Η πιο εκνευριστική Ελληνίδα της ημέρας (Βίντεο)

+ UPDATE
5.10.2015 | 16:55

 

Αυτή η κυρία στην εμποροπανήγυρη του Αμυνταίου της Φλώρινας είχε -σύμφωνα με τους εφοριακούς- πλαστή ταμειακή μηχανή. Aν ισχύει προφανώς και δεν έκανε το μεγαλύτερο έγκλημα και προφανώς ο Τσίπρας πρέπει να στείλει τους εφοριακούς για ελέγχους όχι μόνο στα μικρά ψάρια αλλά και στα μεγάλα. 

 

Πάντως είναι γεγονός ότι όποιος έχει πλαστή ταμειακή μηχανή κλέβει και το κράτος, αλλά κυρίως τους συμπολίτες του/της, που πληρώνουν +23% για ΦΠΑ, ενώ δεν υπήρχε λόγος. Μέχρι εδώ τίποτα το πρωτότυπο. 

 

Ούτε είναι πρωτότυπο ότι διαμαρτυρήθηκε έντονα η εν λόγω κυρία όταν τόλμησαν να της βάλουν πρόστιμο. 

 

 

Πρωτότυπο δεν είναι καν ότι μαζεύτηκαν κατευθείαν και οι υπόλοιποι έμποροι για να διώξουν τους εφοριακούς (βραβείο παίρνει ο κύριος που τους λέει να φύγουν τονίζοντας: «Είναι μεγάλη προσβολή αυτό που κάνετε!»). 

 

Αυτό που με διαόλισε είναι ότι η κυρία βγήκε κι από πάνω, καλώντας την αστυνομία να συλλάβει τους εφοριακούς!

 

Η αστυνομία ήρθε όντως, μάζεψε τους εφοριακούς, πήγαν όλοι μαζί στο τμήμα για να εξηγήσουν τι συνέβη. Και εκεί, διαπιστώθηκε πως είχε ήδη λερωμένη τη φωλιά της! Εις βάρος της κυρίας εκκρεμούσε και την κράτησαν στο τμήμα...

 

Συνέχεια διαβάζουμε για ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, εμπόρους, ιδιοκτήτες καφενείων κλπ που τσακώνονται με εφοριακούς και προσπαθούν να τους διώξουν. Την κλεψιά, την κουτοπονηριά και την άγνοια κινδύνου - όλα τα κατανοώ. Αυτό το απύθμενο θράσος όμως, που βρίσκεται παντού γύρω μας, στην καθημερινότητά μας, μια ζωή στο λαιμό θα μού κάθεται.

 

 

θενκς ψυχολέσι

 

 

UPDATE: Την πλευρά της εμπόρου μας μεταφέρει συγγενής της, και την ευχαριστούμε:

 

««Η πιο εκνευριστική Ελληνίδα» του βίντεο είναι συγγενής μου και βρισκόμουν στο εν λόγω περιστατικό ως αυτόπτης μάρτυρας.
Ακόμη και η παρουσία μου στο βίντεο είναι εμφανής.

Η κυρία που βρίσκεται στην φωτογραφία και φαίνεται να ομιλεί στο βίντεο, είναι μία νόμιμη πλανόδια έμπορος εδώ και σχεδόν 4 χρόνια. Έχει λοιπόν στην κατοχή της, όλα τα απαραίτητα και νόμιμα χαρτιά όπως ορίζει το ελληνικό κράτος.
Δηλαδή: Βεβαίωση έναρξης επιτηδευματία, βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων, βεβαίωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου, ΝΟΜΙΜΗ και ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ταμειακή μηχανή.

Το συγκεκριμένο και πλανόδιο κατάστημα που λειτουργούσε στην εμποροπανήγυρι του Αμυνταίου (Έναρξη στις 01/10/2015 έως 05/10/2015) ελέγχθηκε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ 7 φορές. Οι δύο τελευταίες ήταν στις 05/10/2015. Η πρώτη περίπου στις 11:30 (π.μ) και η δεύτερη 13:15 όπου συνέβη και το εν λόγο περιστατικό. Υπάρχουν οι "αναφορές Χ" στην μνήμη της ταμειακής που το αποδεικνύουν.

Την πρώτη φορά το κλιμάκιο στου ΣΔΟΕ ζητούσε επίμονα να κοπεί μία απόδειξη ενός ελάχιστου ποσού (κάθε ελευθ. επαγγελματίας ή καταρτισμένος γνωρίζει πως δεν έχει δικαίωμα να το κάνει, παρά μόνον να ζητηθεί αναφορά Χ). Ο σύζυγος λοιπόν της «πιο εκνευριστικής Ελληνίδας» κι αδερφός μου, αρνήθηκε να κόψει απόδειξη, όπως έχει κάθε δικαίωμα να κάνει και ζήτησε να κοπεί "αναφορά Χ" όπως και συνέβη.
Αυτό ήταν το πρώτο περιστατικό που αρχικώς προξένησε μία ένταση.
Επανέρχεται, λοιπόν ξανά, το δεύτερο κλιμάκιο της ΣΔΟΕ με συνοδεία ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (φαίνεται άλλωστε και στο βίντεο. - Να προσθέσω πως, το πρώτο κλιμάκιο της ΣΔΟΕ ΔΕΝ συνοδεύονταν από τις αστυνομικές αρχές) και ζήτησε από την ιδιοκτήτρια του πλανόδιου καταστήματος να επίδειξή όλα τα απαραίτητα και νόμιμα χαρτιά της επιχείρησης και τα βιβλία της ταμειακής.
Το πράξαμε, καθώς όπως ανέφερα πιο πάνω, βρισκόμουν κι εγώ στο κατάστημα.
Στον πρώτο έλεγχο, οι ελεγκτές της ΣΔΟΕ, έδωσαν τα στοιχεία της ιδιοκτήτριας στα κεντρικά της εφορίας Φλώρινας και στον έλεγχο που έκαναν φαίνονταν ότι η ταμειακή της μηχανή δεν είναι δηλωμένη, κάτι το οποίο σαφέστατα δεν ίσχυε μιας και είχαμε χαρτί από το taxisnet.gr με τον κώδικα αλλά και την δήλωση της ταμειακής, καθώς επίσης και την περιοδική δήλωση ΦΠΑ.
Πως λοιπόν ένα κατάστημα το οποίο είναι παράνομο, με παράνομη και μη δηλωμένη ταμειακή μηχανή να έχει νόμιμο έγγραφο από το ίδιο το taxis αλλά και την περιοδική δήλωση ΦΠΑ;;; Αφού δεν κόβει ΦΠΑ και κλέβει τους συμπολίτες της όπως αναφέρετε στο άρθρο σας, πως στο καλό το δηλώνει και πληρώνει;;;!

Η συνεργασία μας με τους ελεγκτικούς φορείς, αρχικά υπήρξε άψογη (όταν είσαι νόμιμος δεν φοβάσαι κανέναν..) κι ως ένδειξη καλής διάθεσης και συνεργασίας, προθυμοποιηθήκαμε μόνοι μας, όπως και πράξαμε, και πήραμε τηλέφωνο στην αντίστοιχη ΔΟΥ στον τομέα του κώδικα, όπου θα έπρεπε να υπάρχουν και τα πλήρη στοιχεία της ιδιοκτήτριας.
(Όλα όσα αναφέρω είναι αληθή γεγονότα και υπάρχουν στις αντίστοιχες καταθέσεις στην αστυνομία, όπου και υποβλήθηκαν μηνύσεις).
Τα στοιχεία λοιπόν δεν υπήρχαν στην αντίστοιχη Β' ΔΟΥ. Από μπέρδεμα της ίδιας της εφορίας τα είχαν στείλει στην Α' ΔΟΥ, όταν είχε γίνει η συγχώνευση εφοριών με τον Καλλικράτη!!!
Καταλαβαίνετε, ελπίζω, σε τι γραφειοκρατικό γαϊτανάκι πλέξαμε.
Παρόλα τα νόμιμα κρατικά χαρτιά που υποδείξαμε στην ΣΔΟΕ επέμεναν να κάνουν κατάσχεση την ταμειακή μηχανή, ενώ είχαν δει όπως σας ανέφερα πιο πάνω, την περιοδική δήλωση ΦΠΑ αλλά και την δήλωση από το taxis όπου φαίνονταν η θεώρηση της ταμειακής.

Σταματήστε λοιπόν να αναδημοσιεύετε ψεύδη κι επειδή δεν σας άρεσε η φάτσα της κυρίας, η οποία είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και νόμιμη ελεύθερη επαγγελματίας, να την προσβάλλεται και να την επιδεικνύεται με το δάχτυλο ως το μαύρο αγκάθι της ελληνικής οικονομίας κι ως εγκληματία, όταν δεν έχετε να κότσια να ζητήσετε τα ρέστα και να καταδείξετε όλους τους υποτακτικούς και παρατρεχάμενους στου σάπιου ελληνικού συστήματος, που κατέφαγαν και κατέκλεψαν τον ελληνικό λαό.

Ήταν ένα κατάστημα που πουλούσε Χαλβά Φαρσάλων και λουκουμάδες. Ουδέποτε ζήτησε η ΣΔΟΕ, όπως όφειλε να κάνει την άδεια κατάληψης χώρου που οφείλει να σου παρέχει ο εκάστοτε δήμος (με την προϋπόθεση σαφέστατα ότι είσαι νόμιμος γι'αυτό και σου το μισθώνει!), γιατί δεν ζήτησε τιμολόγια, παραστατικά, δελτία αποστολής εφόσον έκανε σωστά την δουλειά της;;
Αυτόν τον έλεγχο κάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στα μικρά ψάρια;; Γιατί σε μεγάλα ψάρια μέχρι στιγμής βλέπουμε άδεια την λίμνη!
Γιατί όταν της υποδείξαμε και της ζητήσαμε να κάνει ελέγχους σε σημεία όπου φανερώς στέκονταν ημεδαποί κι αλλοδαποί με παράνομα και μαϊμού προϊόντα δεν το έπραξε και μας έδωσε την απάντηση: "δεν έχουμε τέτοιες εντολές από τους προισταμένους μας";;;
Έτσι γίνεται η καταπολέμηση της παραοικονομίας;;

Σας πληροφόρησε κανείς πως στην ΝΟΜΙΜΗ ταμειακή που κατέχει η ιδιοκτήτρια της, την προηγούμενη μέρα είχε Ζ 2400 ευρώ και την στιγμή του ελεγχού είχε Χ 500 και κάτι ευρώ;;
Σας πληροφόρησε κανείς πως στην όλη χρονοτριβή που δημιούργησε το ΣΔΟΕ, το συγκεκριμένο κατάστημα δεν μπορούσε να δουλέψει, με αποτέλεσμα «η πιο εκνευριστική Ελληνίδα» να υποστεί οικονομική ζημιά;;
Γνωρίζετε πως έχουν κατατεθεί μηνύσεις κι αν δικαιωθεί η «εκνευριστική κυρία» αυτές θα πληρωθούν από το υστέρημα του ελληνικού λαού, επειδή η ΣΔΟΕ κάνει κατάχρηση της εξουσίας που κατέχει και δεν πράττει σωστά την δουλειά της;;
Προφανώς κι όχι κύριε και κάθε κύριε Δημοκίδη, αυτά δεν ενδιαφέρουν τον μέσο σκεπτόμενο (;) αναγνώστη.
Γιατί η δημοσιογραφία, η αρθρογραφία έγινε αρπακολιά και χλεύη.

Η κυρία λοιπόν ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα όπως έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ως νόμιμη έμπορος αλλά και πολίτης αυτού του κράτους, από την στιγμή πως νιώθει ότι αδικείται και προσβάλλεται.
Έχουν υποβληθεί μηνύσεις στις εφοριακούς και στον αρμόδιο ελεγκτικό φορέα και η υπόθεση θα ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Για κλείσιμο να προσθέσω πως:
α) Η λερωμένη φωλιά της κυρίας ήταν από υπόθεση τροχαίας παράβασης (!)
β) Υπήρχαν 6 άτομα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, 10 ασφαλίτες και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, όποτε θα ήταν λίγο αδύνατον να ξυλοκοπηθούν από μας τους κακούς και παράνομους, που αναφέρονται σε αντίστοιχα άρθρα
γ) Την κλεψιά, την κουτοπονηριά και την άγνοια κινδύνου - κι εγώ τα κατανοώ.
Αλλά το απύθμενο θράσος ορισμένων ανθρώπων να αναδημοσιεύουν πληροφορίες (και δη υποτιθέμενοι δημοσιογράφοι) χωρίς να έχουν την παραμικρή γνώση γεγονότων και περιστατικών, μια ζωή στον λαιμό μου κάθεται.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.»

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
19 Σχόλια
avatar
John_A 6.10.2015 | 17:11
Κατά την άποψη μου δύο είναι οι ρίζες της θλιβερής μας πραγματικότητας σήμερα στην Ελλάδα:

1) Θεωρούμε τον εαυτό μας εξυπνότερο από τους υπόλοιπους
2) Οι νόμοι ισχύουν και εφαρμόζονται για τους άλλους. Εμείς έχουμε ονομαστική εξαίρεση.
avatar
Leontios 6.10.2015 | 20:07
Το πρόβλημα υφίσταται απλά λόγω της μη τήρησης των νόμων.
Ιστορία από Αυστρία (μου την αφηγήθηκε ο κουμπάρος μου):
Πλουσιόπαις από Αθήνα, πρωτοετής στην Ιατρική στην Βιέννη, κάνει μεταμεσονύχτια μπαντιλίκια με την SLΚ του στους -σχεδόν άδειους- δρόμους της πόλης. Τον σταματάει φυσικά η αστυνομία και η αυτόματη αντίδραση του 18χρονου ήταν αυτολεξεί (στα γερμανικά) το περίφημο: "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε!!"
Τον γυρνάνε μπρούμητα στο καπώ, του περνάνε χειροπέδες και του απαντάει ψυχραιμότατα ο αστυνομικός: "Δεν ξέρω ποιος είσαι εσύ, αλλά θα μάθεις τώρα ποιος είμαι εγώ!"
Την έβγαλε στο τμήμα μέχρι το μεσημέρι, παρόλη την ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ εντονότατη αντίδραση της Ελληνικής πρεσβείας (ναι, ο μπαμπάς του δεν ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαίος και φημολογείται ότι είχε πολύ γερές διασυνδέσεις ΚΑΙ στην Αυστρία), έφαγε ΠΡΟΣΤΙΜΑΡΑ, δικαστήριο και προειδοποίηση για απαγόρευση οδήγησης εντός της Αυστρίας στην παραμικρή επόμενη κουτσουκέλα του.
Ο νόμος τηρείται στην Αυστρία. Εδώ, είναι αδύνατον να τηρηθεί καθότι η άρχουσα τάξη ΠΡΩΤΗ τον έχει ουσιαστικά καταλύσει και αυτό συμβαίνει ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ από το 1832! Και ενώ μέχρι το 70φεύγα τις λαμογιές τις έκανε μόνο αυτή και οι υπόλοιποι κοιτούσαν και απλά έσκυβαν το κεφάλι μονολογόντας "τι να κάνουμε, έτσι είναι τα πράματα", ήρθε η δεκαετία του 80 και φτάσαμε στην απόλυτη ανατροπή. Η οποία όμως, αντί να επαναφέρει στην τάξη τους προαναφερθέντες, εγκαθίδρυσε την απόλυτη αναρχία στα πάντα. Γεμίσαμε έξυπνους που αποκτησαν φωνή, το παράλογο και το παράνομο απεκτησε θέση και "δικαίωμα" χωρίς κάποια αποδοκιμασία από το σύνολο, χωρίς κάποια αντίδραση.
Σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί δυστυχώς κανείς να επικαλεστεί πια την νομιμότητα και καλά θα κάνουμε αυτό να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας.
Σκέφτομαι και γράφω 6.10.2015 | 17:39
Εκνευριστικότατη ως εκεί που δεν πάει...και θρασύτατη και εριστικότατη!!!

Δυστυχώς, μεγάλο μέρος του λαού μας έχει κάνει την παρανομία, την ανομία και την κλεψιά κανόνα...και αν τους πεις και κάτι, έχουν το θράσος να ζητήσουν και τα ρέστα...

Σώπασε, κυρία μου, την έκανες την μαλακία σου. Σε τσάκωσαν, σώπασε, και αποδέξου τις συνέπειες που γνώριζες οτι θα επέλθουν, από την στιγμή που παρανομούσες για πολλά χρόνια!!

Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι, όπως λέει ο σοφός λαός...
psy_chic 6.10.2015 | 17:41
-Θα τσακίσουμε τη φοροδιαφυγή!
-ΝΑΙ!
-Μα κυρία μου, κι εσείς φοροδιαφεύγετε.
-ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ!
asmilon 6.10.2015 | 18:00
Ολοσωστος και για εμενα εκει χτυπησε κοκκινο η ειδηση! Αλλα αφου την κρατησαν στο Τμημα τουλαχιστον δεν εχει χαθει καθε ελπιδα...

Θα ηθελα να μαθω παντως το σκεπτικο των αστυνομικων που συνελλαβαν τους εφοριακους που βεβαιωσαν την μαιμου-ταμειακη.
avatar
Ανώνυμος/η 6.10.2015 | 20:43
Όπωε γράφτηκε αλλού, τους έχει υποβάλλει μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και υπέρβαση καθήκοντος!
Ugg-α-μπ-Uggas 6.10.2015 | 18:07
''Είναι μεγάλη προσβολή το γεγονός ότι προσπαθείτε να μας κάνετε νομιμόφρονες!''
peloma boq 6.10.2015 | 18:27
Και εδώ, παιδιά μου, ένα μικρό βίντεο κοινωνιολογικού και ανθρωπολογικού ενδιαφέροντος, που εξηγεί χωρίς πολλή σάλτσα γιατί η Ελλάδα είναι μέχρι τα ρουθούνια στα σκατά.
avatar
Nikos 6.10.2015 | 18:29
Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις (Να μην κρίνεις προτού ακούσεις τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών).
Όντας στο επάγγελμα του λογιστή έχω ακούσει πολλά. Μπορεί η εν λόγω κυριά να είχε αγοράσει κανονικά την ταμειακή και απλώς να είχε χαϊβάνι λογιστή ο οποίος δεν είχε πράξει τα ανάλογα για την δήλωση της στην εφορία.
Ξέρω παρόμοια περίπτωση όπου ο λογιστής του είχε φτιάξει χειρόγραφα έντυπα για να πάει ο επαγγελματίας να την δηλώσει στην εφορία. Απάντηση από εφορία: Δεν χρειάζεται. (Αντί του σωστού: Δεν χρειάζεται γιατί η δήλωση γίνεται ηλεκτρονικά πλέον - μίλα με τον λογιστή να στο κάνει).
Χαϊβάνι λογιστής που έχει μείνει ήσυχος ότι η ταμειακή δηλώθηκε χειρόγραφα στην εφορία, χαϊβάνι εφοριακός που δεν μπορεί ή βαριέται να δώσει ολοκληρωμένη απάντηση και ένας άνθρωπος που δούλευε κανονικά για 2 και πλέον χρόνια με αδήλωτη ταμειακή και δήλωνε κανονικά τα έσοδα των αποδείξεων που έκοβε. Μέχρι που μία μέρα ήρθε ο έλεγχος... Βέβαια ο κύριος της περίπτωσης αναγνώρισε ότι ήταν και δικό του λάθος και δεν είχε τέτοια αντίδραση. Απλώς προσπάθησε να φτάσει σε έναν λογικό συμβιβασμό με την εφορία. Και η εφορία όμως δρώντας απόλυτα λογικά του χρέωσε όλο το 2500χίλιαρο *sarcasm* μην αναγνωρίζοντας κανένα ελαφρυντικό (ούτε την δήλωση των αρκετών χιλιάδων ευρώ που έκανε, ούτε την υπέρογκη φορολογία που είχε πληρώσει, ούτε το ΦΠΑ που απέδιδε κανονικά).
Τώρα από την άλλη μπορεί όλο το πανηγύρι να ήταν τίγκα στις αδήλωτες ταμειακές και για αυτό να έκαναν έτσι οι υπόλοιποι... Όποια και να είναι η πραγματικότητα πάντως, η συμπεριφορά όλων τους είναι απαράδεκτη.
Μάριος 6.10.2015 | 18:44
Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας.

Από ότι λέει η είδηση, την κυρία την συνέλαβαν για εκκρεμής υποθέσεις, όχι για την ταμειακή μηχανή.
avatar
Nikos 6.10.2015 | 19:03
Η σύλληψη δεν έγινε για εκκρεμείς (είναι πολλές) υποθέσεις. Αυτές τις βρήκαν αφού πήγε στο τμήμα με δικιά της βούληση για να καταθέσει μυνήσεις ενάντια στους εφοριακούς. Τα περισσότερα τμήματα δεν έχουν το απαραίτητο υλικό για να ελέγχουν στον δρόμο κόσμο και να βρίσκουν αν έχει κάποια υπόθεση σε βάρος του.

"Η αστυνομία ήρθε όντως, μάζεψε τους εφοριακούς, πήγαν όλοι μαζί στο τμήμα για να εξηγήσουν τι συνέβη. Και εκεί, διαπιστώθηκε πως είχε ήδη λερωμένη τη φωλιά της! Εις βάρος της κυρίας εκκρεμούσαν διάφορες υποθέσεις τις οποίες απέφευγε -και φυσικά την κράτησαν στο τμήμα... Πηγή: www.lifo.gr"

Ακόμα και το απέφευγε συζητιέται... Μπορεί να εννούν ότι της είχαν στείλει κλήση στην διεύθυνση που είχε όταν έβγαλε ταυτότητα πριν 20 χρόνια και αυτή τόλμησε και δεν απάντησε γιατί έχει αλλάξει 2 σπίτια. Τέλως πάντων γιατί κουράζει το όλο θέμα. Το νόημα είναι ότι δεν μπορείς να στήνεις λαϊκό δικαστήριο όπου όλοι θα μπαίνουν και θα καταδικάζουν εκ των προτέρων χωρίς γνώση όλων των γεγονότων. ΝΑΙ κατά πάσα πιθανότητα την έχει κάνει την λαμογιά και φοροδιαφεύγει και ίσως έχει κάνει και άλλα σοβαρότερα. Αλλά δεν μπορείς να βγαίνει και να λες ότι τα έχει κάνει ΣΙΓΟΥΡΑ και ότι να τι φταίει που όλα πάνε κατά διαόλου.
je m'appelle Kat 6.10.2015 | 20:34
Απευθύνομαι προσωπικά στον Κο Δημοκίδη κι όποιον ακόμη έχει την διάθεση να διαβάσει αυτά που θα αναφέρω παρακάτω.
Παρακολουθώ την δημοσιογραφική σας πορεία και διαβάζω άρθρα σας εδώ και πολύ καιρό.
Λυπάμαι πολύ που γράψατε ένα ομολογουμένως περίτεχνο άρθρο χωρίς πρωτίστως να κάνετε έρευνα για τα στοιχεία και γεγονότα της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Λυπάμαι επίσης γιατί αποδεικνύεται περίτρανα πως, η πληροφορία σήμερα ταξιδεύει με τέτοια ταχύτητα που αδιαφορεί για την αλήθεια και την ακρίβεια του κάθε γεγονότος, προκαλώντας τις περισσότερες φορές αναληθείς, ψευδείς ή και εσκεμμένες πληροφορίες, προσπαθώντας να προκαλέσει το κοινό αίσθημα.

«Η πιο εκνευριστική Ελληνίδα» του βίντεο είναι συγγενής μου και βρισκόμουν στο εν λόγω περιστατικό ως αυτόπτης μάρτυρας.
Ακόμη και η παρουσία μου στο βίντεο είναι εμφανής.

Η κυρία που βρίσκεται στην φωτογραφία και φαίνεται να ομιλεί στο βίντεο, είναι μία νόμιμη πλανόδια έμπορος εδώ και σχεδόν 4 χρόνια. Έχει λοιπόν στην κατοχή της, όλα τα απαραίτητα και νόμιμα χαρτιά όπως ορίζει το ελληνικό κράτος.
Δηλαδή: Βεβαίωση έναρξης επιτηδευματία, βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων, βεβαίωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου, ΝΟΜΙΜΗ και ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ταμειακή μηχανή.

Το συγκεκριμένο και πλανόδιο κατάστημα που λειτουργούσε στην εμποροπανήγυρι του Αμυνταίου (Έναρξη στις 01/10/2015 έως 05/10/2015) ελέγχθηκε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ 7 φορές. Οι δύο τελευταίες ήταν στις 05/10/2015. Η πρώτη περίπου στις 11:30 (π.μ) και η δεύτερη 13:15 όπου συνέβη και το εν λόγο περιστατικό. Υπάρχουν οι "αναφορές Χ" στην μνήμη της ταμειακής που το αποδεικνύουν.

Την πρώτη φορά το κλιμάκιο στου ΣΔΟΕ ζητούσε επίμονα να κοπεί μία απόδειξη ενός ελάχιστου ποσού (κάθε ελευθ. επαγγελματίας ή καταρτισμένος γνωρίζει πως δεν έχει δικαίωμα να το κάνει, παρά μόνον να ζητηθεί αναφορά Χ). Ο σύζυγος λοιπόν της «πιο εκνευριστικής Ελληνίδας» κι αδερφός μου, αρνήθηκε να κόψει απόδειξη, όπως έχει κάθε δικαίωμα να κάνει και ζήτησε να κοπεί "αναφορά Χ" όπως και συνέβη.
Αυτό ήταν το πρώτο περιστατικό που αρχικώς προξένησε μία ένταση.
Επανέρχεται, λοιπόν ξανά, το δεύτερο κλιμάκιο της ΣΔΟΕ με συνοδεία ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (φαίνεται άλλωστε και στο βίντεο. - Να προσθέσω πως, το πρώτο κλιμάκιο της ΣΔΟΕ ΔΕΝ συνοδεύονταν από τις αστυνομικές αρχές) και ζήτησε από την ιδιοκτήτρια του πλανόδιου καταστήματος να επίδειξή όλα τα απαραίτητα και νόμιμα χαρτιά της επιχείρησης και τα βιβλία της ταμειακής.
Το πράξαμε, καθώς όπως ανέφερα πιο πάνω, βρισκόμουν κι εγώ στο κατάστημα.
Στον πρώτο έλεγχο, οι ελεγκτές της ΣΔΟΕ, έδωσαν τα στοιχεία της ιδιοκτήτριας στα κεντρικά της εφορίας Φλώρινας και στον έλεγχο που έκαναν φαίνονταν ότι η ταμειακή της μηχανή δεν είναι δηλωμένη, κάτι το οποίο σαφέστατα δεν ίσχυε μιας και είχαμε χαρτί από το taxisnet.gr με τον κώδικα αλλά και την δήλωση της ταμειακής, καθώς επίσης και την περιοδική δήλωση ΦΠΑ.
Πως λοιπόν ένα κατάστημα το οποίο είναι παράνομο, με παράνομη και μη δηλωμένη ταμειακή μηχανή να έχει νόμιμο έγγραφο από το ίδιο το taxis αλλά και την περιοδική δήλωση ΦΠΑ;;; Αφού δεν κόβει ΦΠΑ και κλέβει τους συμπολίτες της όπως αναφέρετε στο άρθρο σας, πως στο καλό το δηλώνει και πληρώνει;;;!

Η συνεργασία μας με τους ελεγκτικούς φορείς, αρχικά υπήρξε άψογη (όταν είσαι νόμιμος δεν φοβάσαι κανέναν..) κι ως ένδειξη καλής διάθεσης και συνεργασίας, προθυμοποιηθήκαμε μόνοι μας, όπως και πράξαμε, και πήραμε τηλέφωνο στην αντίστοιχη ΔΟΥ στον τομέα του κώδικα, όπου θα έπρεπε να υπάρχουν και τα πλήρη στοιχεία της ιδιοκτήτριας.
(Όλα όσα αναφέρω είναι αληθή γεγονότα και υπάρχουν στις αντίστοιχες καταθέσεις στην αστυνομία, όπου και υποβλήθηκαν μηνύσεις).
Τα στοιχεία λοιπόν δεν υπήρχαν στην αντίστοιχη Β' ΔΟΥ. Από μπέρδεμα της ίδιας της εφορίας τα είχαν στείλει στην Α' ΔΟΥ, όταν είχε γίνει η συγχώνευση εφοριών με τον Καλλικράτη!!!
Καταλαβαίνετε, ελπίζω, σε τι γραφειοκρατικό γαϊτανάκι πλέξαμε.
Παρόλα τα νόμιμα κρατικά χαρτιά που υποδείξαμε στην ΣΔΟΕ επέμεναν να κάνουν κατάσχεση την ταμειακή μηχανή, ενώ είχαν δει όπως σας ανέφερα πιο πάνω, την περιοδική δήλωση ΦΠΑ αλλά και την δήλωση από το taxis όπου φαίνονταν η θεώρηση της ταμειακής.

Σταματήστε λοιπόν να αναδημοσιεύετε ψεύδη κι επειδή δεν σας άρεσε η φάτσα της κυρίας, η οποία είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και νόμιμη ελεύθερη επαγγελματίας, να την προσβάλλεται και να την επιδεικνύεται με το δάχτυλο ως το μαύρο αγκάθι της ελληνικής οικονομίας κι ως εγκληματία, όταν δεν έχετε να κότσια να ζητήσετε τα ρέστα και να καταδείξετε όλους τους υποτακτικούς και παρατρεχάμενους στου σάπιου ελληνικού συστήματος, που κατέφαγαν και κατέκλεψαν τον ελληνικό λαό.

Ήταν ένα κατάστημα που πουλούσε Χαλβά Φαρσάλων και λουκουμάδες. Ουδέποτε ζήτησε η ΣΔΟΕ, όπως όφειλε να κάνει την άδεια κατάληψης χώρου που οφείλει να σου παρέχει ο εκάστοτε δήμος (με την προϋπόθεση σαφέστατα ότι είσαι νόμιμος γι'αυτό και σου το μισθώνει!), γιατί δεν ζήτησε τιμολόγια, παραστατικά, δελτία αποστολής εφόσον έκανε σωστά την δουλειά της;;
Αυτόν τον έλεγχο κάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στα μικρά ψάρια;; Γιατί σε μεγάλα ψάρια μέχρι στιγμής βλέπουμε άδεια την λίμνη!
Γιατί όταν της υποδείξαμε και της ζητήσαμε να κάνει ελέγχους σε σημεία όπου φανερώς στέκονταν ημεδαποί κι αλλοδαποί με παράνομα και μαϊμού προϊόντα δεν το έπραξε και μας έδωσε την απάντηση: "δεν έχουμε τέτοιες εντολές από τους προισταμένους μας";;;
Έτσι γίνεται η καταπολέμηση της παραοικονομίας;;

Σας πληροφόρησε κανείς πως στην ΝΟΜΙΜΗ ταμειακή που κατέχει η ιδιοκτήτρια της, την προηγούμενη μέρα είχε Ζ 2400 ευρώ και την στιγμή του ελεγχού είχε Χ 500 και κάτι ευρώ;;
Σας πληροφόρησε κανείς πως στην όλη χρονοτριβή που δημιούργησε το ΣΔΟΕ, το συγκεκριμένο κατάστημα δεν μπορούσε να δουλέψει, με αποτέλεσμα «η πιο εκνευριστική Ελληνίδα» να υποστεί οικονομική ζημιά;;
Γνωρίζετε πως έχουν κατατεθεί μηνύσεις κι αν δικαιωθεί η «εκνευριστική κυρία» αυτές θα πληρωθούν από το υστέρημα του ελληνικού λαού, επειδή η ΣΔΟΕ κάνει κατάχρηση της εξουσίας που κατέχει και δεν πράττει σωστά την δουλειά της;;
Προφανώς κι όχι κύριε και κάθε κύριε Δημοκίδη, αυτά δεν ενδιαφέρουν τον μέσο σκεπτόμενο (;) αναγνώστη.
Γιατί η δημοσιογραφία, η αρθρογραφία έγινε αρπακολιά και χλεύη.

Η κυρία λοιπόν ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα όπως έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ως νόμιμη έμπορος αλλά και πολίτης αυτού του κράτους, από την στιγμή πως νιώθει ότι αδικείται και προσβάλλεται.
Έχουν υποβληθεί μηνύσεις στις εφοριακούς και στον αρμόδιο ελεγκτικό φορέα και η υπόθεση θα ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Για κλείσιμο να προσθέσω πως:
α) Η λερωμένη φωλιά της κυρίας ήταν από υπόθεση τροχαίας παράβασης (!)
β) Υπήρχαν 6 άτομα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, 10 ασφαλίτες και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, όποτε θα ήταν λίγο αδύνατον να ξυλοκοπηθούν από μας τους κακούς και παράνομους, που αναφέρονται σε αντίστοιχα άρθρα
γ) Την κλεψιά, την κουτοπονηριά και την άγνοια κινδύνου - κι εγώ τα κατανοώ.
Αλλά το απύθμενο θράσος ορισμένων ανθρώπων να αναδημοσιεύουν πληροφορίες (και δη υποτιθέμενοι δημοσιογράφοι) χωρίς να έχουν την παραμικρή γνώση γεγονότων και περιστατικών, μια ζωή στον λαιμό μου κάθεται.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Άρης Δημοκίδης 7.10.2015 | 00:32
Ευχαριστώ για το σχόλιο,

το πρόσθεσα στο ίδιο το άρθρο, που γράφτηκε πριν υπάρξει δημόσια τοποθέτηση πέρα απ' αυτήν του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.
μυθικός αστός 7.10.2015 | 01:36
Ωραία, αναμένουμε UPDATE με την απόφαση της δικαιοσύνης.
avatar
Ανώνυμος/η 7.10.2015 | 19:02
@ je m'appelle Kat τα στοιχεια που παραθετετε δεν αλλαζουν το γεγονος οτι η εικονα που βλεπουμε στο βιντεο ειναι τραγικη και απαραδεκτη. Αν εχεις το δικιο με το μερος σου και εχεις στοιχεια για να στηριξεις τα λεγομενα σου συνηθως το βρισκεις χωρις να χρειαζεται να ορυεσαι σε δημοσιο χωρο παρουσια εκατονταδων ανθρωπων και καμερων.

Κατα την ταπεινη μου αποψη η εν λογω κυρια λοιπον το δικιο της το εχασε οταν αρχισε να χτυπιεται και να εκτοξευει απειλες. Ενταξει σε αυτη τη χωρα εχουμε μαθει να διευθετουμε τα θεματα μας με τσαμπουκα, αλλα αυτο πρεπει να τελειωσει. Οσο δικιο (ισως) εχει εκεινη αλλο τοσο δικιο σιγουρα εχει ο εφοριακος που προσπαθει να κανει τη δουλεια του και αντιμετωπιζει υβρεις και απειλες απο ενα πληθος που φαινεται οτι θελει να τον λιντσαρει.. λιγος σεβασμος στο συνανθρωπο σου δε βλαπτει.

Θα ειχε το χρονο βεβαια υποθετω να τα σκεφτει ολα αυτα στο κρατητηριο ωστε την επομενη φορα να προτιμησει ισως να φερθει πιο πολιτισμενα
je m'appelle Kat 7.10.2015 | 22:26
Κύριε guru σίγουρα παρακολουθώντας κάποιος αυτό το βίντεο η αρχική του άποψη θα ήταν σίγουρα ίδια με την δική σας.
Δυστυχώς όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, έτσι κι εδώ, το βίντεο δείχνει ένα στιγμιότυπο από το περιστατικό κι όχι όλο το περιστατικό.
Οπότε δεν είστε σε θέση ούτε εσείς αλλά ούτε και κανένας, πλην των μαρτύρων που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό, να γνωρίζετε γιατί η συγκεκριμένη κυρία «ωρύεται» σε δημόσιο χώρο.
Φαντάζομαι ότι δεν έχετε δει κάποιον να ωρύεται με όλη την ετυμολογία της λέξεως, γι' αυτό και το παρομοιάζετε ανάλογα.


Συμφωνώ μαζί σας πως, σε αυτήν την χώρα έχουμε μάθει να αντιδρούμε ή με άσχημο και χυδαίο τσαμπουκά ή να είμαστε απύθμενα πειθήνιοι σε σοβαρά γεγονότα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας και και κατα συνέπεια εμάς τους ίδιους.
Φαντάζομαι επίσης πως αρκετοί ενοχλούνται, όταν κάποιον τον πνίγει το δίκιο και σηκώνει ανάστημα. Ενδεχομένως θα τον προτιμούσαν κι αυτόν υποτακτικό και πειθήνιο στις όποιες προσταγές, ακόμη και σε αυτές που είναι παράλογες, ίσως γιατί οι ίδιοι έτσι έχουν μάθει να είναι και να αντιδρούν στην ζωή τους. Δηλαδή να ΜΗΝ αντιδρούν όταν αδικούνται.

Στο βίντεο δεν φαίνεται να χυδαιολογεί, ούτε να τραμπουκίζει κανέναν, ούτε και να απειλή.
Και στο λιτσάρισμα στο οποίο αναφέρεστε είναι συνάδελφοι οι οποίοι αγανάκτησαν με την συμπεριφορά των κλιμακίων του ΣΔΟΕ αλλά και με την φανερή αδιαφορία τους, όταν τους ζητήθηκε να πάνε να ελέγξουν παράνομους εμπόρους, με παράνομα προϊόντα.
Το να φωνάζει να έρθει εισαγγελέας (φαντάζομαι πως κανείς παράνομος δεν το κάνει αυτό, κοιτάει να λουφάξει απλώς), ίσως και να ήταν απειλή.
Ένα από τα όπλα τα οποία διαθέτει ένας άνθρωπος όταν απειλείται και προσβάλλεται, είναι να σταθεί απέναντι με τα ίδια επιχειρήματα.

Είμαι η ίδια ελεύθερος και πλανόδιος επαγγελματίας.
Αυτήν την δουλειά την έκαναν οι γονείς μου πριν καν γεννηθώ εγώ. Αυτήν η δουλειά μας μεγάλωσε κι αυτήν μας σπούδασε αλλά κι έδωσε εφόδια.
Ελάχιστοι από εσάς γνωρίζετε τον κλάδο του πλανόδιο εμπορίου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλανόδιοι μικροπωλητές και τις συνθήκες εργασίας τους. Ελάχιστοι είστε επίσης αυτοί, που γνωρίζετε τι αντιμετώπιση έχουν και υπάρχει από τις κρατικές αρχές στο πλανόδιο και υπαίθριο εμπόριο.
Θα χαρώ λοιπόν κάποια στιγμή, κάποιος, να ενδιαφερθεί, να αναζητήσει και να αναδείξει τα όποια προβλήματα κρύβονται πίσω από την κουρτίνα.
Θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη η χαρά μου, να συμμετέχω σε όλη αυτήν την αναζήτηση.

Λυπάμαι που κάποιοι αρέσκεται στο να βλέπετε συμπολίτες σας σε κρατητήρια επειδή αντιδρούν ακόμη και με νόμιμα μέσα ή επιχειρήματα.
Να το κοιτάξετε αυτό.

Ο σεβασμός κερδίζετε. Όταν προσφέρεις σεβασμό απαιτείς και να τον λάβεις. Απαιτείς. Πλέον, δεν το ζητάς.
Άρα ότι δίνεις λαμβάνεις πίσω... Το ίδιο συνέβη και στο περιστατικό που αναφέρεστε. Οπότε σκεφτείτε λιγάκι βαθύτερα..

Συμφωνώ ακόμη πως αυτό ο τόπος δεν θα πάει μπροστά με ψευτομαγκιές, απειλές και χυδαιότητες.
Αν ο κόσμος πρωτίστως δεν μάθει να αντιδρά άμεσα, έχοντας πάντα στο πλευρό του επιχειρήματα αλλά και κριτική σκέψη.
Το ίδιο κακό λοιπόν με τον ψευτοτσαμπουκά είναι να εκφέρουμε ταπεινές απόψεις, που μόνον ταπεινές δεν είναι (όταν ομιλούν για κρατητήρια) και να μαθαίνουμε να ακούμε, να ψάχνουμε, πριν κρίνουμε. Κυρίως όταν έχουμε πλήρη άγνοια γεγονότων.
avatar
Marant2 7.10.2015 | 23:12
Ο κος Δημοκίδης,είναι απ΄τους πιο μετριοπαθείς και ευγενικούς αρθρογράφους.Κατά την γνώμη μου,επειδή υπάρχει προηγούμενο-βλέπε Ύδρα-για το θράσος ορισμένων συμπολιτών μας,αντέδρασε στο άκουσμα της είδησης,όπως οι περισσότεροι από εμάς.Είδα το βίντεο στο Σκάι,και οι χαρακτηρισμοί ήταν πολύ πιο προσβλητικοί.Αλήθεια,εκεί σας έδωσαν την ευκαιρία να εκφράσετε την άποψη σας;Επίσης,συγχωρέστε με,για τυχόν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη.Γράφω,χωρίς τη βοήθεια δικηγόρου.
je m'appelle Kat 8.10.2015 | 01:12
Τον κο Δημοκίδη δεν τον γνωρίζω, πλην ελαχίστων άρθρων του που έχω διαβάσει, όπως δεν γνωρίζω επίσης το περιστατικό -βλέπε Ύδρα-.
Η δημοσιογραφία σήμερα δεν είναι στεγνή αλλά πρέπει να υπάρχει αμεσότητα.
Όπως συνέβη και τώρα με μένα.
Κι ευχαριστώ θερμά τον κο Δημοκίδη που έκανε update το άρθρο έχοντας μέσα και την δική μου απάντηση.

Οι μεγαλύτεροι πολέμιοι του παρεμπορίου, να είστε σίγουρος/η πως είμαστε κι εμείς οι ίδιοι.
Η δουλεία μας είναι περιστασιακή, πληρώνουμε αρκετά συχνά υπέρογκα ποσά σε δήμους ώστε να δηλώσουμε συμμετοχή σε εμπορικά και μη πανηγύρια (Ναι, πανηγύρια λέγονται!), κόβουμε τιμολόγια των προϊόντων που πουλάμε, έχουμε δελτία αποστολής στα αυτοκίνητά μας, πληρώνουμε ΦΠΑ στο κράτος κι 800 ευρώ σχεδόν στον ΟΑΕΕ.
Ζητούμε κι εμείς λοιπόν την καταπολέμηση της παραοικονομίας μαζί με εσάς, η οποία μάλιστα τις περισσότερες φορές γίνεται δίπλα στα ΝΟΜΙΜΑ υπαίθρια καταστήματά μας.

Στο βίντεο μαζί με τους χαρακτηρισμούς της κυρίας (περί εισαγγελέα δλδ), ακούγονται και φωνές αγανακτισμένων εμπόρων αλλά ΚΑΙ πολιτών κατά του κλιμακίου του ΣΔΟΕ.
Κι αυτό για τους λόγους που σας ανέφερα παραπάνω.
Ελέγχθηκαν μέσα σε τέσσερις μέρες ορισμένοι έμποροι, πάνω από 10 φορές, ενώ το παρεμπόριο ανθούσε με την ανοχή τόσο της εφορίας, όσο και της αστυνομίας ακριβώς δίπλα!
Έχει βγει κανένας έξω στο δρόμο να δει τι γίνεται; Εκ του ασφαλούς εκφέρεται άποψη όλοι σας;

Να είστε σίγουρος/η πως κανένας δεν έδωσε την ευκαιρία να εκφέρουν οι εμπλεκόμενοι την άποψή τους.
Μίλησαν όλοι οι άσχετοι κι όχι αυτοί που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Συγχωρέστε κι εμένα που αγαπώ την γλώσσα μου, την σέβομαι και προσπαθώ πάντοτε να την προσέχω σαν κόρη οφθαλμού.
Αν κάποιος δικηγόρος θελήσει την βοήθειά μου, για σύνταξη κειμένου, ευχαρίστως να το πράξω.
Θα ναι τιμή μου και χαρά μου!
avatar
Leontios 8.10.2015 | 10:58
Προσωπικά δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, καθότι και ο ίδιος σε ελεύθερο επάγγελμα, εκδίδω αποδείξεις -όχι τιμολόγια- σε πελάτες λιανικής, πληρώνω περίσσοτερα από 800 ευρώ το δίμηνο στο ταμείο μου και ξέρω ΠΟΛΥ καλά τι γίνεται έξω στο δρόμο. Ξέρω ότι ΠΟΛΛΟΙ συνάδελφοι σας (αν όχι οι συντριπτικά περισσότεροι) δεν κόβουν αποδείξεις (ή κόβουν εκ περιτροπής) και ξέρω ότι αυτό δεν συνεπάγεται μόνο απόκρυψη εσόδων, αλλά και κλοπή του ΦΠΑ (που τον πληρώνει ο ΠΕΛΑΤΗΣ και ΟΧΙ εσύ και εγώ), ενώ δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ κάποιον μικροπωλητή να μου πει έστω: "Φιλαράκι να στο δώσω τόσο φθηνότερα και να μην κόψουμε απόδειξη?", το οποίο αν και εξισου παράνομο, θα εμπεριείχε τουλάχιστον κάποια ψήγματα ηθικής.
Επίσης, έχω γίνει αυτόπτης μάρτυρας πολλών περιπτώσεων δίωξης και καταδίωξης παράνομων μικροπωλητών, αλλά και ελέγχων νόμιμων πωλητών.
Ο λόγος όμως, που οι περισσότεροι μπήκαμε στον κόπο να ασχοληθούμε με το θέμα, δεν είναι η καταδίκαση της πιθανής παρανομίας της συναδέλφου σας. Για αυτό είναι υπευθυνες οι αρμόδιες υπηρεσίες και μόνο. Αυτό που προκάλεσε στην όλη υπόθεση ήταν η μαγκιά, το θράσος, το "θα τους σκίσω εγώ" από άτομα που υπόκεινται σε νόμιμο έλεγχο, μια συμπεριφορά που επ' ουδενί δεν δικαιολογείται, ακόμα και αν ισχύουν στο έπακρο αυτά που αναφέρετε εδώ.
Και όσον αφορά εμένα προσωπικά, με προκάλεσε και η δική σας αλαζονεία, ειρωνία έως και χλευασμός προς τους υπολοίπους εδώ μέσα.
Μια συμβουλή λοιπόν: Όταν εκφέρετΕ μια άποψη, ή καταθέτετε με τόση βεβαιότητα στοιχεία, φροντίστε τουλάχιστον να είστε πιο ήπιος στον λόγο σας, καθώς και λιγότερο αλαζόνας σχετικά με την γνώση της Ελληνικής. Αλλιώς, φροντίστε σε ένα κείμενο 4-5 παραγράφων να είστε 100% αλάνθαστος.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ