Όταν οι σελέμπριτι της τηλεόρασης συζητούν για δύσκολα θέματα

Η απάντηση της Ελεονώρας Μελέτη στον Λιάγκα που έκανε σχόλια για το παιδί του Σεργουλόπουλου, είναι περιέργως πολύ καλή!
30.11.2013 | 15:32

 

Είναι απ' αυτά που δεν περιμένεις. 

 

Στο antivirus τα έμαθα όλα με τη μία - ότι ο Φώτης Σεργουλόπουλος θα μεγαλώσει (με πολλή αγάπη, είμαι σίγουρος) ένα παιδί, ότι ο Γιώργος Λιάγκας αναρωτήθηκε αν το παιδί θα βγει "φυσιολογικό" και ότι η Μελέτη έγραψε ένα σχετικό κείμενο. 

 

Πριν το αναδημοσιεύσω: Το μόνο πράγμα που αξίζει να ειπωθεί για την χοντράδα του Λιάγκα είναι ότι αν με το 'φυσιολογικό' εννοούσε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, τότε ίσως θα έπρεπε να ξέρει ότι η σεξουαλικότητα κάποιου δεν επηρεάζεται απ' την σεξουαλικότητα των γονιών του. (Αν δεν κάνω λάθος, οι γονείς σχεδόν ολων των γκέι που ζουν στον πλανήτη είναι στρείτ!)

 

Αν πάλι με την απορία του για το αν θα βγει το παιδί φυσιολογικό εννοούσε αν θα βγει καλά στα μυαλά του, τότε ας ξέρει ότι θα βγει τόσο καλά ή τόσο μη καλά στα μυαλά του όσο τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς, πχ. την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα...

 

======

 

 

 

Θα φέρω στον κόσμο ένα παιδί.

Γράφει η Ελεονώρα Μελέτη

 

Το άκουσα από τον Γιώργο Λιάγκα και αποστομώθηκα. Μία ερώτηση από έναν άνθρωπο που και μορφωμένο θεωρώ, και σύγχρονο.

 

«Πόσο φυσιολογικό θα βγει το παιδί του Φώτη Σεργουλόπουλου;»

 

Άφωνη έμεινα. Στεναχωρέθηκα με τον Γιώργο, ή μάλλον για τον Γιώργο- τον οποίο αγαπώ και σέβομαι-, ένιωσα άσχημα για τον Φώτη γιατί ξέρω ότι είναι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος και τρυφερή ψυχή, αλλά συμπόνεσα και αυτό το πλασματάκι, τον γιό του, που ήρθε στον κόσμο έχοντας κάνει ένα συμβόλαιο με την ψυχή του να αναδείξει τις βαθιές πληγές μίας σάπιας κοινωνίας, κατά την γνώμη μου απολιθωμένης, ψευτοπροοδευτικής, εμποτισμένη στον δηθενισμό και αποχαυνωμένη από την ανικανότητα της να ελιχθεί μέσω και εν μέσω των εξελίξεων καθώς παραμένει γατζωμένη σε αντιλήψεις και προκαταλήψεις που εδραίωσαν θρησκείες και κοινωνικοί θεσμοί, στην προσπάθεια τους να καθοδηγήσουν το ανθρώπινο είδος.

 

«Πόσο φυσιολογικό θα βγει το παιδί του Φώτη;»

 

Και ποιό είναι το φυσιολογικό ή μάλλον ακόμα καλύτερα ποιός το ορίζει; Η κοινωνία; Η κοινωνία της διαφθοράς; Της ανισότητας;

 

Της χειραγώγησης και της πολιτικής δημαγωγίας που χρησιμοποιεί τους νόμους και τις νομοθεσίες ως μέσω δεσποτισμού και τυραννίας και όχι ως πολιτικό σύστημα που στόχο έχει την ειρηνική και ισότιμη συμβίωση των ανθρώπων σε μία κοινωνία όπου θα επικρατεί το δίκαιο και η ελευθερία στην έκφραση της ανάγκης της άποψης και της βούλησης;

 

Ή μήπως η θρησκεία και η Εκκλησία;... Άχαχαχα...

 

Η θρησκεία της τιμωρίας, της ενοχής, της απαγόρευσης, με εκπρόσωπο μία Εκκλησία που αρνείται να παντρέψει ανθρώπους του ίδιου φύλου, και να ευλογήσει την αληθινή αγάπη γιατί απλά δεν ακολουθεί το πρότυπο του Αδάμ και της Εύας, αλλά ωστόσο δεν δίνει και ερωτήματα σε απλά κενά του παραμυθιού που μας έχει ξεφουρνίσει όπως για παράδειγμα με ποιά μητέρα απέκτησαν παιδιά οι δύο γιοι του Αδάμ και της Εύας αφού δεν υπήρχε καμία άλλη γυναίκα πλην της μητέρας τους; ( αυτή την απορία είχα σε ηλικία επτά ετών και παρά το γεγονός ότι άκουσα πολλές μαλακίες περί αυτού, κανείς δεν μου έδωσε μία απάντηση πλην του ότι η αιμομιξία τότε ήταν φυσιολογική για την διαιώνιση του είδους.)

 

Ποιός λοιπόν από αυτούς τους «φυσιολογικούς» θεσμούς ορίζει ποιός και τι είναι φυσιολογικό;

 

Πόσο ειρωνικό έτσι;

 

Το ανθρώπινο είδος, που αν υπερέχει έναντι των άλλων , αυτό γίνεται τυπικά και μόνο εξαιτίας της «λογικής» που το διακρίνει, αδυνατεί να σκεφτεί ορθολογιστικά και ελεύθερα έχοντας την πιο «μπουρδελέ», ακανόνιστη και ανεξέλεγκτη «κοινωνία» σε σχέση με όλα τα άλλα είδη, από τα μυρμήγκια, μέχρι και το τελευταίο είδος μύγας που ζει στα σκατά.

 

2014 σχεδόν, και αναρωτιόμαστε αν θα βγει ή πόσο θα βγει φυσιολογικό ένα παιδί που θα μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον με έναν πατέρα, αλλά πιστέψτε με , επειδή γνωρίζω τον Φώτη, ένα παιδί που θα λάβει αμέριστη και ανιδιοτελή αγάπη, εύπλαστο ήθος, και θα μυηθεί στην ελεύθερη σκέψη και την ελεύθερη βούληση.

 

Με το ίδιο σκεπτικό ας προβληματιστούν όλοι όσοι έχουν σκεφτεί το ίδιο με τον Λιάγκα, κατά πόσο θα βγει φυσιολογικό ένα παιδί που γεννήθηκε σε μία οικογένεια με μία μητέρα, γιατί ο πατέρας πέθανε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε μία οικογένεια με έναν πατέρα γιατί η μητέρα πέθανε στη γέννα, σε μία οικογένεια με τον παππού και τη γιαγιά , γιατί οι γονείς σκοτώθηκαν σε τροχαίο , ή μπήκαν φυλακή από χρέη ή ναρκωτικά.

 

Πόσο φυσιολογικό θα βγει ένα παιδί που οι γονείς του είναι χωρισμένοι, ή που μένουν μαζί αλλά έχουν διαμορφώσει ένα περιβάλλον αδιαφορίας γύρω από το παιδί τους τρέχοντας σε δουλειές και καριέρες.

 

Ένα παιδί που έχει δει τη μητέρα να ξυλοκοπείται από τον πατέρα, ή που έχει βιώσει τον πατέρα να πίνει και να γίνεται βίαιος στα παιδιά του.

 

Πόσο φυσιολογικό θα βγει ένα παιδί από φτωχούς γονείς που στερείται τα βασικά, ή από αμόρφωτους γονείς που δουλεύαν για να θρέψουν στόματα.

 

Αγάπη.

Αγάπη θέλει ο άνθρωπος για να μπορέσει να μεγαλώσει.

 

Αγάπη, ασφάλεια, ζεστασιά, φροντίδα, τρυφερότητα, αναγνώριση, ικανοποίηση των βασικών αναγκών του, βιολογικών και συναισθηματικών, συμπαράσταση, ενθάρρυνση, εμψύχωση, χαρά, γέλιο, χάδι, χαμόγελο...

 

Αυτά θέλει ο άνθρωπος για να είναι καλά.

 

Και αυτά μπορεί να τα δώσει ένας άντρας με μία γυναίκα που αγαπιούνται ανιδιοτελώς, με υγιή τρόπο και έχουν φέρει στον κόσμο συνειδητά ένα παιδί.

 

Μία μάνα που είχε την ατυχία ή πήρε την απόφαση να μείνει μόνη. Ένας άνδρας που η ζωή ή οι επιλογές του τον έφεραν μόνο με έναν παιδί. Μία γυναίκα που υιοθέτησε ένα παιδί γιατί δεν μπόρεσε να κάνει δικά της. Οι γυναίκες σε ένα ίδρυμα που υποδέχτηκαν στην αγκαλιά τους ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος. Δύο άντρες που έχουν αποδεχτεί την αλήθεια τους και θέλουν να μεγαλώσουν ένα παιδί μεταγγίζοντας τους τις αξίες και τις ομορφιές του κόσμου και της ελεύθερης βούλησης και όχι τα κλισέ απαρχαιωμένων καλουπιών. Δύο γυναίκες που κατά το ίδιο σκεπτικό βγάζουν όλο το μητρικό τους ένστικτό σε μία οικογένεια, η οποία στα μάτια των αποστειρωμένων σίγουρα θα φαντάζει διαφορετική αλλά ουσιαστικά δεν θα είναι σε τίποτα καθόλου ελλιπής.

 

2014 και είμαστε τόσο μα τόσο πίσω τελικά, που ώρες και στιγμές , θεωρώ πως η οικονομική υπόσταση της κρίσης την οποία βιώνουμε, είναι αυτή στην οποία δίνουμε την μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί απλούστατα σαν κοινωνία αυτό που μας αφορά είναι η ύλη και όχι η ουσία. Διαφορετικά θα είχαμε αντιληφθεί πως εδώ και αιώνες είμαστε βαθιά βουλιαγμένοι σε μία κρίση αξιών, αρχών και ήθους.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
107 Σχόλια
12345
avatar
aziloti 30.11.2013 | 15:43
Ποιος να μου το λεγε οτι θα συμφωνούσα και εγώ με την Μελέτη...!
g_theo 30.11.2013 | 15:52
Σε ποιο σύμπαν είναι παράδοξο να έχει ένα σελέμπροτι μια καλή άποψη; Αυτά τα στερεότυπα θα μας φάνε.

υ.γ. Όχι, δεν είμαι ούτε στο ελάχιστο φαν της Μελέτη.
Άρης Δημοκίδης 30.11.2013 | 15:57
Δεν περίμενα ότι θα έπαιρνε τόσο γερή θέση - γράφοντας αυτά που έγραψε για την εκκλησία πχ.
Κατά τα άλλα έχει τελειώσει τη φιλοσοφική νομίζω, μιλάει πέντε γλώσσες αλλά ξέρει να αρθρώνει λόγο, έτσι κι αλλιώς.
avatar
arrowtab 30.11.2013 | 16:58
Αγαπητέ μου κι ο Άδωνις έχει βγάλει φιλοσοφική αλλά απ'τον κόσμο θεωρείται αμόρφωτος κι ελεεινός... Άλλο ένα δείγμα των πολλαπλών μέτρων και σταθμών μήπως ;
Vernedead 30.11.2013 | 17:58
Και άλλοι έχουν τελειώσει την φιλοσοφική,τα παιδαγωγικά,την ψυχολογία κλπ κλπ και μιλάνε 15 γλώσσες αλλά τα μυαλά τους είναι κολλημένα.Είναι θέμα ανθρώπου και παιδείας,όχι μόρφωσης και κοινωνικού στάτους.Νομίζω είχε γίνει και μια έρευνα στο παρελθόν σε παιδιά που δεν είχαν τελειώσει ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση στις ΗΠΑ αλλά,είχαν αυτό που λένε street smarts και μιλάμε είχα διαβάσει πως αυτά τα παιδιά φόραγαν τα γυαλιά σε πολύ «μορφωμένα» άτομα της ίδιας γενιάς.

Κατά τα άλλα μπράβο στην Μελέτη για την ωραία τοποθέτηση της.Ήταν λιτή,σωστή και ορθά στοχευμένη.Εύχομαι μόνο κάποια στιγμή να καταφέρει να κάνει και κάτι το οποίο θα δείχνει όντως το τι είδος ανθρώπου είναι και να ξεφύγει από το πρωινάδικο.
avatar
George1977 30.11.2013 | 18:58
Αυτο που στην Ελλαδα ολοι μιλατε απο 5 μεχρι 48 γλωσσες ο καθενας αλλα οταν ελθετε στο νησι (UK) και ανοιξετε το στοματακι σας ολοι τρεχουμε να κρυφτουμε απο τα σκαγια που πετατε ποτε δεν το καταλαβα......Οσο για τη 'φιλοσοφικη' (κατ'ονομα βεβαια γιατι καμια σχεση δεν εχει η σχολη με φιλοσοφια) εχω γνωρισει αποφοιτους της που δεν ξερουν να βαλουν στη σειρα 3 λεξεις ετσι ωστε να κανουν μια προτασουλα...Δεν πειραζει, ο καθείς με τις ψευδαισθησεις του....
avatar
atman 1.12.2013 | 11:00
χωρις να παιρνω θεση επι της ουσιας, να γραφεις για την εκκλησια ειναι σαν να παιρνεις λεφτα απο το παγγαρι, την σημερον ημερα.Ιδιως οταν το ταργκετ γκρουπ της δεν εχει καμια σχεση με εκκλησια (ουτε γατα ουτε ζημια επομενως

Ας γραψει κατι για τον καταναλωτισμο και για ηλιθια οξυζεναρισμενα προτυπα and then you are talking about it!
Μηχανολόγος 2.12.2013 | 19:20
Αχ....ο Λιαγκας παλι...εχει τελειωσει μηχανολογος...
Καταντια ε?
avatar
Ανώνυμος/η 30.11.2013 | 15:57
Σωστά τα λέει.
Όσο για την εκκλησία ( ορθόδοξη καθολική κλπ) , αν ανακαλυφθούν ένας ομοφιλόφιλος Άγιος και μια ομοφιλόφιλη Αγία και στο όνομα τους πολλοί ομοφιλόφιλοι κάνουν γενναίες δωρρεές ίσως αλλάξει στάση
Δον Ιδιώτης 30.11.2013 | 17:43
Συγχαρητήρια! Βρήκες το μοναδικό λόγο που θα έκανε την εκκλησία να επανεξετάσει το θέμα.
Το μόνο που μένει είναι ένα εκκλησάκι με τα οστά του Άη Μικέ του Κουνιστού.
avatar
Ανώνυμος/η 1.12.2013 | 00:20
σημ: ομοφυλόφιλος/η/οι και δωρεές sorry

ball and chain 1.12.2013 | 10:56
αγιος Σεβαστιανος
avatar
Ανώνυμος/η 30.11.2013 | 15:58
Αν και δεν την συμπαθώ! Respect Ελεονώρα! Μπράβο σου!! Η ομπρέλα του συντηρητισμού της κοινωνίας κάτω από την οποία βρισκόμαστε πρέπει επιτέλους να κλείσει!!
avatar
Βαγγέλης Μακρής 30.11.2013 | 15:59
Δεν είμαι καλά. Συμφωνώ και εγώ με την Μελέτη:)
avatar
Ανώνυμος/η 30.11.2013 | 16:00
Μπράβο της, είναι όντως ευχάριστη η έκπληξη αυτή, καθόλου αναμενόμενη -δεν φταίμε εμείς, οι σελέμπριτι τηλεπαρουσιαστές μας έχουν συνηθίσει σε εντελώς καμένες δηλώσεις- θα την παραδεχτώ ακόμα περισσότερο αν υποστηρίξει έτσι ωραία την άποψη αυτή και λάιβ στην εκπομπή της.

Όσο για το Λιάγκα, τι να πω; Ας αφήσει τα παιδιά των άλλων και ας αναρωτηθεί πως θα μεγαλώσει το δικό του παιδί. Ναι κύριε Λιάγκα ακόμα και το παιδί σας, αν του προσφέρετε αγάπη θα βγει "φυσιολογικό" κι ας έχει δυο γονείς όλη μέρα στο γυαλί, ο ένας σεξιστής δημοσιογραφίσκος της κακιάς ώρας που λέει τον καιρό μπροστά από αφίσες με ξώβυζες και ή άλλη πρώην ενζενί επαρχιακής τιβί, στερεότυπο ανέκδοτου με ξανθιές.
avatar
Soter 30.11.2013 | 23:49
Θυμάμαι κάτι εποχές στη Θεσσαλονίκη να λέει τηλεθεατής στη Σκορδά ότι είναι από το Αίγιο και να τον ρωτά από πιο νησί. Κατά τα άλλα αυτός και η Σκορδά είναι πρότυπο γονέων....
κώστας σ 30.11.2013 | 16:04
αφού μπορεί και τα λέει έτσι, γιατί η τηλεόραση που κάνει είναι τέτοια;
avatar
Ανώνυμος/η 30.11.2013 | 19:54
Αφού ο κόσμος γουστάρει οικογενειακές ιστορίες, αυτό θα παίρνει.
κώστας σ 1.12.2013 | 21:58
οι οικογενειακές ιστορίες σε μαράναν εσένα. μάλλον τα πρωινάδικα και η μεσημεριανή ζώνη που πλέον είναι το 80% της τηλεόρασης σου φαίνονται οκ
AmyPond 30.11.2013 | 16:16
Πολύ ωραία τα λέει και συμφωνώ μαζί της. Αλλά είναι λίγο ειρωνικό να τ'ακούς αυτά από έναν άνθρωπο της τηλεόρασης η οποία ως επί το πλείστον παρουσιάζει καρικατούρες γκέι ανθρώπων και διαιωνίζει τις στενόμυαλες απόψεις της ήδη στενόμυαλης κοινωνίας μας.

Θα μείνω στο θετικό κομμάτι όμως. Αφού την ακούει τόσος κόσμος, καλά έκανε και τα είπε.
avatar
mixalakis 30.11.2013 | 16:29
Μην μπερδεύετε την Μελέτη με την Μενεγάκη.

Μπορεί και η Μελέτη να ασχολείται με σαχλαμάρες κτλ, αλλά καμία σχέση σε επίπεδο μόρφωσης και πνεύματος.
12345
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ