Σταματήστε Να Προωθείτε Μαλακίες: Τα κακόβουλα ψέματα για τον Οδυσσέα Τσενάι

Κι ενώ σύμφωνα με τα πατριωτικά σάιτ ο Τσενάι γίνεται αρχηγός κόμματος για να κλέψει την μισή Ελλάδα, ψάχνουμε λίγο βαθύτερα το θέμα...
15.10.2012 | 14:38

 

 

 

UPDATE χάρη στον Γιάννη:

 

Πάνω από ένα μήνα μετά τη δημοσίευση της παρακάτω έρευνας-ποστ, ένα απ' τα δημοφιλέστερα "ενημερωτικά" σάιτ ξαναχτύπησε. 

 

Το Newsbomb έβαλε σήμερα 17/11/2012 νέο άρθρο που αναμασά πάλι τα ίδια και τα ίδια - παρ' ό,τι αν μη τι άλλο το ποστ μου διέλυσε όλους τους μύθους. 

 

 

Συγχαρητήρια για την ενημέρωση...

 

-----------------------

 

 

Δεν θα ήθελα να συγχυστώ και να θυμηθώ τα γεγονότα με την σημαία στην παρέλαση και τον καλύτερο μαθητή της τάξης οπότε πάω κατευθείαν σε κάτι που με ρώτησε πρόσφατα η Σοφία: 

 

 

Άρη γεια, μού ήρθε το παρακάτω email από κάποιο γνωστό τελοσπάντων και μπήκα στο internet για να ψάξω την πηγή του (αφού δεν αναφερόταν προφανώς πουθενά). Βρήκα αναπαραγωγή του άρθρου σε πολλά "φανταστικά" site τύπου ethnologic.blogspot.com, epilekton.capitalblogs.gr, adoinisgeorgiadis.gr κτλ, κτλ... Δεν καταφερα να βρω την πηγή και δεν κατάφερα να βρω αν είναι τρολ, ψέμματα, αλήθεια, αν υπάρχει αντίλογος κτλ, κτλ...
 
Επειδή όμως έχει αρχίσει να μου τη δίνει προσωπικά όλη αυτή η φάση (δεν χαρακτηρίζω περαιτέρω) το στέλνω στον guru του ψαξίματος (You are the one), σε περίπτωση που θελήσεις να το ψάξεις λίγο παραπάνω και αν βρεις κάτι, φυσικά να το δημοσιεύσεις... 
 
 
 

Το ημέιλ που κυκλοφορεί από inbox σε inbox είναι αυτό:

  
Θυμάστε το Αλβανάκι με την Ελληνική σημαία;
Ε,  τώρα μεγάλωσε και έρχεται ως αρχηγός στο "Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων" για να διεκδικήσει τη μισή Ελλάδα!!!!!!!
O Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε με χρήματα των Ελλήνων στα καλύτερα κολλέγια της Αμερικής.

  

Κάνει κόμμα στην Αθήνα ο Τσενάι

  

Έτοιμη η διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων

 

Τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόμμα αλβανοφώνων, ετοιμάζει ο Οδυσσέας Τσενάι.

 

Ο Αλβανός που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρημα της δημιουργίας του "Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων" στην Ελλάδα.
 

Φρόντισαν γι αυτό ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος, με τις συμβουλές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έγινε και νονός του.


Για όσους ξεχνούν εύκολα, είναι ο Οδυσσέας Τσενάι, οπού το 2003 τα ΜΜΕ τον έκαναν διάσημο για τον εάν τελικά θα έπρεπε, ο τότε ,νεαρός Αλβανός να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.  Θυμίζουμε πως τότε ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί Ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στο νεαρό Αλβανό (!). 

 

Τι κάνει όμως σήμερα ο τότε "τηλεοπτικός αστήρ" της Ελληνικής τηλεόρασης ;
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές , το ισχυρό Aλβανικό λόμπι "επέλεξε" τον "αδικημένο" και προβεβλημένο Αλβανό μετανάστη ως ιδανικό πρόσωπο στο οποίο θα μπορούσαν να επενδύσουν για το μέλλον. Συγκεκριμένα η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο Αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989. Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων... (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.

 

Επέλεξαν λοιπόν το δημοφιλή προφίλ του Οδυσσέα Τσενάι ώς "επένδυση" για το μέλλον των Αλβανικών συμφερόντων στέλνοντάς τον να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστώνη. Έτσι προετοιμάζουν, το νέο δημοφιλή ηγέτη που θα εκπροσωπήσει τη μεγάλη παράταξη του "Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανοφώνων" η οποία σχεδιάζεται εδώ και χρόνια με στόχο το νέο κόμμα να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια. 

 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα "πέρασμα" - για τα μάτια του κόσμου - από το τμήμα Φυσικής του Boston College.

 

 Στο πολιτικό σκηνικό της γείτονos χώρας όλα τα πολιτικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα.

 

Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι. Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.

 

Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.

 

Προς το παρόν όπως όλα δείχνουν το "έδαφος" προετοιμάζεται, η αλλοίωση του εκλογικού σώματος έχει σκοπό την προσέλκυση αλλοδαπών ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία προσφάτως συμφώνησε προκειμένου να μην ρισκάρει πολιτικά και να επωφεληθεί και αυτή από έστω από ένα μέρος των νέων ψηφοφόρων.


Ποιό απ'τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί όμως να εγγυηθεί πως το νέο εκλογικό σώμα ψηφοφόρων, μετά το αναφαίρετο δικαίωμα που θα αποκτήσουν, δεν θα στρέψει μαζικά την εκλογική του δύναμη σε απαιτήσεις που πολύ σύντομα θα δημιουργήσουν τις τέλειες συνθήκες για νέους "ηγέτες"!

 

 

 

------------------------------

 

  

Ο Άρης απαντά:

 

Αγαπητή Σοφία:

 

Μιλάμε προφανώς για ένα παρανοϊκό ημέιλ - και θα ήταν παρανοϊκό και ανόητο ακόμα κι αν αποδειχτεί ότι ο Τσενάι θα κατέβει κάποτε στην πολιτική. 

 

Έψαξα πολύ σε αγγλόφωνες και αλβανόφωνες πηγές για να βρω κάτι σχετικό, αλλά δεν βρήκα. (Αν κάποιος αναγνώστης βρει παρακαλώ ας στείλει!)

 

 

Τα Τρία Αγαπημένα μου Σημεία απ' το άρθρο:

 

1) "Σύμφωνα με έγκυρες πηγές , το ισχυρό Aλβανικό λόμπι "επέλεξε" τον "αδικημένο" και προβεβλημένο Αλβανό μετανάστη ως ιδανικό πρόσωπο..."

 

Ζήτω οι ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ!!!

 

 

2) "Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard"

 

Ζήτω και οι ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!!

 

 

3) Το σκάνδαλο με την "American Bank of Albania που ανήκει κατά 100% στο Αλβανοαμερικανικό λόμπι"!

 

Πραγματικά είναι αναπάντεχο αυτό! Μια τράπεζα που λέγεται Αμερικανική Τράπεζα Αλβανίας ανήκει στο Αλβανοαμερικανικό λόμπι! Είναι τόσο μεγάλη η έκπληξή μας, που πραγματικά δεν θέλω καν να σκεφτώ τι μπορεί να κάνει το Αλβανικό λόμπι των ΗΠΑ! Μήπως έχει φτάσει στο σημείο να υπερασπίζεται τα Αλβανικά συμφέροντα στην Αμερική;! Αυτό θα ήταν εξωφρενικό - μην πω και ανθελληνικό!

 

-------

 

Πάντως σε κάθε περίπτωση, μόνο σε αμφιβόλου ποιότητας ελληνικά σάιτ υπάρχουν αναφορές για τέτοιο κόμμα και για εμπλοκή με την πολιτική του Τσενάι. (Έχουμε στη Βουλή αγριάνθρωπους που αναρωτιέσαι αν έβγαλαν το Δημοτικό, και θα μας πείραζε ο αριστούχος Τσενάι!) 

 

Ας πούμε τις προάλλες φέρεται να το έγραψε η Ελεύθερη Θράκη...

 

 

που μαθαίνουμε πως έκανε ρεπορτάζ! Φαντάζομαι πως κουράστηκε πολύ: έπρεπε να σημειώσει όοολο το κείμενο από κάποιο τελείως βήτα μπλογκ, να πατήσει το κόπι, και μετά να πατήσει και το πέιστ. Ήταν ένα πραγματικά πανδύσκολο Ρεπορτάζ!

 

Μου γράφεις Σοφία ότι το ημέιλ διακινείται τώρα, όμως είδα ψάχνοντας ότι ειδήση έχει τουλάχιστον τρεις μήνες που κυκλοφορεί σε διάφορα "έγκυρα" σάιτ.

 

Μετά βρήκα όμως ότι η ίδια είδηση, λέξη προς λέξη, είχε πρωτοδημοσιευτεί το καλοκαίρι του 2011, σε διάφορα καθόλου τρομακτικά μπλογκ!

 

 

 

 

Έπειτα βρήκα κάποιους που ενώ το έγραψαν φέτος, (πριν από 10 μήνες), περηφανεύονταν πως τα έλεγαν -κατά σατανική σύμπτωση με κόπι πέιστ και τα ίδια ακριβώς λόγια- απ' το 2010.

 

 

 

 

Το ότι τα έλεγαν (ακριβώς τα ίδια) το 2010 και τίποτα δεν είχε συμβεί για τουλάχιστον δύο χρόνια δεν τους είχε βάλει σε υποψίες φυσικά, αντίθετα ένιωσαν δικαιωμένοι! 

 

 

Ψάχνοντας ακόμη περισσότερο στο βαθύ ίντερνετ βρήκα πως το ίδιο κείμενο κυκλοφορούσε και τον Οκτώβριο του 2009 (!). Από τότε ετοίμαζε τις βαλίτσες του για να φτιάξει το κόμμα, αλλά ακόμα τον περιμένουμε. 

 

 

 

 

Τότε ήταν που πρόσεξα ένα τυπογραφικό λάθος που όσες φορές κι αν έχει προωθηθεί το κείμενο ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπήκε στον κόπο να αλλάξει:

 

"Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης"

 

Ευτυχώς που υπάρχουν ελληνόφωνοι και γράφουν σωστά ελληνικά! Έψαξα λοιπόν την παραπάνω φράση με τους "Ανβανόφωνους" και, κρατηθείτε, βρήκα πως η πηγή του κειμένου χάνεται στα βάθη του Οκτωβρίου του...

 

 

 

 

 

 

2007!

 

 

 

 

(όπως πρόσεξε η μαίρη, οι αΝβανώφωνοι έχουν υπάρξει και αΜβανόφωνοι!)

 

 

 

Τουλάχιστον απ' τον Οκτώβριο του 2007 κυκλοφορεί αυτό το ψέμα στο ίντερνετ, και κάθε τόσο τα ελληνόψυχα σάιτ το βάζουν και το ξαναβάζουν. Και οι Έλληνες εξοργίζονται με το κωλοαλβανάκι που το στείλαμε να σπουδάσει έξω και τώρα διεκδικεί τη μισή Ελλάδα, και οι αναγνώστες σκέφτονται "μωρέ καλά τα λέει το ναζιστικό κόμμα!" και ένα απλό και (απ' ό,τι ξέρουμε τουλάχιστον) καλό παιδί που έτυχε να γεννηθεί στην Αλβανία, συκοφαντείται εδώ και πέντε χρόνια. 

 

Ήδη από συνέντευξη του 2008 είχε ερωτηθεί και διαψεύσει τα περί Χάρβαρντ και κόμματος:

 

Στην Ελλάδα και σε blogs κυκλοφόρησαν φήμες ότι σπουδάζεις Πολιτικές Επιστήμες στο Χάρβαρντ και ότι σκοπεύεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα και να ιδρύσεις κόμμα Αλβανόφωνων. 

«Είναι γελοίο αυτό που λένε. Στην Αλβανία έχουμε μια παροιμία: “Πάει ένας τρελός και ρίχνει μια πέτρα στη λίμνη και πάνε χίλιοι σοφοί και αναλύουν γιατί το έκανε”».

 

 

Πάμε στοίχημα ότι και σε πέντε χρόνια, τον Οκτώβριο του 2017, κάποιοι θα γράφουν έξαλλοι για το "τσογλανάκι που φτιάχνει κόμμα για να μας πολεμήσει";

 

Κι ενώ αν ψάξεις μια "είδηση" πριν την αναπαράγεις, εύκολα βρίσκεις πως κυκλοφόρησε το 2007 και έκτοτε διαψεύστηκε πανηγυρικά, όλοι την βάζουν ξανά και ξανά. Διαψεύστηκε πανηγυρικά - το ξαναλέω, κι αντί να ντραπούν αυτοί που την έβαλαν όοολα αυτά τα χρόνια, την ξανακυκλοφορούν, ξαναλέγοντας ότι ο Τσενάι "ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Αθήνα για να φτιάξει κόμμα". 

 

Είμαι σίγουρος: αυτοί που επινόησαν την είδηση αλλά και αυτοί που την έβαλαν ξανά και ξανά ξέροντας ότι ήταν ψεύτικη ενδόμυχα ζηλεύουν τον Τσενάι. Γιατί πρόκοψε περισσότερο απ' αυτούς. 

 

 

Αυτός ήταν άριστος μαθητής και σεμνό παιδί, και σπούδασε στη Βοστώνη. 

 

Αυτοί δεν ήταν, και τελικά κατέληξαν να γράφουν σε ανυπόληπτα μπλογκ άρθρα γεμάτα ψέματα και μίσος. 

 

 

ΥΓ. Όσο για όσους εν αγνοία τους αναπαρήγαγαν την "είδηση" (όπως λέει κι ο εξοργισμένος τίτλος του ποστ μου για τον οποίο φταίει η ταραχή και ζητώ συγνώμη): Σταματήστε να προωθείτε μαλακίες απ' τα μπλογκ σας.

Ή κι αν τις προωθήσετε (άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε όλοι, όλη την ώρα), σβήστε τα άρθρα όταν αποδειχτούν ψευδή ή διορθώστε τα. Ας μην διαιωνίζουμε τα ψέματα και τους αστικούς μύθους - και το ίντερνετ είναι γεμάτο με δαύτους...

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
31 Σχόλια
12
to_kerataki_mou 15.10.2012 | 14:47
Δεν υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσετε με τον ίδιο ( θα μου πεις " Τι να τον ρωτήσουμε ; Τις αηδίες που λένε ; ") ;
Δελφικός Χρησμός 15.10.2012 | 14:58
Εγώ πάντως θυμάμαι μια συνέντευξη του στο ΒημMagazino (το ένθετο του βήματος) αρκετό καιρό μετά τον χαμό που έγινε , όπου είχε δηλώσει "ποτέ δεν ένιωθα Ελληνας όπως είπα" . Τα συμπεράσματα δικά σας.

Οσο για τις υπερβολές απ'τα συγκεκριμένα Blogs , δεν αξίζει καν ν ασχολείται κανείς...
Άρης Δημοκίδης 15.10.2012 | 15:14
Δελφικέ Χρησμέ,

δεν ξέρω αν κάποιος άλλος θυμάται τη συνέντευξη που λες, και αν επί λέξει είχε δηλώσει "ποτέ δεν ένιωθα Έλληνας όπως είπα", όμως έτσι δημιουργούνται οι αστικοί μύθοι. Όταν δεν έχουμε λινκ, δεν λέμε "θυμάμαι οτι παραδέχτηκε ότι είναι δολοφόνος" ή "θυμάμαι που έκανε come out".

Αν έχεις κάποια ακριβή δήλωσή του παρακαλώ βάλτην. Γιατί ενώ γράφεις καλοπροαίρετα είμαι σίγουρος ότι σε δέκα χρόνια, επειδή το έγραψες εδώ στα σχόλια, χιλιάδες μπλογκ θα έχουν εμπλουτίσει τα κείμενά τους με την ανάμνησή (;) σου...


Vangelis1972 15.10.2012 | 22:06
Φίλτατε Άρη,
η ακριβής δήλωση έχει ως εξής: "Ασφαλώς και υπήρξε μια λογική αφομοίωσης, η οποία μάλιστα δημιουργεί μεγάλες πιέσεις. Και με δική μου ευθύνη ανταποκρίθηκα στις πιέσεις, ίσως γιατί ειδικά την πρώτη φορά είχα τραγικοποιήσει λίγο τα πράγματα. Κάποια στιγμή λόγω της πίεσης αναγκάστηκα να πω ότι νιώθω περισσότερο Ελληνας από Αλβανός. Και δεν μου αρέσει που το είπα. Τι θα πει περισσότερο Ελληνας από Αλβανός; Τι σημασία έχει; "
Οδυσσέας Τσενάι, Εψιλον (όχι Βημαγκαζίνο), 24/10/04, διαθέσιμο στο: http://dimitrisangelidis.blogspot.com/search/label/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82?updated-max=2011-06-06T23:51:00%2B03:00&max-results=20
Vangelis1972 16.10.2012 | 11:24
Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Οδυσσέας επιθυμεί να φάει όλο το φαΐ του, να μεγαλώσει, και να γίνει ένας χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία. Θέλει να σπουδάσει, να βρεί μια καλή δουλειά, να αγοράσει μεζονέτα με κήπο (που πιθανότατα θα τον φροντίζει Πακιστανός). Απόλυτα θεμιτές αυτές οι φιλοδοξίες, αλλά τί σχέση έχουν με την ελληνική σημαία; Ο ίδιος λέει πως «... ο στόχος δεν είναι να γίνεις σημαιοφόρος. Προσπαθείς να βγάλεις ένα καλό βαθμό, γιατί θέλεις να μπεις σε μια σχολή και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Το κάνεις για τον εαυτό σου, για το μέλλον σου.»

Από τον διάλογο σ’ αυτό το post μπορούμε να καταλάβουμε σε ποιο δίλημμα βρισκόμαστε. Οι επιλογές είναι ότι ο Οδυσσέας Τσενάι:
Α) Ερχόμενος στην Ελλάδα σε ηλικία 12 ετών, όχι μόνο κατάφερε σε μόλις 2-3 χρόνια «να νιώσει Έλληνας» (και, επομένως, θεώρησε τιμή του και καθήκον του να κρατήσει την ελληνική σημαία), αλλά και είδε σε οπτασία άγγελο Κυρίου (και, γι’ αυτό ζήτησε να βαφτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος).
Εάν δεν πιστεύετε ότι ο εν λόγω είναι ένας μεταμοντέρνος λόρδος Βύρωνας, έτοιμος να δώσει τη ζωή του για την Ελλάδα, είστε αυτομάτως ένα ανεγκέφαλο φασιστοειδές που υποστηρίζει ότι ο Οδυσσέας είναι:
Β) πράκτορας του UCK, της ΜΙΤ και της CIA, ένας υπερκατάσκοπος των 5 ηπείρων, που εκπαιδεύεται στην πολιτική επιστήμη και τις πολεμικές τέχνες για να γίνει ο δούρειος ίππος που θα αλώσει εκ των έσω τη χώρα μας.
Συγνώμη, άλλο ενδεχόμενο δεν υπάρχει; Η περίπτωση να θέλει ο νέος αυτός να προκόψει και να διακριθεί στη ζωή του, έτσι απλά, χωρίς άλλα αλτρουιστικά, φιλελληνικά ή πανανθρώπινα κίνητρα, δεν υπάρχει; Γιατί πρέπει κάποιοι να τον κουρδίζουν με διεθνιστικές ή ελληνοχριστιανικές ιδεοληψίες που δεν τις πιστεύει ούτε ο ίδιος; (Αναφερόμενος στην εικαζόμενη ελληνική εθνική συνείδησή του ο ίδιος λέει: «... εγώ κάπως πιέστηκα να το πω, γιατί έπρεπε να γίνω αρεστός για να γίνω άξιος της σημαίας.» Αναφερόμενος στους λόγους ένταξής του στο χριστεπώνυμον πλήθος: «… ήταν ένας τρόπος ένταξης στην κοινωνία, να μην ξεχωρίζω από τους υπόλοιπους, από τα άλλα παιδιά στην προσευχή, στα μαθήματα, στον εκκλησιασμό. Πολλοί Αλβανοί βαπτίστηκαν για να μην ξεχωρίζουν από τους Έλληνες»).

Αυτός ο νέος θέλει να πάει μπροστά στη ζωή του, και μάλλον θα το καταφέρει γιατί προσπαθεί σκληρά, αλλά είναι και αρκετά τυχερός για να έχει την απαραίτητη στήριξη (υποτροφίες, κτλ). Ο Οδυσσέας ούτε είναι ούτε και επιθυμεί (νομίζω) να είναι η ενσάρκωση του διεθνισμού που θέλει «όλοι να είμαστε μετανάστες σε ένα κόσμο χωρίς εθνικά σύνορα, κτλ». Ο Οδυσσέας δεν είναι βεβαίως ούτε και πράκτορας που θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να την καταστρέψει. Εάν δεν κάνω πολύ λάθος για τις προθέσεις του, δεν πρόκειται ούτε καν να ξαναπατήσει το πόδι του στην Ελλάδα (εκτός, ίσως, για διακοπές): όχι διότι πληγώσαμε τα αισθήματά του, αλλά γιατί με τις σπουδές του, οι προοπτικές να αποκτήσει σπίτι με μεζονέτα στις ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερες.
avatar
Ανώνυμος/η 15.10.2012 | 15:30
Εντάξει, αυτό είναι εξίσου αναπάντεχο με αυτό:
"Μια τράπεζα που λέγεται Αμερικανική Τράπεζα Αλβανίας ανήκει στο Αλβανοαμερικανικό λόμπι! Είναι τόσο μεγάλη η έκπληξή μας, που πραγματικά δεν θέλω καν να σκεφτώ τι μπορεί να κάνει το Αλβανικό λόμπι των ΗΠΑ! Μήπως έχει φτάσει στο σημείο να υπερασπίζεται τα Αλβανικά συμφέροντα στην Αμερική;! Αυτό θα ήταν εξωφρενικό - μην πω και ανθελληνικό!"

Γιατί καλέ να αισθάνεται Έλληνας το παιδί αφού είναι καταρχήν Αλβανός; Κι εγώ αν μεγάλωνα τα παιδιά μου στο εξωτερικό θα ήθελα πρώτα απ' όλα να αισθάνονται Έλληνες.
eclaire 15.10.2012 | 15:01
Ν' αγιάσει το στόμα σου Άρη! Προσπαθώ κι εγώ εδώ και καιρό να ενημερώσω ευκολόπιστους αλλά τελικα όσο πιο μεγάλος ο δράκος τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό το παραμύθι!!!
Χάρτινο τσίρκο 15.10.2012 | 15:03
Όταν αναδημοσιευτεί το 2017, ο τίτλος θα είναι "Ετοίμασε τελικά μετά από χρόνια προσπαθειών (δεν έκλειναν) ο Οδυσσέας Τσενάι τις βαλίτσες του και ΕΡΧΕΤΑΙ να καταλάβει την Ελλάδα!"

σίγουρα θα βρεθούν αρκετοί να το πιστέψουν και αυτό! :D
karmiris 15.10.2012 | 15:13
"O Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε με χρήματα των Ελλήνων στα καλύτερα κολλέγια της Αμερικής...." από που προκύπτει αυτό??? Βέβαια η απύθμενη βλακεία δε σταματά εδώ..οι ιδιοι που τον καταέβρισαν όταν παραλίγο να μας "μαγαρίσει" τη σημαία το "αλβανάκι" είναι οι ίδιοι που ζητοκραυγαζαν όταν ο Πυρρος Δήμας, η Μανίανι, ο Καχιασβίλι, ο Ηλιάδης (που δεν μπορούσαν να σταυρώσουν λέξη στα Ελληνικά) σηκωσαν φαρδιά πλατιά τη σημαία μας ..Χαίρε Βλακεία αμέτρητη!
avatar
blooper 15.10.2012 | 15:17
Μην είστε καχύποπτος κ. Δημοκίδη. Ο Τσενάι έρχεται. Απλώς σαν άλλος Οδυσσέας μέχρι να διασχίσει τον Ατλαντικό (με σχεδία), να αντιμετωπίσει τον Πολύφημο και τους Λωτοφάγους, να νταραβεριστεί με την Κίρκη και ούτω καθ' εξής, θα του πάρει μερικά χρονάκια. Μπορούμε με ασφάλεια (πάντα σύμφωνα με έγκυρες πηγές) να υπολογίσουμε την άφιξή του κάπου μέσα στο 2016. Ε, δεν θα του πάρει κάνα χρόνο να εξοντώσει τους μνηστήρες για την ηγεσία του "Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανοφώνων". Το 2017 θα έχουμε νέα του. Αναμείνατε.
avatar
spyroszer 15.10.2012 | 16:00
Και εγώ θυμάμαι αυτό το άρθρο να κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια. Είναι εκπληκτικό που το ξαναθυμήθηκαν τώρα, θεωρώντας προφανώς ότι θα έχει ξεχαστεί η παλιά δημοσίευση. Πρέπει να είναι η πιο μακροχρόνια ετοιμασία ιδρυτικής διακήρυξης και ίδρυσης κόμματος στην ιστορία !!

Να σημειωθεί επίσης και η αντίφαση του άρθρου (λεπτομέρεια θα μου πειτε μέσα σε τόσες τερατολογίες), που απ' τη μια γράφει ότι πήγε στην Αμερική να σπουδάσει με χρήματα μας (!!), και απ' την άλλη ότι τον επέλεξε και τον έστειλε η american bank of albania.
avatar
spyroszer 15.10.2012 | 16:22
Μια που μιλάμε για διαδικτυακούς μύθους, ήθελα να ρωτήσω για κάτι άλλο, που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο και εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται σαν κατασκεύασμα. Η υποτιθέμενη προφητική δήλωση του Ωνάση: "Θα 'ρθει μέρα, που η απληστία της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της έπαρσης, θα αποθηκευτεί στις τράπεζες, στις πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί, μη κατέχοντες, θα ξεσπάσουν σαν θεομηνία που θα κάνει την ζωή των ολίγων κατεχόντων, κόλαση...».
Το χω δει δημοσιευμένο και σε ειδησεογραφικά sites, newsbomb κλπ χωρίς βεβαίως να αναφέρεται πουθενά η πηγή. Αυτή είναι μια απ' τις πιο δύσκολες περιπτώσεις κατάρριψης μύθων, γιατί δεν είναι εύκολο να αποδείξεις κάτι που ΔΕΝ είπε κάποιος.
Εμένα πάντως αυτή η φράση μου μοιάζει κατασκευασμένη εκ των υστέρων και θεωρώ αρκετά απίθανο να έχει ειπωθεί απ' τον Ωνάση. Έψαξα και σε διάφορες σελίδες με αποφθέγματά του που υπήρχουν στο internet. Ο Ωνάσης έχει πει αρκετά πράγματα, αλλά πουθενά δεν βρήκα αυτή τη φράση.
Ποια είν' η γνώμη σας;
Convolutor 15.10.2012 | 16:25
Κι άλλο λάθος: "με στόχο το νέο κόμμα να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια."

Όχι "ισχυροποιηθεί ο ρόλος" ή "ισχυροποιήσει το ρόλο" αλλά κάτι ενδιάμεσο... Οι φανατικοί οπαδοί του ελληνικού πολιτισμού και της γλώσσας είναι και οι χειρότεροι εχθροί του από ότι φαίνεται.
avatar
tktk 15.10.2012 | 16:38
Αυτο το "με τα δικα μας χρηματα" παιζει πολυ στα φασιστοειδη, προσπαθωντας να παρασυρουν απλο κοσμο που εχει οικονομικο προβλημα...
παρομοιες ειναι οι κατηγοριες τους για "χρηματοδοτηση" απο το κρατος εκδηλωσεων των γκέι....(ασχετα που σε ολη την ευρωπη χρηματοδοτουνται ενεργειες υπερ αδυναμων κοινωνικων ομαδων) εδω φυσικα ειναι μουφα...

Βεβαια κανενας απο αυτους που γραφουν αυτα , ή τους παλιους συμμαθητες του, δε θα μπορουσε να παει σε πανεπιστημιο, ποσο μαλλον σε καλα αμερικανικα πανεπιστημια ...λεπτομερειες θα μου πειτε..
Vangelis1972 15.10.2012 | 17:02
Στο έχω πεί και σε άλλο σχόλιό σου: Πάψε (εσύ και κάμποσοι άλλοι) να ανακαλύπτεις διαρκώς γύρω σου φασίστες και φασιστοειδή. Με την τακτική αυτή μόνο νερό στο μύλο της Χ.Α. ρίχνετε. Ωθείτε με το ζόρι (π.χ. όσους διαφωνούν με την περίπτωση Τσενάι) στις αγκάλες της άκρας δεξιάς, στην οποία δεν ανήκουν αναγκαστικά. Και το καταπληκτικό είναι ότι μετά μένετε και έκπληκτοι από την άνοδό της.
12
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ