Και μετά τους πείραξε ο σεξισμός Τατσόπουλου & Ψαριανού

Με αφορμή τη χυδαία δήλωση-απάντηση της Ραχήλ Μακρή...
19.12.2014 | 16:00

 

Η εφημερίδα Αυγή σοκαρίστηκε τρελά με το ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός μύρισε το άρωμα που φορούσε η Ραχήλ Μακρή.

 

Το ότι ο Γ. Ψαριανός και ο Τατσόπουλος υπήρξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έφυγαν (άρα είναι "αντίπαλοι") ενώ η κυρία Μακρή ήταν κάποτε αντίπαλος αλλά τώρα έχει πει ότι θα στηρίξει τον Τσίπρα με όλη της τη δύναμη είναι φυσικά τελείως τυχαίο!

 

Επίσης, είναι τυχαίο το ότι ο σεξισμός των δύο πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε καθόλου εάν είχαν παραμείνει στο κόμμα, ή το ότι αν υπήρχε, η Αυγή πιθανότατα θα αποσιωπούσε το συμβάν ή θα τους υπερασπιζόταν κιόλας. 

 

Τέλος πάντων, δεχόμαστε πως επειδή ο Τατσόπουλος σήκωσε ένα παλτό για να κάτσει ο Ψαριανός κι ο δεύτερος μύρισε το άρωμα που είχε ψεκάσει η κάτοχός του είναι κάτι το σεξιστικό, κι ας είναι παρατραβηγμένο το να χαρακτηριστεί έτσι. (Ορισμός του σεξιστικού: "Ο σεξισμός θεωρείται κοινώς η διάκριση εναντίον ανθρώπων βασισμένη στο φύλο τους ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό παρά στα ατομικά τους λάθη".)

 

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι όντως ο Ψαριανός έκανε διάκριση εναντίον της Μακρή επειδή είναι γυναίκα, [αν και φοβάμαι ότι με μικροκομματικές χρήσεις του όρου σεξισμού (όπως είναι αυτός που κάνει η Αυγή) αποδυναμώνουμε τη σημασία του φεμινισμού, και στο τέλος θα γίνει όπως με το βοσκό που φώναζε "λύκος"], τότε τι έχουμε να πούμε για την απάντηση της Μακρή;

 

"Η φύση είναι σοφή. Όταν επέρχεται οποιαδήποτε είδους ανικανότητα ενός οργάνου, προσπαθεί να αντικαταστήσει τα αποτελέσματα της λειτουργίας του από άλλα όργανα λιγότερο ή περισσότερο σχετικά. Δεν μπορώ να σκεφτώ, βέβαια, ποιανού οργάνου δυσλειτουργία ή ανικανότητα αντικαθιστά η γλώσσα, παράγοντας δηλώσεις για τακτοποίηση της μισής Αθήνας ή η μύτη λαμβάνοντας αγχωμένες βαθιές εισπνοές από ένα γυναικείο παλτό...
Και για όσους δεν κατάλαβαν οι πιθανώς ανίκανοι μυρίζουν σαν τον σκύλο τους".

 

 ("Λαμβάνοντας αγχωμένες βαθιές εισπνοές" - wtf.) 

 

Θα υπάρξει άραγε εξοργισμένο καταγγελτικό άρθρο της Αυγής εναντίον της, ή κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο όταν η Μακρή τα σπάσει με τον ΣΥΡΙΖΑ;

 

 

Πετυχημένες οι κακίες της μεν, αλλά αν υπάρχει σεξιστικότερη δήλωση, δεν την έχω διαβάσει. 

 

Και τους γελοιοποιεί με βάση το φύλο τους, αλλά και χρησιμοποιεί πρόστυχα χτυπήματα κάτω απ' τη μέση, υπονοώντας ότι είναι σεξουαλικά ανίκανοι.

 

Θα ήταν σεξιστικό αν υπονοούσα ότι μιλάει σαν σκύλα, επειδή είναι γυναίκα και επειδή 'έχει να δει καιρό χαρά στα σκέλια της' ή επειδή 'τα γεννητικά της όργανα έχουν πιάσει αράχνες'; Ναι, και δεν θα ήταν μόνο σεξιστικό, αλλά και χυδαίο.

 

Είναι λοιπόν χυδαίο και σεξιστικό να τους γελοιοποιεί επειδή είναι άντρες που φέρονται "σαν σκύλοι" υπονοώντας ότι έχουν στυτικές δυσλειτουργίες και ίσως και πλήρη σεξουαλική ανικανότητα; Θα υπάρξει άραγε εξοργισμένο καταγγελτικό άρθρο της Αυγής εναντίον της, ή κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο όταν η Μακρή τα σπάσει με τον ΣΥΡΙΖΑ;

 

Καταλαβαίνω ότι οι γυναίκες βουλευτές έχουν δεχτεί κατά καιρούς απρεπή σχόλια στην ανδροκρατούμενη Βουλή, και γι' αυτό τις υποστήριζα πάντα (όπως και τις ενδυματολογικές τους επιλογές, πχ. υπερασπίστηκα έντονα και την Μακρή, αλλά την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη, όταν όλοι την κορόιδευαν, κι ας μην συμφώνησαν τελικά οι αναγνώστες μαζί μου). 

 

Ας βγάλουμε λοιπόν τις παρωπίδες και ας μην κρίνουμε ανάλογα με το φύλο ή με τα κόμματα, αλλά κατά περίπτωση.

 

Το ζητούμενο είναι ένα: Κανένας/καμία δεν θα πρέπει να προσβάλει κανέναν/καμία. Όχι τόσο επειδή πρέπει να προστατευτεί το φύλο του/της, αλλά, απλούστατα, επειδή είμαστε όλοι άνθρωποι. 

 

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
22 Σχόλια
12
avatar
Κόμης Δράκουλας 19.12.2014 | 16:30
Καλά ακόμα δεν έχετε αντιληφθεί ότι η επίκληση της αριστεράς σε ιδεολογίες, αξίες και ανθρώπινα δικαιώματα είναι άκρως επιλεκτική; Ότι πρόκειται για ευαισθησία αλά καρτ που μονίμως εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα με έναν τρόπο τόσο χοντροκομμένο που δυσκολεύεται να πείσει ακόμα και τα πιο λοβοτομημένα της κομματόσκυλα.
De La Net __________________ (╯°°)╯︵ ┻━┻ 19.12.2014 | 17:03
@Κόμης Δράκουλας
Αυτό που κάνει μια μαλακία ένας πολιτικός ή δημοσιογράφος που είναι συνδεδεμένος ή ανήκει σε κάποιο κόμμα της ευρύτερης Αριστεράς και ξαφνικά αυτό είναι ενδεικτικό της ηθικής όλων των αριστερών, με ξεπερνά.

Η "Αριστερά" δεν είναι γεμάτη Αγίους με τον ίδιο τρόπο που η Ελλάδα δεν είναι γεμάτη αγίους. Έχει καλούς και κακούς Αριστερούς, όπως έχει καλούς και κακούς Έλληνες.

Οι γενικεύσεις αυτού του είδους - που σκοπό έχουν την λασπολογία και ότι κολλήσει - δεν βοηθούν απολύτως κανέναν και μας βρομίζουν όλους.

Πιθανά αν σε αυτή την περίπτωση αντικαθιστούσατε την Αριστερά στο σχόλιο σας με την Αυγή την εφημερίδα να συμφωνούσα μαζί σας αλλά έτσι όπως είναι το σχόλιο σας είναι φανερά προκατειλημμένο και λανθασμένο.
avatar
fireman 20.12.2014 | 10:33
κάτι σαν τον Τσοχατζόπουλο και το ΠΑΣΟΚ ένα πράγμα ή τους συνδικαλιστές του που τώρα είναι στο ΣΥΡΙΖΑ . Όλοι πασόκοι και ο ψεκασμός καλά κρατεί
avatar
Ανώνυμος/η 19.12.2014 | 16:34
Mόνο δυό ερώτησεις κύριε Δημοκίδη:

Hταν και των δύο μερών άθλιες οι συμπεριφορές ή οι αντιδράσεις ναι ή όχι;;(διότι το ποστ αναφέρετε στην στάση της Μακρή και του Συριζα και όχι στην στάση των δυό βουλευτών;;

Στις θέσεις που παίρνετε(που καλώς παίρνετε) υπεισέρχονται οι πολιτικές προτιμήσεις ναι ή όχι;;

ΥΓ

Oλη αυτή η αναφορά περί "σκύλας" κ.λ.π. τι ακριβώς εξυπηρετεί;;

Aν θυμάμαι καλά έχετε και μια κόντρα με την "φυλάδα" από παλιά ...αυτό σας κάνει αμερόληπτο στην θέση που παίρνετε σε αυτό εδώ το post;;
Άρης Δημοκίδης 19.12.2014 | 20:39
1) Η εικόνα των Ψαριανού-Τατσόπουλου αποκομμένη απ' το τι πραγματικά συνέβη φαίνεται πραγματικά χάλια. Αν όμως όντως είχε βάλει πολύ άρωμα, και αυτοί το μύρισαν και την ρώτησαν πειρακτικά τι φοράει (πράγμα που δεν διαψεύδει η Μακρή, ούσα απασχολημένη με το να γράφει προσβολές δημοτικού) τότε όχι, δεν ήταν το ίδιο άθλιες όλες οι συμπεριφορές.

2) Όχι. Δεν υπεισέρχονται πολιτικές προτιμήσεις. Έχω πει ότι εναποθέτω πολλές ελπίδες σε τυχόν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους κριτικάρω όταν κρίνω ότι κάνουν κοτσάνες. Ή απ' την άλλη, κριτικάρω σκληρά τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον υπερασπίζομαι όταν νομίζω (εξ ου και το παράδειγμα της Ιωάννας Γαϊτάνη - δεν έβαλα έτσι τυχαία το λινκ).


ΥΓ1. Τους αποκάλεσε σκύλους. Διαβάσατε την δήλωσή της; Απορώ με την απορία σας.

ΥΓ2. Δεν είχα κόντρα ούτε την αποκάλεσα ποτέ "φυλάδα" [sic]. Μπορεί να μην είμαι τόσο αμερόληπτος όσο αυτή -το κομματικό όργανο!- αλλά προσπαθώ. Το ότι κάποιες φορές που θεώρησα ότι η Αυγή είχε δίκιο το έγραψα (και το αντίστροφο) προσδίδει την -όποια- αμεροληψία στα γραφόμενά μου. Η Αυγή έχει την ευκαιρία να αποδείξει τη δική της αμεροληψία, καταδικάζοντας με σφοδρότητα το σεξιστικό παραλήρημα της Ραχήλ Μακρή


Επί του θέματος κάτι;


avatar
Ανώνυμος/η 19.12.2014 | 21:15
Επί του θέματος :

Εκανε δηλώσεις η Μακρή του τύπου...." 'έχει να δει καιρό χαρά στα σκέλια της' ή επειδή 'τα γεννητικά της όργανα έχουν πιάσει αράχνες'"

Τι ακριβώς εξυπηρετεί το κείμενο το παραπάνω απόσπασμα;;
Πάρα πολλές λέξεις στο κείμενό σας έχουν την υποθετική φραση "εάν"
Γιατί δομείτε τα επιχειρηματά σας στην λογική του ένα και εφόσον;;

Λέτε ποιο πάνω ..."Ας βγάλουμε λοιπόν τις παρωπίδες και ας μην κρίνουμε ανάλογα με το φύλο ή με τα κόμματα, αλλά κατά περίπτωση"...

Στη είδηση σχετικά με το επεισόδιο στην Βουλή (και πριν απαντήσει η Μακρή) η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών μίλησαν για σταλινική αριστερά για φυλάδα και για ψεκασμένους .
Αυτοί οι σχολιαστές έχουν παρωπίδες(πολιτικές) ή απλά είχαν το χάρισμα της ενόρασης και σωστά τοποθετηθηκαν όπως τοποθετήθηκαν τόσο νωρίς;;


"
Άρης Δημοκίδης 19.12.2014 | 23:44
<<Εκανε δηλώσεις η Μακρή *που υπονόησε πράγματα* του τύπου...." 'έχει να δει καιρό χαρά στα σκέλια της' ή επειδή 'τα γεννητικά της όργανα έχουν πιάσει αράχνες'";;>>


Έκανε δηλώσεις που υπονόησαν πράγματα του τύπου ότι είναι "κα*βλωμένα αλλά ανίκανα σκυλιά που δεν τους σηκώνεται", οπότε θα έλεγα ναι στην ερώτησή σου.
Agent Cooper 19.12.2014 | 16:46
Καλό θα ήταν πέραν του ορισμού της έννοιας "σεξιστικό" να επαναλαμβανόταν από μέρους σας και μία επισκόπηση της έννοιας "λήψη του ζητουμένου" (petitio principii). Κατά τ' άλλα, η συμπεριφορά και των τριών καταδεικνύει και την ποιότητά τους.
Μόνο με καλή προαίρεση.
AleaJactaEst 19.12.2014 | 16:48
Εδω πανηγυριζουν οι απανταχου "αριστεροι" για το εμετικο σχολιο της Μακρη και περιμενεις καταγγελια απο την Αυγη η οποια εχει γινει η νεα Αυριανη;
avatar
Ανώνυμος/η 19.12.2014 | 17:11
συμφωνω απολυτα με το αρθρο.
αφορμη εψαχνε η τυπισσα να αρχισει παλι τα κλασσικα παραληρηματα.
Smaug 20.12.2014 | 01:33
Το εχω πει και θα το ξαναπω, για μένα η Ραχηλ Μακρή αποτελεί το χειρότερο είδος πολιτικού. Άσχετη, αμόρφωτη, μουφα πατριωτίσσα, αγενέστατη και συμφεροντολογα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ που την είχαν καλέσει σε μια εκπομπή, ενα παιδι απο το κοινό της έκανε ερωτήσεις και αυτή (αν έχεις τον θεο σου) μπήκε στο facebook του και βρήκε πως είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ. Μετα απο αυτό αρχίσε να λέει πως δεν απαντά σε ΠΑΣΟΚους και κάτι άλλα τρελά και φαντάσου μέχρι και οι καλέσμενοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ την έκραξαν.

Έτσι και εδω, η Ραχήλ επιδιδεται σε ένα απίστευτο παραλήρημα. Ελπίζω πως δεν θα την ξαναδούμε στην επόμενη βουλή αν και αμφιβάλω. Ο Έλληνας γουστάρει τέτοιου είδους "μαγκίες".
βλαχάκι (το) 19.12.2014 | 17:21
«Ας βγάλουμε λοιπόν τις παρωπίδες και ας μην κρίνουμε ανάλογα με το φύλο ή με τα κόμματα, αλλά κατά περίπτωση.»

Η σεξουαλική ανικανότητα των ανδρών, ως «επιχείρημα» ή καλύτερα ως λεκτικό όπλο, [όπως (σε άλλες περιπτώσεις) η αμφισβήτηση του «ανδρισμού»: ο «υποβιβασμός» του άνδρα σε γυναίκα] είναι απ' τα προϊόντα που βρίσκει κανείς στο ΙΔΙΟ ακριβώς ράφι με τα σεξιστικά σχόλια κατά των γυναικών, κι έχουν όλα κοινό τόπο προελεύσεως. Η Μακρή, με το να ασχημονεί κατ' αυτόν τον τρόπο, ενισχύει -ακριβώς- το σύστημα που δίνει το "δικαίωμα" σε δύο ξένους, να χώνουν τη μουσούδα τους στα ρούχα της, εν τη απουσία της και να σχολιάζουν την περιβολή της.

Όταν ξεφύγουμε από νοοτροπίες τύπου:
-Μ: «κοίτα Λάκη ένας γκάβακας!»
-Α: «σε μένα αναφέρεσαι ρε κούτσαβλε;».

…Ξυπνήστε με.
avatar
insert_coin 19.12.2014 | 19:08
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.
east of west 19.12.2014 | 17:27
Σκυλάδικο... Ωστόσο, οσμίζομαι ... άρωμα Ηρακλείτου: “εἰ πάντα τὰ ὄντα καπνὸς γένοιτο, ῥῖνες ἂν διαγνοῖεν”, χα-χα!
avatar
George_G_Geef 19.12.2014 | 17:32
"Το ζητούμενο είναι ένα: Κανένας/καμία δεν θα πρέπει να προσβάλει κανέναν/καμία. Όχι τόσο επειδή πρέπει να προστατευτεί το φύλο του/της, αλλά, απλούστατα, επειδή είμαστε όλοι άνθρωποι."

Αυτή η φράση τα λέει όλα.
avatar
mambo 19.12.2014 | 17:36
Στο fb του Τατσόπουλου, στο ποστ που εξηγεί τι ακριβώς συνέβη υπάρχει σχόλιο του δημοσιογράφου της Αυγής Πέτρου Κατσάκου που χαρακτηρίζει τον Ψαριανό τόφαλο. Καθόλου ρατσιστικό. Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ. Πόσο χαίρομαι που έχω ακομπλεξάριστους φίλους και λέμε και δέκα χαζοσεξιστικές κουβέντες. Για τις κυρίες που χτίζουν πολιτικές καριέρες πμε δήθεν παπαρατσίστικες φωτογραφίες δε λέμε κουβέντα
Δον Ιδιώτης 19.12.2014 | 18:07
Αυτή η Βουλή πραγματικά να πάει και να μην ξανάρθει. Παίζει να είναι η χειρότερη όλων των εποχών. Μέχρι την επόμενη βεβαίως...
12
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ