Ο γιατρός που έλεγε ψέματα ότι είχε θητεύσει πλάι στον Γιακούμπ, μόλις επέστρεψε

Ως Διευθυντής Καρδιοχειρουργός στο Ιπποκράτειο! (Αποκαλύψεις για τα "πολύ δικά μας παιδιά" που συνεχίζουν να καλοπερνάνε)
10.9.2014 | 10:30

 

Η Νέα Δημοκρατία έχει διορίσει όλους τους αποτυχημένους πολιτευτές και πολιτικούς της σε διάφορες ανεξάρτητες και μη αρχές. Να θυμηθώ τον Παπαθανασίου -τελευταίο Υπουργό Οικονομικών του Καραμανλή- ο οποίος αντί να κρύβεται για να γλιτώσει απ' τη λαϊκή οργή διορίστηκε απ' τον Σαμαρά Πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων; Ή να αναφέρω τον Λευτέρη Ζαγορίτη που πρόσφατά διορίστηκε νέος Συνήγορος του Καταναλωτή;

 

Η κρίση έχει λιγοστέψει τα ρουσφέτια και το παλαιοκομματικό σύστημα εξουσίας είναι αναγκασμένο πλέον να κάνει «χάρες» μόνο στα «πολύ δικά μας παιδιά», γράφει το Ποτάμι σε δελτίο τύπου το οποίο χρησιμοποιώ για να αναδείξω κι εγώ μερικές χτυπητές, δυσάρεστες περιπτώσεις. 

 

"Ο Αύγουστος πάντως, ο αγαπημένος μήνας των πολιτικών ρουσφετολόγων, έδωσε τη δυνατότητα σε δύο υπουργούς (έναν του ΠΑΣΟΚ και έναν της Νέας Δημοκρατίας) να επιστρέψουν στις χρυσές μέρες του παρελθόντος και να καταγράψουν νέες επιδόσεις.

 

Συγκεκριμένα:

 

-Με απόφαση που υπέγραψε (τον Αύγουστο) ο Υφυπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, επανέρχεται στο Ιπποκράτειο ως Διευθυντής Καρδιοχειρουργός, ένας γιατρός που έχει απολυθεί από το νοσοκομείο μετά από απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΣΥ και αντίστοιχη αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας (!!)


Όλα ξεκίνησαν το 2007 όταν αποκαλύφθηκε ότι ο γιατρός χρησιμοποιούσε πλαστό έγγραφο το οποίο έλεγε ότι είχε θητεύσει δίπλα στον Μαγκντί Γιακούμπ. Ο διάσημος Γιακούμπ είχε διαψεύσει ότι είχε συνεργαστεί ή έστω γνώριζε τον καρδιοχειρουργό του Ιπποκρατείου.

 

Ένα χρόνο μετά του επιβλήθηκε ποινή οριστικής παύσης και χρηματικό πρόστιμο ενώ το 2012 η ειδικότητά του ανακλήθηκε και στη συνέχεια απολύθηκε. Καταδικάστηκε μάλιστα πρωτοδίκως για παθητική δωροδοκία (φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων με 3ετή αναστολή) και μηνύθηκε από συγγενείς ασθενών που είχε χειρουργήσει και πέθαναν.


Αυτός, λοιπόν, ο γιατρός επανέρχεται στη θέση του με την υπογραφή του Υφυπουργού Υγείας και τη σύμφωνη γνώμη νέου Πειθαρχικού του ΕΣΥ στο οποίο συμμετείχε και ο εκ της ΝΔ, Πρόεδρος ΚΕΣΥ, Παναγιώτης Σκανδαλάκης.

 

- Αυτά στην Υγεία, πάμε τώρα στην Οικονομία και συγκεκριμένα στον «αγώνα για την πάταξη της φοροδιαφυγής» (!).


Τον Αύγουστο ο Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης διόρισε επικεφαλής στο ΣΔΟΕ Αττικής ένα στέλεχος της ΔΑΚΕ, πρώην διευθυντή του γραφείου του. Θυμίζουμε ότι το ΣΔΟΕ Αττικής χειρίζεται τις πιο μεγάλες από τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, με κορυφαία εκείνη της λίστας Λαγκάρντ.

 

Ο νέος επικεφαλής της νευραλγικής αυτής υπηρεσίας πήρε τη θέση, ενός κατά γενική ομολογία, αδιάφθορου λειτουργού ο οποίος είχε τριπλασιάσει τους καταλογισμούς προστίμων -έφερνε, δηλαδή έσοδα στα κρατικά ταμεία- και στον οποίον ο Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είχε αναθέσει, θεωρώντας τον άνθρωπο εμπιστοσύνης, τη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ. Ο σκανδαλώδης διορισμός του στελέχους από τη Μεσσηνία (επίσης άλλο ένα προσόν) είναι ο τελευταίος κρίκος μια σειράς προκλητικών πολιτικών παρεμβάσεων που έχουν αποδιοργανώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Οικονομικών.
Το πρόβλημα έχει γίνει πολύ σοβαρό για να αρκεστούμε σε εξηγήσεις του τύπου «ήταν ένα προσωπικό ρουσφέτι».

 


(Το Ποτάμι λοιπόν επισημαίνει και προτείνει:
- Δεν θα βγούμε από την κρίση αν δεν κερδίσουμε τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.
- Δεν έχει σημασία μόνο η αυστηρότητα της φορολογικής διοίκησης αλλά είναι απαραίτητη η ομοιόμορφη και χωρίς εξαιρέσεις εφαρμογή των νόμων.
- Η αναποτελεσματικότητα, η διαφθορά και η ευνοιοκρατία που επικρατεί σε διάφορους θύλακες της δημόσιας διοίκησης πρέπει να γίνει πρώτη προτεραιότητα της κοινωνίας. Και δεν υπάρχει άλλη λύση από την λειτουργία της Εφορίας ανεξάρτητα από τις ευκαιριακές αποφάσεις και παρεμβάσεις των πολιτικών και κομματικών στελεχών.
Γι' αυτό λοιπόν: ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εξόδων και του ΣΔΟΕ, για να πάψουν οι φορολογικοί μηχανισμοί να είναι εργαλείο εκβιασμού για την ενίσχυση όλων αυτών – κομμάτων και πολιτικών - που θεωρούν την χώρα τσιφλίκι τους.)

 

 

 

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
12 Σχόλια
avatar
Ανώνυμος/η 10.9.2014 | 12:03
"...ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εξόδων και του ΣΔΟΕ"

Συμφωνώ απόλυτα αλλά ποιο άλλο κόμμα συμφωνεί ίσως με εξαίρεση της ΔΡΑΣΗ; Στην Ελλάδα όλα τα μεγάλα κόμματα θέλουν τους φορολογικούς μηχανισμούς στα χέρια τους ως εργαλείο εκβιασμού με απώτερο σκοπό την άντληση χρηματοδότησης, Αλλά αν ρωτήσεις τον Έλληνα θα σου πει ότι αν φύγουν αυτές οι αρμοδιότητες από το κράτος και πάνε σε ιδιώτες θα γίνει κι εγώ δεν ξέρω τι.
Double Helix 10.9.2014 | 12:21
Ε κλασσικά, ο φιλελευθερισμός έφταιγε και για τις βροχές που είχαμε χτές. Αλλά ποιός ασχολείται, ο κρατισμός (αριστερός, δεξιός κ.α.) να είναι καλά, ακόμα και αν γίνονται σκανδαλώδη ρουσφέτια. Σε λίγο καιρό θα ξεχαστούν.
avatar
Ανώνυμος/η 10.9.2014 | 12:37
Τους έχουν πεθάνει στους φόρους και αυτοί το βιολί τους. Έχει σχεδόν πλάκα.
trollolo 10.9.2014 | 14:32
Ειλικρινά τι άλλο περιμένουμε για να επαναστατήσουμε; 'Αλλες χώρες θα είχαν επαναστατήσει με λιγότερα από τα μισά απο αυτά που συμβαίνουν εδώ.
avatar
Ανώνυμος/η 10.9.2014 | 16:29
Κράνος, εξάρτηση και φύγαμε για τα βουνά.
trollolo 10.9.2014 | 16:38
Η επανάσταση δε σημαίνει απαραίτητα βία, αλλά άνθρωποι σαν εσένα προφανώς μόνο έτσι σκέφτονται.
avatar
Ανώνυμος/η 11.9.2014 | 07:30
Εξάρτυση :) (Συγγνώμη, καμιά φορά ξυπνάει η διορθώτρια μέσα μου πριν τον δεύτερο καφέ! )
avatar
Ανώνυμος/η 10.9.2014 | 16:59
Εσύ τι επανάσταση σκέφτεσαι; Τι θες να αλλάξει που για σένα απαιτεί επανάσταση; Δώσε μας τα φώτα σου σε παρακαλώ.
trollolo 10.9.2014 | 17:18
Ακόμα κι η αλλαγή στο κόμμα που ψηφίζει κάθε Έλληνας θα αποτελούσε επανάσταση, αλλά αλλάζει ο Έλληνας; Έχει συνηθίσει να τον γονατίζουν 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μη ξεχάσεις λοιπόν στις επόμενες εκλογές να ψηφίσεις κι εσύ αυτούς που σε βόλεψαν, οκ;
avatar
Ανώνυμος/η 10.9.2014 | 17:44
Η αλλαγή στο κόμμα που ψηφίζει κάποιος λέγεται συμμετοχή στη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, όχι επανάσταση. Έχει κάνει τις έννοιες λάστιχο, σοβαρευτείτε.

Το ότι αισθάνεσαι ανώτερος κριτής της ατομικής ψήφου είναι υποθέτω χαρακτηριστικό της δημοκρατικότητάς σου.
avatar
mouse 10.9.2014 | 15:10
"...ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εξόδων και του ΣΔΟΕ..." Πηγή: www.lifo.gr
Πώς θα επιτευχθεί η ανεξαρτησία; Αφού και στις ανεξάρτητες αρχές διορίζονται "δικοί τους άνθρωποι".
ιάσονας κάναλης 10.9.2014 | 19:58
"Η κρίση έχει λιγοστέψει τα ρουσφέτια και το παλαιοκομματικό σύστημα εξουσίας είναι αναγκασμένο πλέον να κάνει «χάρες» μόνο στα «πολύ δικά μας παιδιά», γράφει το Ποτάμι..."
Χαχούχα! Ανενημέρωτο το βρίσκω. Η κρίση μπορεί να έχει λιγοστέψει τα ρουσφέτια στο δημόσιο, αλλά τα μετακύλησαν στον ιδιωτικό. Πλέον όλοι οι μεγάλοι όμιλοι αν το βιογραφικό δε σου το στείλει βουλευτής δεν σε καλούν ούτε για συνέντευξη!
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ