Πού στην ευχή τους βρήκε ο Τσίπρας όλους αυτούς τους απίθανους τύπους;

Η απάντηση είναι απλούστατη αλλά σίγουρα στενάχωρη
12.5.2015 | 16:11

Οι αναχρονιστικές εκπλήξεις των ημερών: Κουρουμπλής και Μιχελογιαννάκης...Menelaos Myrillas / SOOC

 

Χτες υποστήριξα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη που είπε πως το εμπόριο "θαυματουργών οστών" πρέπει να σταματήσει (ή τουλάχιστον να μην το πληρώνουμε εμείς). Είχε πει με δηκτικό τρόπο: «Δηλαδή δυο αρχηγοί κρατών επισκέφτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα και είναι το 'Αγιο Φως και τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας».

 

Λίγες ώρες αργότερα η Εκκλησία κατηγόρησε τον Φίλη ότι μας γυρίζει στον Μεσαίωνα “αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας‘, πράγμα που είναι φυσικά η μπούρδα του αιώνα γιατί στον Μεσαίωνα η θρησκεία έλυνε και έδενε και σκότωνε επίσης. 

 

Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ όμως βρέθηκαν δύο τύποι που όχι μόνο άδειασαν τον Ν. Φίλη αλλά δίνουν και το δικό τους αλλοπρόσαλλο σόου. 

 

Πού στην ευχή τους βρήκε o Τσίπρας; 

Και γιατί, παρ' ό,τι ελάχιστη σχέση έχουν με τις παραδοσιακές αξίες της προοδευτικής αριστεράς τους αξιοποίησε στα ψηφοδέλτια και τη στελέχωση Υπουργείων;

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης δήλωσε χτες στην τηλεόραση ότι το AIDS μεταδίδεται με το σάλιο, κι ότι τα οστά έχουν θαυματουργές δράσεις: «Τη συμβολή των [ιερών] λειψάνων στη γιατρική την έχω δει - "θαυματουργή η δράση των λειψάνων - η θεία χάρις... εμποδίζει το AIDS.... να μεταδοθεί μέσω της θείας κοινωνίας".

 

Οι ανεκδιήγητες -αντιεπιστημονικές- δηλώσεις του θα θεωρούνταν απλώς γραφικές αν δεν ήταν και επικίνδυνες. Και θα το καταλαβαίναμε από κάποιον τυχαίο, όχι όμως από έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει με περηφάνεια πως είναι γιατρός (!!!). 

 

Ο δε Υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής, επισης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνοδέυσει τα "θαυματουργά" λείψανα σε Νοσοκομείο. Υπουργός Υγείας που δίνει τέτοιο μήνυμα, ότι κάτι κόκαλα μπορούν να ενισχύσουν ή και να υποκαταστήσουν την ιατρική είναι σαφώς ντροπή και για το επάγγελμά του και για την ιδιιότητά του ως Υπουργός Υγείας. Τα έγραψε καλύτερα η Β. Ευθυμιοπούλου: Το βαρύτατο πολιτικό ατόπημα του κ.Κουρουμπλή.

 

Και το ερώτημα είναι: Πού στην ευχή τους βρήκε, συγκεκριμένα αυτούς τους δύο, ο Αλέξης Τσίπρας;

 

Και γιατί, παρ' ό,τι ελάχιστη σχέση έχουν με τις παραδοσιακές αξίες της προοδευτικής αριστεράς τους αξιοποίησε στα ψηφοδέλτια και τη στελέχωση Υπουργείων;

 

Η απάντηση και στα δύο ερωτήματα είναι απλή.

 

Ο Νίκος Φίλης, μια λογική φωνή... Φωτ.: SOOC

 

Ναι, ΠΑΣΟΚ. 

 

Ο κύριος Κουρουμπλής, με αγώνες στα νεανικά του χρόνια (συγκρούστηκε με τους αντιδραστικούς κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας και διώχθηκε με το Νόμο 4000) πασοκοποιήθηκε και κατόπιν συντηρητικοποιήθηκε και μετά από δεκαετίες στο ΠΑΣΟΚ, όταν αυτό έχασε τη λάμψη και τα λεφτά, βρήκε καταφύγιο και Υπουργείο στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.   

 

Ο δε Μιχελογιαννάκης ήταν με το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές απ' το '98, διατέλεσε Πρόεδρος Δ.Α.Ο.Η., Κ.Ο.Δ.Η., Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.Τ.Α.Η.. Παράλληλα, ήταν αιρετό μέλος, επί χρόνια, της Νομαρχιακής Επιτροπής Πα.Σο.Κ. Ηρακλείου. Στο τελευταίο συνέδριο του Πα.Σο.Κ. επανεκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Στις Εθνικές εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής του Πα.Σο.Κ. στο νομό Ηρακλείου Κρήτης και τον τίμησαν με την ψήφο τους περίπου 28.500 ψηφοφόροι. Διετέλεσε βουλευτής με το Πα.Σο.Κ. από την 11η Ιανουαρίου 2011 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012, οπότε και καταψήφισε το Μνημόνιο ΙΙ, με αποτέλεσμα την διαγραφή του από την Κ.Ο. Πα.Σο.Κ. Μετά ανεξαρτητοποιήθηκε, μετά πήγε στη ΔΗΜΑΡ (που τότε έμοιαζε πως θα ήταν το νέο ΠΑΣΟΚ) και μετά στον ΣΥΡΙΖΑ (που έμοιαζε πιο πολύ πως θα είναι το νέο ΠΑΣΟΚ). 

 

Και οι δύο, με δυο λόγια, ήταν ΠΑΣΟΚ τις χρυσές εποχές της alleged λαμογιάς του ΠΑΣΟΚ, τότε που διόριζε και ξόδευε τα λεφτά φέροντάς μας (με την πολύτιμη συμβολή του Καραμανλή φυσικά) στη χρεοκοπία. Κι όταν το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν πια δημοφιλές το παράτησαν για να πάνε κάπου αλλού, οπουδήποτε, αρκεί να ξαναϋποσχόταν τα ίδια ακριβώς. Και το έκαναν. 

 

Η απάντηση στο γιατί τους πήρε ο Τσίπρας (με τα γνωστά, αλλοιωτικά της αριστερής ιδεολογίας σημερινά αποτελέσματα) είναι επίσης η ίδια: ΠΑΣΟΚ. Ψήφοι, ίματζ, συνειρμοί. 

 

Με το ζόρι μπορούσε να γίνει ανεκτή η άλωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απ' τους θρησκόληπτους εθνικιστές ΑΝΕΛ. Ακόμα δυσκολότερο να χωνευτούν όμως πλέον είναι οι ανάλογοι πρώην Πασόκοι.

 

Ελπίζω η δεύτερη φορά αριστερά να είναι καλύτερη απ' την πρώτη. 

 

Κυρίως όμως να είναι αριστερά. 

 

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
57 Σχόλια
1234
CRISH 12.5.2015 | 14:30
Το 80% τετoιοι είναι Αρη!!
avatar
scotto 12.5.2015 | 16:57
Γι'αυτο ακριβως είναι και απίστευτα υποκριτές όταν λένε :"δε δημιουργήσαμε εμείς τα προβλήματα, τα βρήκαμε απο τους προηγουμενους". Ενω αυτοί οι ίδιοι ηταν οι προηγούμενοι. Τώρα άλλαξαν όνομα και έπεισαν τους αφελείς να τους ψηφίσουν ως καινούργιους!

Τέτοιος λαος που είμαστε τέτοια κ χειρότερα θα παθαινουμε!
CRISH 12.5.2015 | 23:57
Το υπολοιπο 20% είναι χειρότεροι!!
avatar
Ηροστρατος 12.5.2015 | 14:31
Η αγια βαρβαρα ως προστατιδα του πυροβολικου (lol), εχει τη χαρη να μας προστατευει απο τα βληματα...;
avatar
ΜΠΟΣΚΟ 12.5.2015 | 15:28
Τέλειο!
avatar
Nikos 12.5.2015 | 14:33
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον πιο ΠΑΣΟΚ από το ΠΑΣΟΚ.
skeletor 12.5.2015 | 14:39
Μετά το πλιάτσικο στα διαθέσιμα των νοσοκομείων, τα ιερά οστά είναι μία ρεαλιστική εναλλακτική για ιατρούς και ασθενείς.
Double Helix 12.5.2015 | 14:41
Πολύ εύστοχο το τελευταίο σχόλιο αν και πολύ φοβάμαι μετά την πρώτη φορά ο κόσμος θα είναι τόσο διστακτικός για δεύτερη που ούτε τα εγγόνια μας δεν θα δούνε αριστερά.

Κατα'τάλα τους έφταιγε ο Άδωνις. Σε λίγο προβλέπεται ο Κουρουπλής να πασάρει νέα αντικαρκινικά φάρμακα με ανάγλυφες μορφές Αγίων, παραγωγής Vianex.
ιάσονας κάναλης 12.5.2015 | 14:44
Τέτοια πράματα ούτε επί Σαμαρά!
geo_1990 12.5.2015 | 15:20
Κ.Δημοκίδη εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί απο το κάδρο επιμένετε να βγάζετε την ηγετική ομάδα του Σύριζα. Όλα αυτά γίνονται εν γνώση και εκ προθέσεως απο τον ίδιο τον Τσίπρα. Θέλει να τα έχει καλά με αυτό το κοινό για τους δικούς του λόγους το είδαμε προεκλογικά μετεκλογικά στην συγκυβέρνηση με τους ΑΝΝΕΛ ενώ είχε επιλογή με το Ποτάμι, με την επιλογη Παυλόπουλο κτλπ. Σου λέει ο τσίπρας τους αριστερούς τους έχω σίγουρους αφού αναγκαστικά είμαι η μόνη ελπίδα της αριστεράς να κυβερνήση επομένως απο εδώ και πέρα για να αυξήσω την δημοτικότητα της κυβέρνησης θα κάνω κρούση στους απέναντι. Έτσι λειτουργούν οι πολιτικοί στα @@ του τσίπρα εξάλλου τι θα πουν οι αριστεροί για αυτό ,θα πεί ότι το έκανε για τους ΑΝΝΕΛ και θα βάλει εν ανάγκη και τον φίλη να κάνει μια δήλωση και τελείωσε το θέμα.
avatar
fufutos 12.5.2015 | 15:28
Πόσες φορές θα πρέπει να το πούμε ακόμα? Πόσο «μελάνι» θα πρέπει να χαλάσουμε να τα «γράφουμε» πόσο σάλιο για να λέμε ξανά και ξανά ….
Πάμε πάλι, αυτοί λοιπόν που
1. ανεχτήκαμε τον Πάκη πρόεδρο σε «αριστερή» κυβέρνηση,
2. ανεχτήκαμε σαν πρώτες «αριστερές» αυξήσεις (την ώρα που όλων των υπολοίπων το εισόδημα είναι σε ελεύθερη πτώση) αυτές στους Δεητζήδες,
3. που αφήσαμε τον κάθε Φωτοπουλο να μας κάνει με την ανοχή (αν όχι με τις ευλογίες) της πρώτης «αριστερής» κυβέρνησης σε όλους τους υπόλοιπους κωλοδάκτυλο και να μας προτρέπει να πιούμε ξυδάκι…
να μην εκπλησσόμαστε καθόλου για περιφορές λειψάνων και άλλα τέτοια τινά.. το λένε εξουσία, δεν είναι αριστερή ή δεξιά και θα κάνει ότι χρειαστεί για να μείνει εκεί…
Και από το Πασοκ θα ψαρέψει και με τους παπάδες θα κάνει τακίμια και ότι χρειαστεί θα το υπογράψει.
Απλά να θυμίσω ότι κατά καιρούς ψηφίζουμε!!!!
Shady_forest 13.5.2015 | 16:27
Μαζί σου σε όλα τα άλλα, εκτός απο το θέμα με τις αυξήσεις τις ΔΕΗ.
Δεν τις αποφάσησε η κυβέρνηση αλλά η διοίκηση που προυπήρχε.
Aahaladita 12.5.2015 | 15:39
Ό, τι και να είναι ο Κουρουμπλής δε νομίζω ότι φτάνει σε γραφικότητα και γελοιότητα τον Μιχελογιαννάκη, ο οποίος δεν είναι μόνο κακός ως πολιτικός, αλλά και ως ... γιατρός με αυτά που λέει.

Είναι απίστευτο αυτό που είπε για το AIDS. Μας έκαψε τα μισά εγκεφαλικά κύτταρα με τη μλκ του. Άλλωστε ο ιός HIV μεταδίδεται, όχι το AIDS, σωστά; Αλλά σίγουρα όχι με το σάλιο.
avatar
Mono gia shmera mama sto yposxomai 12.5.2015 | 16:40
Μιλάς για άνθρωπο που ξεκίνησε να κάνει απεργία πείνας και το πρώτο πρωί έφυγε να πάει για καφέ.

Τι άλλο να πεις για αυτόν... όχι ως γιατρό, ως σύνολο...
avatar
Vardaris 13.5.2015 | 11:17
Tι παθαμε σημερα, δεν υποστηριζουμε καθετι Συριζα;
avatar
Mono gia shmera mama sto yposxomai 13.5.2015 | 14:19
Δεν υποστηρίζουμε "καθετι" Σύριζα έτσι και αλλιώς, αν και συμφωνούμε σε κάποια.
Συνήθως όμως, εδώ τουλάχιστον (στα σχόλια), δεν είναι κριτική αλλά συνοθύλευμα από τσιτάτα και εξυπνακίστικα σχόλια, που συχνά κιόλας λένε και ψέμματα.

Σε κάθε περίπτωση... και παρά τα όποια φάουλ, αδυναμίες και μπούρδες του ΣΥΡΙΖΑ, για να φτάσει να ακουμπήσει έστω αυτούς που υποστηρίζεις.. "θέλει δουλειά πολύ".

Την καλησπέρα μου.
avatar
Μανόλης 12.5.2015 | 15:54
Οι γιατροί φεύγουν - Τα λείψανα έρχονται!
Ελλάδα - Υγεία - 2015
1234
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ