώ και έχω καταλήξει με φιλίες του κώλου. Μήπως ρε αμπα από το μακροσκελές και αλλοπρόσαλλο γράμμα μου, μπορείς να βγάλεις εσύ κανένα συμπέρασμα;; - ανανταγωνιστικός

 

Αυτό το γράμμα είναι ένα παράδειγμα του γιατί βλέπω Real Housewives. Επειδή με συναρπάζει πώς κάποια μπορεί να κάνει την τρίχα, τριχιά, επειδή πιστεύει ότι η γη γυρίζει γύρω από την ίδια.


Η κοπέλα πήρε το παλτό για τρεις λόγους. Α) Επειδή ήταν ωραίο. Β) Επειδή ήταν φτηνό. Γ) Επειδή είχε τα λεφτά για να το πάρει.


Κανείς από τους τρεις λόγους δεν έχει να κάνει με σένα. Το ξαναγράφω: πήρε το παλτό επειδή της άρεσε. Η απόφαση της δεν έχει να κάνει με σένα.


Δεν ξέρουμε αν το είδες πρώτη. Αλλά δεν έχει σημασία αν το είδες πρώτη. Δεν σου ανήκει κάτι, επειδή το είδες πρώτη. Σου ανήκει όταν δώσεις λεφτά σε αυτόν που του ανήκει. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που υπαγορεύει ότι αν κάτι σου αρέσει αλλά δεν μπορείς να το έχεις, τότε απαγορεύεται να το πάρει κάποιος με τον οποίο κάνεις παρέα. Η ερώτηση που σου έκανε, αν θα το πάρεις ή όχι, ήταν περιττή. Πρόβλημα θα ήταν αν είχατε και οι δύο λεφτά για να το πάρετε, και οι δύο πρόθεση για να το πάρετε, και υπήρχε μόνο ένα παλτό σαν κι αυτό σε όλη την πλάση. Αλλά εδώ που τα λέμε, μακάρι να ήταν αυτά τα προβλήματα σας.


Και τώρα η αποκάλυψη του αιώνα: είσαι πάρα πολύ ανταγωνιστική. Τι νομίζεις ότι είναι ο ανταγωνισμός; Ποιος θα πάρει πρώτος το φτηνό παλτό; Η σύγκριση είναι. Συγκρίνεις ποια είναι η πιο όμορφη. Ποια είναι καλύτερη στο μάθημα. Ποιος παίρνει τον καλύτερο βαθμό, και με πόση προσπάθεια. Η ανταγωνιστικότητα σε ωθεί να συγκρίνεις και να συγκρίνεσαι. Το ότι δεν θέλεις να είσαι πρώτη – ή έτσι λες – δεν σου δίνει άφεση, κυρίως επειδή κατά βάθος, και όχι πολύ στο βάθος, πιστεύεις ότι είσαι η καλύτερη απ' όλους, και αν δεν αποδεικνύεται αυτό έμπρακτα, είναι επειδή βαρέθηκες να προσπαθήσεις.


Και τώρα, η δεύτερη αποκάλυψη του αιώνα: όχι μόνο κομπλεξάρεσαι, αλλά κομπλεξάρεσαι πάρα πολύ εύκολα. Κόντεψες να απορρίψεις κάποιον επειδή αγόρασε ένα παλτό που σου άρεσε. Οι άνθρωποι που έχουν έπαρση, κρέμονται από μια μεταξωτή κλωστή. Η αυτοπεποίθηση σου έχει ασταθείς βάσεις και σε τρώει η αγωνία μήπως κάνεις λάθος και δεν είσαι τόσο ξεχωριστή όσο νομίζεις. Το συναισθηματικό ασανσέρ που νιώθεις («είμαι η καλύτερη! Είμαι η χειρότερη!») είναι αποτέλεσμα πασαλειμμάτων που έχεις κάνει στην προσπάθεια σου να αναπτύξεις την προσωπικότητα σου.


Είναι πολύ πιθανό να είσαι έξυπνη και ικανή. Συνήθως οι άνθρωποι που μιλάνε έτσι, έχουν κάποια προσόντα. Το πρόβλημα είναι ότι τα καίνε επειδή δεν κοιτάνε μέσα τους. Παρακολουθούν συνέχεια τους άλλους με αγωνία, για να δουν αν τους βλέπουν όπως βλέπουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Είναι ατυχώς ξοδεμένη ευφυία, δυστυχώς.


Δεν είσαι η καλύτερη. Δεν είσαι η χειρότερη. Δεν είσαι σε αγώνα δρόμου, και κανείς δεν κερδίζει σε αυτό που λέγεται ζωή. Ένα παλτό που δεν πήρες θα σε οδηγήσει σε μια ζακέτα που χρειαζόσουν περισσότερο. Το παλτό που πήρε ο άλλος μπορεί να τρύπησε μετά από τρεις μέρες. Ο καλύτερος – ο πιο σίγουρος, ο πιο σταθερός - τρόπος για να έχεις ανθρώπους γύρω σου είναι η γενναιοδωρία, με πράγματα και συναισθήματα, συνδυασμένη με ουσιαστική αυτογνωσία. Έχεις πολλή δουλειά. Ξεκίνα αμέσως.


 

ΛΕΝΑ ΦΟΥΤΣΙΤΖΗ
BIO ΑΡΘΡΑ
68 Σχόλια
1234
TGProject 6.11.2015 | 10:55
Τι σαχλαμάρα ήταν η 7; Από που προκύπτουν όλα αυτά; Σίγουρα όχι από το παλτό. Κοπελιά πάρε ένα μπουφάν.
Πώς χαλάνε την καθημερινότητα τους μερικοί άνθρωποι...
Συννεφιά 6.11.2015 | 13:57
Αυτήν όμως την βασανίζει... Προφανώς το ότι η φίλη της αγόρασε αυτό το παλτό σημαίνει γι'αυτήν δύο πράγματα: 1) Ότι η φίλη της την ζηλεύει για το γούστο της τόσο ώστε να "αντιγράψει" την επιθυμία της να αγοράσει αυτό το παλτό και 2) ότι η φίλη της, προβαίνει στην αγορά για να δείξει ότι εκείνη έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει το ποσό και άρα είναι "καλύτερη".
Στην ουσία αυτή που πραγματικά ζηλεύει είναι η κοπέλα της ερώτησης η οποία αισθάνεται μειονεκτικά που η φίλη της έχει πιο πολύ χρημα, τόσο ώστε να αγοράσει το παλτό που αρέσει σε εκείνη. Και αισθάνεται επιπλέον άσχημα γιατί στα μάτια της και στο μυαλό της, η φίλη της είναι επί του πρακταίου "καλύτερη" και η πράξη της αγοράς του παλτού το αποδικνύει.

Υπερβολικά πολύπλοκο και υπερβολικά κουραστικό. Την ψιλο-λυπάμαι να πω την αλήθεια! Σκέψου να βλέπεις τα πράγματα έτσι για όλες σου τις σχέσεις!! OMG!
TGProject 6.11.2015 | 14:29
Η τελευταία σου παράγραφος τα λέει ολα
Phoebe Buffay-Hannigan 6.11.2015 | 16:11
≠7 Νομίζω πως το θέμα της είναι πιο βαθύ κι ίσως πιο βασανιστικό για αυτήν κι είναι κρίμα για αυτήν… η αφορμή ήταν το παλτό.
Γράφει: "Είναι όμορφη κοπέλα, μπορεί και πιο όμορφη από μένα, πάντως σίγουρα με αρκετή αυτοπεποίθηση, είναι αντικειμενικά πιο επιτυχημένη στον επαγγλεματικό τομέα, και έχει και σχέση ενώ εγώ όχι. "
Εγώ ταπεινά πιστεύω πως εννοεί, αφού είναι κάπως πιο όμορφη από μένα κι έχει και σχέση και αυτοπεποίθηση κ.λπ κ.λπ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΤΟ;
Maggie 6.11.2015 | 11:03
Αχ σήμερα με ταξίδεψες με μερικές από τις απαντήσεις σου Λένα.
Αφού τρόμαξα όταν ακούστηκε ο παλιατζής από έξω, λέω μέχρι και στο Μανχάταν ήρθε πια;
athaini 6.11.2015 | 11:20
#2
Είχα πάααααρα πολύ καιρό να εκνευριστώ τόσο πολύ με άρθρο. Απο ποιά τρύπα βγήκε ο τύπος;;;;;; Κι εγώ παγωτό έμεινα.
mumu 6.11.2015 | 11:46
#7 και που να ήταν το παλτό γκόμενος δηλαδή.
Haifischnet 6.11.2015 | 12:53
Μην το λες! Παρουσιάζει μεγάλη ομοιότητα με περιπτώσεις φιλενάδων και γκόμενου-μήλου-της-Έριδος: "μου αρέσει αυτός, αλλά εκείνου του αρέσει η κολλητή μου και η κολλητή μου τα έφτιαξε μαζί του, μάλωσα με την κολλητή μου, είναι 'φίλη-φίδι', εγώ τον είχα δει πρώτη, δικός μου ήτανε και γιατί μου τον πήρε αυτή" και άλλα τέτοια.
avatar
Ανώνυμος/η 6.11.2015 | 14:10
αν είχα 5 ευρώ για κάθε γκόμενα που ξέρω που έχει μαλώσει ή ψυχρανθεί με φίλη της για γκόμενο θα είχα ξεπληρώσει το χρέος της χώρας..
ενώ άντρα δεν ξέρω κανέναν.
μικροαστικά κατάλοιπα alert. "ο άντρας ο πασάς" που για χάρη του τα κάνουμε όλα μπουρδέλο και δε λογαριάζουμε ούτε φιλίες ούτε σχέσεις ούτε τίποτα..
Varaw myges* 6.11.2015 | 14:39
Άνοιξε τον κύκλο σου . Εγώ ξέρω τέτοιους άντρες που έχουν ψυχρανθεί
nina v 6.11.2015 | 16:25
Mortimer mouse, μην το λες.www.youtube.com/watch?v=qfgywAyLm3g
Iris Prismatica 6.11.2015 | 17:28
@Haifischnet:
Γι'αυτό που ρώταγες τις προάλλες: http://www.howtogeek.com/218856/how-do-you-disable-the-get-windows-10-icon-shown-in-the-notification-tray/
By the way, task scheduler=χρονοδιάγραμμα εργασιών.
avatar
Ανώνυμος/η 6.11.2015 | 17:40
χεχε οντως υπαρχουν και πολλοι αντρες. ηταν αρκετα επιθετικο το σχολιο μου :p
γενικα ειναι φαινομενο ανασφαλους ανθρωπου
avatar
Ανώνυμος/η 6.11.2015 | 11:46
απαντησάρα απο τις λίγες στο 7.ευγε!
avatar
Διατιτραίνον Νους 6.11.2015 | 11:49
1. Το αντίστοιχο συμβαίνει και στο αντρικό φύλο. Ίσως είναι πιο αγχωτικό στους νεαρούς άντρες καθώς στη πατριαρχική κοινωνία που ζούμε είναι ένα "κριτήριο" ότι γίνεσαι από παιδί άντρας (έλεος)! Είχα αντιμετωπίσει και εγώ τους αντίστοιχους προβληματισμούς καθώς έκανα σεξ πρώτη φορά αρκετά αργότερα από τους φίλους μου (χωρίς να'χω περιττά κιλά, οπότε αυτό δεν είναι κριτήριο)! Αργότερα δε θα σε νοιάζει πότε ήταν η πρώτη σου σεξουαλική εμπειρία !
Οι προβληματισμοί για τα περιττά κιλά θα έπρεπε να επικεντρώνονται στα προβλήματα υγείας που θα αντιμετωπίσεις μετέπειτα και όχι τόσο στη σεξουαλική σου ζωή!
Σαφώς και αν είχες ένα καλλίγραμμο σώμα θα ήσουν πιο ελκυστική αλλά ακόμα και τότε δε σημαίνει ότι θα είχες κάνει σεξ!
Θα το κάνεις επειδή το θες και με το άτομο που θες! Μη σε νοιάζει τί κάνουν οι άλλοι!
Varaw myges* 6.11.2015 | 11:52
Ρε Νο.7,

Κάηκε ο εγκέφαλός μου! Γιατί δεν πήρατε το ίδιο παλτό; Εγώ χαίρομαι τις σπάνιες φορές που ανακαλύπτω ότι φίλες μου μπορεί να αγοράσανε το ίδιο ρούχο με μένα! Είναι μια σύνδεση και μια αποδοχή του εξαιρετικού μου γούστου (λολ).
Συννεφιά 6.11.2015 | 15:25
Α πα πα.. Μύγα εγώ δεν το μπορώ αυτό. Με ενοχλεί. Πες με ψωνάρα. Δεν θέλω να φοράμε όλες τα ίδια ρούχα. Δηλαδή αν αγοράσω κάτι και πάει η φίλη μου καπάκι και αγοράσει το ίδιο, μου φαίνεται πολύ άσχημο. Παίζει και να μην το ξαναφορέσω.
Έχω να σου πω περιστατικό με φόρεμα που αγόρασα online πριν καιρό, με το οποίο μια φίλη μου ξετρελλάθηκε τόσο που προσπαθούσε επί μήνες να βρει να αγοράσει το ίδιο γιατί από το κατάστημα από το οποίο το αγόρασα είχε τελειώσει και δεν το ξαναδιέθεσαν! Με πίεσε και της το δάνεισα δυο τρεις φορές να το φορέσει σε διάφορα events που είχε να πάει (γάμους-βαφτίσεις κλπ), πράγμα που καθόλου δεν μου άρεσε αλλά δεν ήθελα να την κακοκαρδίσω. Το έψαχνε και δεν το έβρισκε πουθενά και τελικά το αγόρασε μεταχειρισμένο από το ebay!!! Δεν μπορώ να πω ψέματα: μου κακοφάνηκε πάρα πολύ!
Varaw myges* 6.11.2015 | 16:47
Ναι το ξέρω αυτό το σκεπτικό αλλά εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου. Είναι σαν να σου 'έκλεψε ' την ιδέα ένα πράγμα; Δεν ξέρω. Αλλά αφού είστε φίλες είναι λογικό καμιά φορά να έχετε το ίδιο γούστο , δεν θα έπρεπε να σε πειράξει τόσο μωρέ.
avatar
Nandja 10.11.2015 | 09:34
Ρε κορίτσια, χαλαρώστε, λίγο άγχος έχουμε κάθε μέρα, αυτός ο "νταλγκάς" μας έλειπε, μην τυχόν και φοράει η άλλη το ίδιο με μας. 'Α προπό, θυμήθηκα στην Κέρκυρα που ζούσα σκηνικό που εκτυλίχθηκε μπροστά μου σε κατάστημα με επώνυμα κι ακριβούτσικα ρούχα: Tύπισσα σιγοψιθύριζε στον καταστηματάρχη-γνωστό της- μάλλον ως "καλή πελάτισσα'' - να της κρατήσει μόνο ένα κομμάτι από το συγκεκριμένο σχέδιο, ξέρω γω, ώστε να μην υπάρχει στο νησί άλλη που θα το φορούσε, εν όψει Πάσχα μάλιστα!!!
avatar
Libellous 15.11.2015 | 16:41
Ενα μικρο πρόβλημα το εχεις κι εσυ μου φαινεται...
αμύριστο λουλούδι 6.11.2015 | 11:56
#1, για άλλη μια φορά σε χειροκροτώ όρθια!
Χαίρομαι που ανακάλυψα την στήλη σου και χαίρομαι που σε γνώρισα έστω και διαδικτυακά.
Σε ευχαριστώ.
avatar
Hotel California 6.11.2015 | 11:57
#5 πες μας βρε Λένα και σε ποιά πόλη στο Orange County έμενες να μας λυθεί η απορία!
Λένα Φουτσιτζή 6.11.2015 | 17:12
Newport Beach
avatar
Hotel California 6.11.2015 | 17:47
Τυχερή! Μια φίλη πήγε Newport και Laguna Beach και απο τις φωτό που είδα ζήλεψα αφάνταστα. Κρίμα που έφυγες απο εκεί γιατί όντως είναι καταπληκτικά...Ελπίζω να περνάς εξίσου ωραία εκεί που είσαι τώρα!
Λένα Φουτσιτζή 6.11.2015 | 19:54
Είναι πραγματικά παράδεισος, και η διαδρομή μέχρι τη Laguna ένα όνειρο. Κρίμα που φύγαμε ναι, αλλά η Αμερική έχει πολλές πλευρές, και κάθε αλλαγή έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Astronaut 6.11.2015 | 20:54
Κάνε λίγο κράτει με τις αλλαγές Α,μπα, γιατί όπως πας, θα ξεπεράσεις και τον Κέρουακ.
Λένα Φουτσιτζή 7.11.2015 | 00:01
Ποιος Κέρουακ, ένα ταξίδι έκανε όλο κι όλο και έγραψε βιβλίο!

;)
Σουβλίτσα 6.11.2015 | 12:04
#2 Αμάν!!! Τι είναι αυτό? Ήξερα ότι υπάρχει αυτός ο τρόπος σκέψης αλλά δεν τον είχα δει ποτέ ξανά διατυπωμένο με τόσο ωμό τρόπο!!Όσο το διάβαζα ένιωθα σαν προϊόν. Ληγμένο σύμφωνα με τον αρθρογράφο....
avatar
Ανώνυμος/η 6.11.2015 | 13:45
Επίσης, αν και γνωρίζω ανθρώπους που σκέφτονται κατ αυτόν τον τρόπο, τόσο ωμό μου προκάλεσε αηδία και δεν μπόρεσα να το διαβάσω μέχρι τέλους. . . . .
Σουβλίτσα 6.11.2015 | 14:16
Αηδιαστικό ναι, αποκτάς όμως μια συνολική και πολύ διαφωτιστική εικόνα, χρήσιμη για να διακρίνεις αυτούς που σκέφτονται έτσι και να τους αποφεύγεις!
1234
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ