Προσγειώνοντας τα κουτσομπολίστικα περιοδικά στην πραγματικότητα

Ένα ισχυρό χαστούκι σε όσους ασχολούνται με τις ασήμαντες λεπτομέρειες της ζωής των διασήμων
25.7.2014 | 16:00

 

Δεν είμαι της άποψης ότι η ελαφρά δημοσιογραφία (τα κουτσομπολίστικα περιοδικά ή προγράμματα) πρέπει να εκλείψει. Αποχαυνώνει, ναι - όσο και το ποδόσφαιρο και η ενασχόληση με τα αθλητικά - αλλά όλα είναι απαραίτητα στη ζωή: και τα σπουδαία αλλά και τα σαχλά.

 

Κάποιος μπορεί να νοιαστεί για τη Γάζα και τους ανθρώπους γύρω του, και μετά να χαλαρώσει με μια σαχλαμάρα - το πρόβλημα είναι ομως όταν καταλήγει να νοιάζεται μόνο για το ποιες πανάκριβες κουβέρτες αρέσουν στην Κιμ Καρντάσιαν

 

 

ή ποια μεταγραφή θα κάνει ο ΠΑΟΚ... 

 

Φανταστείτε, όμως, έναν κόσμο όπου θα ενδιαφερόμαστε για αυτούς που ζουν διπλα μας, μέσα στην φτώχεια, όπως ενδιαφερόμαστε για τις διασημότητες. 

 

Η φιλανθρωπική οργάνωση Woodgreen Community Services, που εδρεύει στο Τορόντο, μόλις ξεκίνησε μια εκστρατεία βασισμένη σε αυτήν ακριβώς τη υπόθεση. Ταυτόχρονα προσπαθεί να στηρίξει ανύπαντρες μητέρες που χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια - αλλά κανείς δε νοιάζεται, επειδή είναι άσημες. 

 

Ελπίζω ότι κάποτε θα νοιαζόμαστε λιγότερο για την κάθε λεπτομέρεια των διακοπών της Μενεγάκη και του Λιάγκα, και περισσότερο για όσους συνανθρώπους μας χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας.

 

 


Έτσι, την επόμενη φορά που ένα κουτσομπολίστικο περιοδικό θα προσπαθήσει να αποσπάσει την προσοχή σας από τη σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας, φανταστείτε τα σαν τα παρακάτω...

 

 

 

 

 

 

 

UPDATE: O Ξενοφών εμπνεύστηκε απ' το άρθρο και μας έστειλε αυτό:

 

 

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
3 Σχόλια
avatar
Faceless 25.7.2014 | 23:30
Στο Μπούρτζι στην Σκιάθο, στον αδριάντα του Παπαδιαμάντη έχουν χαράξει κάτι που έχει γράψει: "Σα να χαν τέλος τα πάθια και οι καϋμοί σ' αυτόν τον κόσμο".
avatar
I\'m so tired 26.7.2014 | 00:04
http://alexandrospapadiamantis.gr/2010-09-01-18-56-25
avatar
Natasam 26.7.2014 | 14:05
Η "λύπηση", η "φιλανθρωπία" και το να "νοιάζεσαι" δεν είναι λύση. Το να μην έχει κάποιος να πληρώσει βασικά πράγματα είναι πολιτικό θέμα και λύνεται μόνο πολιτικά. Η φιλανθρωπία και το "νοιάξιμο" δεν έχουν λύσει κανένα πρόβλημα, αντίθετα τα συντηρούν.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ