Όλα τα έργα του Σαίξπηρ on-line και δωρεάν

Εργα, παραστάσεις, φωτογραφίες, μικροφιλμ και ιστορικά ντοκουμέντα
15.10.2014 | 09:01

 

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον Σαίξπηρ, υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση:http://www.folger.edu/index.cfm

Είναι όλα ψηφιοποιημένα  και ελεύθερα στους χρήστες από τηνFolger Shakespeare Library στην Ουάσινγκτον.

Τα έργα του υπάρχουν όλα στο http://www.folgerdigitaltexts.org/?chapter=4

Επίσης μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από παλιές παραστάσεις και πλήθος εικόνων εδώ

Κάντε μια βόλτα στον καταπληκτικό κόσμο του Σαίξπηρ.

 

ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
3 Σχόλια
bbln 15.10.2014 | 13:10
Μπορούμε να φτιάξουμε κι εμείς εδώ κάτι ανάλογο με τα αρχαία κείμενα, να είναι κάπου συγκεντρωμένα να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβση? Μόνο έτσι θα παρακινηθούμε να τα διαβάσουμε και να πάρουμε ό,τι έχουν να μας προσφέρουν. Ας μη γελιόμαστε , ο μέσος όρος των Ελλήνων είμαστε αγράμματοι και όσο και να υπερηφανευόμαστε για τον αρχαίο πολιτισμό που γράφτηκε στην γλώσσα μας, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα γραπτά του Πλάτωνα από του Αισχύλου. Το 'όποιος ενδιαφέρεται ψάχνει και μαθαίνει' είναι ψιλά γράμματα, πρέπει να οργανώσουμε την πληροφορία.
Poet_of_Silence 16.10.2014 | 16:37
Πάρε το τάμπλετ του Άδωνι. Έχει τα πάντα μέσα.
avatar
kvist 30.11.2018 | 14:23
1) Υπάρχει το πλήρες σώμα των κειμένων στο Thesaurus Linguae Graecae του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (http://stephanus.tlg.uci.edu/). Μία πιο συνοπτική έκδοσή του είναι δωρεάν διαθέσιμη στο κοινό, έχει λινκ στην πρώτη σελίδα: "The Abridged TLG®, a smaller version of the corpus, is open to the public without subscription. It provides access to a number of works that have traditionally been used in college level instruction of Greek."

2) Όσον αφορά την Ελλάδα, υπάρχει η "Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση" (http://www.greek-language.gr/greekLang/index.html): "H «Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση» είναι διαδικτυακό περιβάλλον που σχεδιάστηκε για λογαριασμό του ΥΠΕΠΘ με προδιαγραφές εθνικής Πύλης για την ελληνική γλώσσα και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (2004-2006).

Απευθύνεται σε ερευνητές, φοιτητές, διδάσκοντες, μαθητές και γενικότερα σε όλους/ες όσοι/ες ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα, εντός και εκτός Ελλάδας. Επιχειρεί να καλύψει την ελληνική γλώσσα στη διαχρονία της -αρχαία ελληνική, μεσαιωνική ελληνική, νέα ελληνική- αλλά και στη συγχρονική της διάσταση.

Παρέχει μια σειρά από ηλεκτρονικά εργαλεία (ηλεκτρονικά λεξικά, σώματα κειμένων) και πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για τη μελέτη και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και για κάθε μορφή άτυπης διδασκαλίας της ελληνικής στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό."
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ