“ "Μπουκόφσκι" Ω, θα είναι αποκρουστικό ” (βίντεο)

Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι animated – και χωρίς λογοκρισία σε ένα σπάνιο ντοκουμέντο
18.8.2014 | 17:00

 

 

Πριν λίγες μέρες η HarperAudio (Ηarper Collins Publishers) δημιούργησε το παρακάτω animation βίντεο όπου βλέπουμε (κι ακούμε) τον – εικονογραφημένο- Μπουκόφσκι σε μία ανέκδοτη κουβέντα με την σύζυγό του και τον παραγωγό του, John Runnette.


Πρόκειται για ένα σύντομο απόσπασμα μιας ειλικρινούς και χαλαρής κουβέντας που είχαν οι τρεις τους στο σπίτι του ζευγαριού το 1993, στα πλαίσια της ηχογράφησης της συλλογής 'Run With The Hunted'.


Αν και πρόκειται για ένα μικρό μόνο απόσπασμα της συνομιλίας τους έχει ενδιαφέρον μιας που αποτελεί μία τέλεια στιγμή όπου ο συγγραφέας αποκαλύπτει μια πτυχή του εαυτού του, παρόμοια με αυτήν που περιγράφει και στα αυτοβιογραφικά μυθιστορήματά του.


Πάρτε μια ιδέα:

 

 

Μπουκόφσκι: "Δεν λατρεύω και τόσο πολύ τα γραπτά μου. Ξέρεις τι είναι αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο; Το τι θα γράψω την επόμενη μέρα. Αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει. Το επόμενο ποίημα, η επόμενη γαμημένη γραμμή.
Ό,τι έγινε στο παρελθόν ανήκει στο παρελθόν, δεν θέλω να στέκομαι και πολύ πάνω σε ό,τι έγραψα ως τώρα και να το ξαναδιαβάζω, να το επεξεργάζομαι, και να αναλώνομαι σ' αυτό. Πάει αυτό, τελείωσε.
Αν δεν μπορείς να γράψεις την επόμενη γραμμή είσαι νεκρός. Το παρελθόν δεν έχει καμία σημασία."


Και παρακάτω, μία προφητική, σοφή, διαπίστωση.

 

Μπουκόφσκι: "Νομίζω ότι το γράψιμό μου είναι πραγματικά γαμημένα δυνατό, αλλά πιστεύω ότι αφού είμαι νεκρός και... ασφαλής πια θα με "ανασύρουνε" , θα με ανακαλύψουν πραγματικά.

"Μπουκόφσκι, Μπουκόφσκι", θα είναι αηδιαστικό."

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
1 Σχόλια
avatar
Ανώνυμος/η 20.8.2014 | 00:16
Φανταστείτε πόσο απογοητευμένος θα ένιωθε αν ζούσε σήμερα...
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ