Το βαρύτατο πολιτικό ατόπημα του κ. Κουρουμπλή

Συνοδεύοντας τα "θαυματουργά" οστά στον Αγιο Σάββα βάλλει το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, ακυρώνει την προσπάθεια των ιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ και παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα
12.5.2015 | 12:54

Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

 

Disclaimers:
1. Αν και φιλελεύθερη πιστεύω ακράδαντα ότι αγαθά όπως η παιδεία, η ενημέρωση, ο πολιτισμός και πάνω απ'όλα η υγεία έχουν έναν αναμφισβήτητο δημόσιο χαρακτήρα. Ειδικά η υγεία. Ο πλανήτης έχει παράξει πολύ πολιτισμό και πολύ πλούτο ώστε να υπάρχει έστω κι ένας συνάνθρωπός μας που θα πεθάνει επειδή η φτώχεια του δεν του δίνει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.


2. Αν και άθεη και θερμή θιασώτης του διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους είμαι ευσεβής άνθρωπος κι αυτό φαίνεται κι από αυτά που γράφω διαρκώς. Με γοητεύει το θρησκευτικό φαινόμενο ως κοινωνικό γεγονός και σέβομαι με τον πιο κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των συμπολιτών μου.

 

Αυτά για να μην βρεθώ να απολογούμαι για κάτι άσχετο με το σχόλιό μου.

 

Ο Υπουργός Υγείας κ.Κουρουμπλής που θα συνοδεύσει τα οστά στον "Αγιο Σάββα" διαπράττει μια σειρά από βαρύτατα πολιτικά ατοπήματα:

 

1. Όταν το κράτος, δια του Υπουργού του για θέματα υγείας, περιφέρει στα δημόσια νοσοκομεία "θαυματουργά οστά", στην πραγματικότητα παραιτείται της υποχρέωσης να ενισχύει με χρήματα του κράτους την ιατρική έρευνα, τη θεραπεία και τις καμπάνιες πρόληψης για ασθένειες όπως ο καρκίνος. Το κυριότερο είναι ότι θέτει υπό σοβαρή αμφισβήτηση τις υπηρεσίες δημόσιας Υγείας που προσφέρει στους πολίτες του.

 

2. Όταν το κράτος, δια του Υπουργού Υγείας του, περιφέρει στα δημόσια αντικαρκινικά νοσοκομεία "θαυματουργά οστά", τότε ακυρώνει την προσπάθεια που κάνουν οι γιατροί να εξηγήσουν στην κοινή γνώμη ότι ακριβώς επειδή δεν υπαρχει "Ο" καρκίνος, δηλαδή δεν πρόκειται για μία ασθένεια αλλά για ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο γιαυτό και είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί "ΤΟ" φάρμακο για τον καρκίνο. Έτσι νομιμοποιεί και διάφορους αγύρτες, παραϊατρικούς που καπηλεύονται τον πόνο. Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς ευθύνονται για τον θάνατο συνανθρώπων μας.

 

3. Όταν το κράτος, δια του Υπουργεού Υγείας του, περιφέρει στα δημόσια νοσοκομεία χριστιανικά "θαυματουργά οστά", παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα Μουσουλμάνων, Εβραίων, λοιπών Αλλόθρησκων και Αθέων ασθενών.

 

Το ατόπημα λοιπόν είναι πολύ βαρύ. Βάλλει ευθέως τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, ακυρώνει όλη την προσπάθεια των ιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ και παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα. Λυπάμαι πολύ.

 

 

 

*facebook.com/vivian.efthimiopoulou

ΒΙΒΙΑΝ EYΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
43 Σχόλια
123
avatar
professionistas 12.5.2015 | 12:59
Και που είσαι ακόμα με τους ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ!! Κάθε μέρα και μια έκπληξη.
RF_junkie 12.5.2015 | 21:31
Είναι οι παρενέργειες τού ψεκάσματος. Αυτό είναι το άλλοθι τών ΣυριζΑνέλ.
Double Helix 12.5.2015 | 13:13
Φήμες λένε ότι τα οστά θα συνοδεύουνε και οι παντόφλες του Άγιου Παϊσιου.
BlackHeart 12.5.2015 | 13:18
Γιατί διαφωνώ, σε κάποια θέματα τουλάχιστον, μαζί σας.

Όσον αφορά το disclaimer 1, υπάρχουν αρκετοί συνανθρώποι μας, σε ολόκληρο τον πλανήτη, που πεθαίνουν γιατί ακριβώς η φτώχεια τους δεν τους επιτρέπει να πάνε σε νοσοκομείο. Μόνο και μόνο στις Ηνωμένες πολιτείες να δείτε τί γίνεται, με την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης της υγείας, φτάνει.

Με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο στο 2 πάντως, βρίσκομαι κι εγώ στο ίδιο μήκος κύματος.

Όσον αφορά το σχόλιο σας, θα σταθώ λίγο στο 3. Κι αυτό γιατί δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παραβιάζονται δικαιώματα. Δηλαδή, όποτε ένας χριστιανός κάνει τον σταυρό του μπροστά σε κάποιον μουσουλμάνο, του παραβιάζει τα δικαιώματα? Γιατί δεν έγινε παραβίαση δικαιωμάτων επίσης το πάσχα, όταν περιφέραμε επιταφίους σε κοινή θέα, μπροστά απο πολλούς αλλόθρησκούς? Τώρα μας πείραξε? Δεν είναι οτι θα τους προσυτηλίσουμε, έτσι δεν είναι?

Το μόνο που με ενοχλεί εμένα, σαν άνθρωπο, είναι το ΓΙΑΤΙ πρέπει να περιφερθεί ένα τεμαχισμένο λείψανο σε ένα νοσοκομείο. ΓΙΑΤΙ πρέπει να γίνει όλος αυτός ο τζερτζελες σε ένα νοσοκομείο όπως ο Άγιος Σάββας με ανθρώπους που δίνουν πραγματικές μάχες ζωής. ΓΙΑΤΙ αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να υποστούν την υποκριτική παρέλαση ρασοφόρων και μη που πολύ απλά, με το πέρας της περιφοράς, θα τους ξεχάσουν, όπως τους έχουν ξεχασμένους. Αυτούς, αλλά όχι τον οβολό τους ή την ψήφο τους?
Δον Ιδιώτης 12.5.2015 | 16:31
Ζείτε στις ΗΠΑ και βλέπετε τι γίνεται εκεί; Απ' όσο γνωρίζω ο Ομπάμα έδωσε μάχες με τους ρεπουμπλικάνους για να περάσει ένα αντίστοιχο με το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας, πράγμα που τελικά κατάφερε. Τέλος πάντων, δικαίωμά σας να πιστεύετε ότι θέλετε για τις ΗΠΑ, εδώ υπάρχουν άνθρωποι που γουστάρουν Βενεζουέλα δε θα σταθώ σε αυτό.

Αλλά για το 3, εμένα προσωπικά με προσβάλει το γεγονός να βλέπω στο σχολείο του παιδιού μου εικόνα του Χριστούλη ή του Αγ. Παίσιου ή ακόμα της καλής νεράιδας, όπως με προσβάλει στο δικαστήριο που θα πάω για υπόθεσή μου να δικάζομαι υπό τα βλέμματα εικόνων και με προσβάλει στο νοσοκομείο όπου θα πάω να γιατρευτώ η επίσημη πολιτεία να περιφέρει υπολείμματα ενός πτώματος για να προσκύνημα. Αν θέλουμε να ήμαστε δίκαιοι τότε να περιφέρουμε λείψανα ή "ιερά αντικείμενα" και από άλλες θρησκείες, να κάνουμε βουντού μαζί με ενέσεις, να καλούμε μάντεις για να αποφασίσουμε για την εξωτερική μας πολιτική και ούτω καθ' εξής.
Δουλειά του κράτους δεν είναι όμως να περιφέρει εικόνες και λείψανα, όπως δεν είναι δουλειά του να ναυλώνει αεροπλάνα για να κουβαλάει κεριά και σπίρτα. Και αυτό γιατί το κράτος υπάρχει για όλους τους πολίτες του, όχι μόνο για τους Χ.Ο. Εσείς μπορείτε να σταυροκοπιέστε όσο συχνά θέλετε, το πολύ πολύ να γελάσω, το κράτος όμως δεν έχει αυτό το ρόλο. Και δεν επιθυμώ να το βλέπω να έχει αυτό το ρόλο σαν Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, είτε σας αρέσει είτε όχι.
Vernedead 12.5.2015 | 17:19
Μόλις πριν μια βδομάδα μίλαγα με ένα παιδί που είναι στην Βοστώνη αφού έδωσε το USMLE και μου φάνηκε αρκετά κατηγορηματικός όταν είπε "αν δεν έχεις πολλά φράγκα,πέθανες".
avatar
Nobelistas 12.5.2015 | 18:00
Να αφαιρέσουμε και τον σταυρό από την Ελληνική σημαία?
Κύριος Κοκοβίκος 12.5.2015 | 19:47
Τότε πρέπει να έχουν πολλά φράγκα (με βάση τι σου είπε ο φίλος σου) και οι 315 εκατομμύρια Αμερικάνοι γιατί έχουν ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα ζωής παγκοσμίως.
Vernedead 13.5.2015 | 01:30
Και μία από τις χαμηλότερες θέσεις στην πρόσβαση υπηρεσιών Υγείας επίσης.Αμερικανάκια νεοέλληνες.
Κύριος Κοκοβίκος 13.5.2015 | 13:29
Δηλαδή αν δεν είχαν τη πρόσβαση που έχουν αλλά ακομα μεγαλύτερη πόσο θα ζούσαν? Μέχρι τα 100?
Κανε μου λιγάκι μπε.
BlackHeart 14.5.2015 | 09:14
Δον Ιδιώτη, φαίνεται δεν καταλαβαίνετε πως συμφωνούμε, γιαυτό και το μακρύ σχόλιο σας ώς απάντηση. Η μόνη μας διαφορά, είναι πως εγώ δεν προσβάλλομαι με την παρουσία εικόνων στο δημόσιο. Γελάω.
avatar
Vardaris 12.5.2015 | 13:47
Ο ανθρωπος ειναι προφανως παντελως ακαταλληλος για υπουργος και ειδικα υγειας.

Περα απο αυτο το θεμα, σημερα μολις ξεχρεωσε και το γραμματιο προς την οικογενεια Γιαννακοπουλου, ωστε να πρεπει να συνταγογραφουνται συγκεκριμενα φαρμακα, εις βαρος του Δημοσιου φυσικα. http://www.protothema.gr/greece/article/475129/ta-genosima-doro-se-ellinikes-etaireies/
avatar
Nikos 12.5.2015 | 13:52
Αυτά τα οστά έχουν κάνει περισσότερες εξόδους και βόλτες μέσα σε 2 μέρες από όσες έχω κάνει εγώ το τελευταίο μήνα.
Vasilis21 12.5.2015 | 14:05
Το θέατρο του παραλόγου !!!
ιάσονας κάναλης 12.5.2015 | 14:34
Εξαιρετικό κείμενο. Πολύ καλό.
avatar
Νεος 12.5.2015 | 14:39
Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις και σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Αλλα μεταξύ σοβαρού και αστείου - μιας και εμπλέκομαι άμεσα με τον χώρο της υγείας- με αυτά που έχουν δει τα μάτια μου (ελλείψεις σε εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό, οργάνωσης, και νομικό πλαισιο ωστε να προστατεύεται ο ασθενής και η υγεία του) εχω κάνει χιλιάαααααδες φορές τον σταυρό μου!
Astrea 13.5.2015 | 23:13
#Νέε μου,
το σταυρό σου μπορεί να τον έκανες, αλλά φαντάζομαι ότι ούτε στα τρελά σου όνειρα δεν είδες Υπουργό Υγείας να περιφέρει σε Νοσοκομείο ένα λείψανο!
avatar
tktk 12.5.2015 | 14:52
Πρώτη φορά αριστερά...και πού είσαι ακόμα. Τσιρκο σκέτο!
avatar
Oδυσσέας 12.5.2015 | 15:53
Tα έκανε όλα αυτά ο Κουρουμπλής γιατί συνόδεψε τα οστά?Οι προηγούμενες δηλασή κυβερνήσεις,έδιναν ένα κάρο λεφτά για την έρευνα,ε?Οι ασθενείς ξέρουν πολύ καλά τι εστί καρκίνος..παίρνουν απλά κάποια δύναμη,όσοι πιστεύουν και πορεύονται το Γολγοθά τους..κάνετε την τρίχα,τριχιά,απλά και μόνο από αντιπολίτευτική διάθεση...Ο υπουργός υγείας έχει πολύ σοβαρά θέματα να ασχοληθεί,σε μια πτωχευμένη χώρα...δεν είναι το βασικό του μέλημα αυτό..
Astrea 13.5.2015 | 23:17
#Οδυσσέα μου,
Να πω την αμαρτία μου, δεν κατάλαβα αν σαρκάζεις ή όχι. Αν σαρκάζεις πρόσθεσε ένα ΝΑΙ, αν όχι, βάλε ένα ΟΧΙ στο σχόλιο σου. Γιατί πράγματι, ο Υπουργός Υγείας θα πρεπε να ασχολείται με πολύ πιο σοβαρά θέματα από το να συνοδεύει ένα λείψανο σε δημόσιο νοσοκομείο
123
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ