Σημείωση σε βιογραφικό: «Δεν κάνει για τίποτε. Βολέψτε τον κάπου»!

Κι όμως βρέθηκε αυτό το πράγμα στο γραφείο του Γιώργου Σουφλιά. Θα ήθελα πολύ να γνωρίσω αυτόν τον άνθρωπο.
29.5.2011 | 14:09

Λοιπόν. Στη στήλη του Κασιμάτη στην Καθημερινή δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες η πιο εξοργιστικά αστεία είδηση. Ιδού:

Βολέψτε τον κάπου!

Εχω ασχοληθεί στο παρελθόν με την περίπτωση των περίπου τριακοσίων υπεραρίθμων υπαλλήλων, που διορίστηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες προ των εκλογών του 2009 στην «Αττικό Μετρό». Κατά μια όλως αξιοπερίεργη σύμπτωση, το 80% των διορισθέντων κατάγονταν από τη Ροδόπη και τη Λάρισα –από τις δύο περιοχές, δηλαδή, όπου, κατά μία δεύτερη και, πράγματι, σατανική σύμπτωση είχαν εκλεγεί, αντιστοίχως, ο τότε υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

Τέλος, είναι επίσης γνωστό ότι οι συγκεκριμένοι υπεράριθμοι απελύθησαν και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Το καινούργιο –που νομίζω θα το εκτιμήσετε δεόντως– είναι ένα στοιχείο της δικογραφίας, το οποίο δημοσιοποιήθηκε προσφάτως, καθώς τούτες τις ημέρες η υπόθεση εκδικάζεται. Πρόκειται για το βιογραφικό ενός υποψηφίου για πρόσληψη, επάνω στο οποίο, κάποιος από το γραφείο του Γ. Σουφλιά έχει γράψει ιδιοχείρως: «Δεν κάνει για τίποτε. Βολέψτε τον κάπου».

Το περισσότερο ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή –καθώς δείχνει τη μεταστροφή της κοινής γνώμης ως προς τις ΔΕΚΟ– είναι η στάση του ακροατηρίου: του ετερόκλητου πλήθους των ανθρώπων, οι οποίοι, όσο περιμένουν να έλθει η σειρά της δικής τους υπόθεσης, παρακολουθούν την εκδίκαση των άλλων. «Με κάτι τέτοια φθάσαμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα», ήταν η φράση που συμπυκνώνει το πνεύμα της αγανάκτησής τους...

Πραγματικά, τόσες μέρες κι ακόμα δεν την έχω συνηθίσει αυτή τη φράση. «Δεν κάνει για τίποτε. Βολέψτε τον κάπου»!

Αυτός που σκέφτηκε και έγραψε μια τόσο αντιφατική, τόσο σουρεαλιστική και στην τελική τόσο γραφειοκρατικά ποιητική φράση αξίζει συγχαρητήρια! (Και φυλάκιση φυσικά, αλλά και συγχαρητήρια.)

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
12 Σχόλια
12
avatar
Βαγγέλης Μακρής 29.5.2011 | 14:25
Πε-θαί-νω για Bits and Pieces(ποιητική η φράση αλλά μπορεί να είναι και ο ίδιος "ποιητής"! Με ανέκδοτα ποιήματα φυσικά...)
avatar
Ανώνυμος/η 29.5.2011 | 14:40
Τι εγινε,τωρα ανακαλυψες την Αμερικη? Αυτο το "δεν κανει για τιποτε,βολεψε τον καπου" αντιπροσωπευει το 80% των Δ.Υ μαζι με τους αρχοντες της δημοσιας διοικησης...
avatar
Ανώνυμος/η 29.5.2011 | 17:22
τα ίδια έλεγε ο ανδρέας για τον γιωργάκη
avatar
Βαγγέλης Μακρής 29.5.2011 | 18:48
Βρε ανώνυμε των 14:40 που γνωρίζεις και το ακριβές ποσοστό των άχρηστων στις Δ.Υ, δεν άκουσες ποτέ ότι τα γραπτά μένουν; Άλλο να το λέμε και άλλο να το βλέπουμε γραμμένο. Και αυτό είναι (σούπερ) είδηση.
avatar
Ανώνυμος/η 29.5.2011 | 18:50
Κι εμένα μου άρεσε πολύ η ατάκα.
Άσε που έχει και μιά φιλοσοφική απόχρωση: "το τίποτα που χωράει στο κάπου"...

Ιφιμέδεια
avatar
Ανώνυμος/η 29.5.2011 | 19:10
Αλήθεια, γιατί δεν μειώνεται και ο αριθμός των βουλευτών; Δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι και αυτοί; Δεν έχει αναλογία 1/5 εδώ;
avatar
Ανώνυμος/η 30.5.2011 | 10:31
Οι βουλευτές σύμφωνα με το Σύνταγμα τουλάχιστον, όχι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι αιρετοί άρχοντες, εκλέγονται δεν διορίζονται και λαμβάνουν αποζημίωση και όχι μισθό. Από την άγνοια και την ημιμάθεια μας ξεκινουν τα προβλήματα, το θέμα δεν είναι να τους μειώσουμε αλλα να τους επιλέγουμε καλύτερα. Εμεις ψηφίσαμε.
avatar
Ανώνυμος/η 30.5.2011 | 18:16
Δε λέτε πάλι καλά που ο άνθρωπος διέθετε και βιογραφικό!!
avatar
Ανώνυμος/η 30.5.2011 | 18:19
To γράψιμο του Κασιμάτη πάντως, είναι από τα κορυφαία του ελληνικού τύπου
avatar
Ανώνυμος/η 31.5.2011 | 15:35
Οι άνεργοι ψάχνουν δουλειά,δεν ζητιανεύουν στο δρόμο ...δουλειά ζητούν αξιοπρεπή, συμπληρώνουν χαρτιά που
βάση προκηρύξεων το κράτος ζητάει υπαλλήλους.
Οι φραγγάτοι που δεν έχουν ανάγκη γιατί μια ζωή μας πίνουν το αίμα ????? Απλά τα πολλά να τα κάνουν ακόμη ποιο πολλά.
ο κόσμος μια θέση στον ήλιο ζητάει τίποτα παραπάνω
όποιος θέλει να το καταλάβει το καταλαβαίνει όποιος δεν θέλει ας ψαχτεί λίγο καλύτερα και θα δει οτι ο κάθε ένας μας που μιλάει είναι ένας από αυτούς που τώρα κατηγορεί
12
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ