Συγκινητική Ιστορία: το κοριτσάκι που τα κατάφερε, τελικά.

Το δώρο που ζήτησε για τα γενέθλιά της ήρθε αργά, αλλά ανέλπιστα.
3.8.2012 | 18:10

 

 

Λίγο πριν κλείσει τα εννιά, η Rachel Beckwit ενημέρωσε τη μητέρα της πως δεν ήθελε δώρα. Αντίθετα, έχοντας δει μια εκπομπή στην τηλεόραση ζήτησε από φίλους και συγγενείς να δωρίσουν εννέα δολάρια ο καθένας (ένα για κάθε χρόνο που είχε ζήσει) στην φιλανθρωπική οργάνωση water, ώστε να έχουν κάποια παιδιά της Αφρικής στην ηλικία της καθαρό, πόσιμο νερό.

 

Είχε βάλει ως στόχο να μαζέψει 300 δολάρια, ποσό που θα αρκούσε για να προσφέρεια καθαρό πόσιμο νερό σε 15 ανθρώπους στην Αφρική.  

 

Αν και μάζεψε μεγάλο μέρος του ποσού, δεν κατάφερε να φτάσει τα 300 ευρώ. Υποσχέθηκε να τα καταφέρει στα επόμενα, στα δέκατα γενέθλιά της. 

 

 

Ένα μήνα μετά τα 9α γενέθλιά της, η Rachel σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο Σηάτλ. 

 

Τα νέα της τραγωδίας -μαζί με την ευχή των γενεθλίων της Rachel- έκαναν το γύρο του ίντερνετ. Και, μέχρι στιγμής, περίπου 30.000 άνθρωποι έστειλαν χρήματα για τον σκοπό της Rachel.

 

Τα 300 δολάρια του κοριτσιού έγιναν 1.2 εκατομμύρια δολάρια! -αλήθεια, καθώς το γράφω συγκινούμαι- και η μητέρα της δήλωσε έκπληκτη:

 

This made me realize how blessed I am even though I don’t have Rachel with me anymore.

 

Κι έτσι την περασμένη Δευτέρα, ένα χρόνο ακριβώς μετά το θάνατο της Rachel, η μητέρα της συνέχισε την καμπάνια της κόρης της με μια επίσκεψη σε χωριό της Αιθιοπίας, το οποίο αξιοποιεί τα χρήματα απ' τον αγώνα της κόρης της για τη δημιουργία πηγαδιών.

 

 

 

 

Οι χαρές και οι λύπες της ζωής συναντιούνται με τρόπο τραγικό αλλά και μαγικό σ' αυτή την είδηση: 

Εξήντα χιλιάδες άνθρωποι, σε περισσότερα από 100 χωριό θα πιουν καθαρό νερό, χάρη στην ευχή των γενεθλίων της Rachel.  

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
4 Σχόλια
Exist 3.8.2012 | 18:32
Πριν αρχίσουν τα μηνύματα που θα λένε στημένες ιστορίες, μούφα φιλανθρωπίες κτλ θέλω να πω πως άνθρωποι όπως αυτό το κορίτσι με κάνω να αγαπάω ξανά τους ανθρώπους.
Living_in_a_material_world 3.8.2012 | 18:40
tears in my eyes..
avatar
Ανώνυμος/η 3.8.2012 | 21:04
Πολύ συγκινητικό όντως...δεν είναι όμως τραγικό που πρέπει να πεθάνει κάποιος για να συγκινηθούμε και να δραστηριοποιηθούμε οι υπόλοιποι? 'Οταν ζούσε το κοριτσάκι δεν μπόρεσε να μαζέψει ούτε καν 300 δολάρια (που σιγά το ποσό δηλ, είναι σχεδόν 240 ευρώ)κι όταν πέθανε το ποσό ξεπέρασε το εκατομμύριο. Δηλ. πρέπει να πεθάνουμε και να γίνουμε είδηση για να προωθηθεί ένας καλός σκοπός? (Ρητορική ερώτηση)
avatar
Evil_Spawn 5.8.2012 | 23:12
An exeis ligo xrono des k to "Alex's Lemonade Stand"
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ