Ο Nick Cave έγραψε το νέο του βιβλίο πάνω σε σακούλες εμετού

Ο διάσημος μουσικός ξεκίνησε να το γράφει κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Αμερική το 2013
9.6.2015 | 13:11

O Nick Cave ετοιμάζει νέο άλμπουμ και ένας λόγος που έγραψε το βιβλίο ήταν για να ξεφύγει από τις επιρροές που ένοιωθε να κρέμονται από πάνω του από τον προηγούμενο δίσκο...

 

Ο Nick Cave πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο που έχει τίτλο The Sick Bag Song. Το έγραψε το 2013 κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Αμερική πάνω σε σακούλες εμετού των αεροπλάνων.

 

Έχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία μέσα. Ο Caveτο εμπνεύστηκε, γράφοντας τις ιδέες, τις παρατηρήσεις του και τις αναμνήσεις που είχε το διάστημα που προωθούσε το άλμπουμ του ‘Push the Sky Away’. Στην αρχή ξεκίνησε σαν μια ιδέα για ένα πολύ μεγάλο τραγούδι όπως δήλωσε πρόσφατα στην Guardian. Συνειδητοποίησε ότι έγραφε κάτι σαν ποίηση «Πάντοτε έμενα μακριά από την ποίηση. Και ίσως πρέπει να μείνω μακριά από την ποίηση», αναφέρει.

 

Η έμπνευση για να γράψεις δεν βρίσκεται έξω σου, είναι μέσα σου. Και μπορεί να γράψεις παντού αν η φαντασία σου βρίσκεται σε καλή φόρμα. Χρειάζεται να την εξασκείς. Αλλά δεν έχει σημασία που βρίσκεσαι.

 

«Είναι μια ιστορία για έναν χαρακτήρα και αυτός ο ήρωας είναι μια λογοτεχνική εφεύρεση που απλά τυχαίνει να είναι ένας γερασμένος ροκ σταρ που κάνει την ίδια περιοδεία με μένα. Νομίζω ότι μπορώ να βγω έξω από αυτόν τον χαρακτήρα και να πλάθω πράγματα για να κάνει έτσι δεν είναι ένα εξομολογητικό ποίημα».

 

Γράφει όμως για έναν αληθινό περιστατικό που συνέβη όταν επισκέφτηκε τον Bryan Ferry και είχαν μια συζήτηση για το γράψιμο και την δημιουργικότητα.  Αποκοιμιέται δίπλα στην πισίνα του που περιτριγυρίζεται από ένα περιβόλι και όταν ξυπνάει ο Bryan Ferry είναι εκεί και του λέει ότι έχει να γράψει ένα νέο κομμάτι εδώ και χρόνια επειδή "δεν υπάρχει τίποτα για να γράψω".

 

 

«Ναι, συνέβη στ’ αλήθεια. Έγινε ακριβώς έτσι. Αισθάνομαι λίγο ένοχα που το έβαλα στο βιβλίο αλλά ήταν ένα ριφ στην δημιουργικότητα, και πίστεψα ότι άξιζα να είναι εκεί. Η έμπνευση για να γράψεις δεν βρίσκεται έξω σου, είναι μέσα σου. Και μπορεί να γράψεις παντού αν η φαντασία σου βρίσκεται σε καλή φόρμα. Χρειάζεται να την εξασκείς. Αλλά δεν έχει σημασία που βρίσκεσαι. Προσωπικά δουλεύω συνέχεια και αλλάζω τα πράγματα που κάνω. Δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπος για να συνεχίζω να γράφω τραγούδια – κάποιας αξίας τουλάχιστον – αν έκανα μόνο αυτό. Θα κατέληγα σε μια κατεύθυνση που έχουν πάρει οι περισσότεροι μουσικοί θα έλεγα. Θα βούταγα σε περιοχές που ήταν διαφορετικές για να με βοηθήσουν να το κρατήσω ζωντανό».  

 

Σε ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της συνέντευξης ο δημοσιογράφος τον ρωτάει τι αποφασίζει να μοιραστεί με τον κόσμο μιας και στο βιβλίο περιγράφει πολλές προσωπικές στιγμές.

 

«Η ιδέα να λογοκρίνεις πράγματα καθώς γράφεις είναι κάτι που δεν κάνω απλά. Ίσως θα έπρεπε αλλά νομίζω ότι δεν με παίρνει να το κάνω αυτό. Και πάντοτε διαλέγω κάτι που αισθάνομαι ότι είναι σωστό ή διαβάζεται σωστά ή ακούγεται σωστά σε ένα κομμάτι πάνω από τα προσωπικά μου συναισθήματα. Πάντοτε ένιωθα έτσι».

 

 

Το βιβλίο διατίθεται μόνο από την προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Δεν θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία, ούτε στο Amazon και θα κρύβει διάφορες εκπλήξεις για όποιον το αγοράσει όπως λέει. Επίσης ετοιμάζει νέο άλμπουμ και ένας λόγος που έγραψε το βιβλίο ήταν «για να ξεφύγω από τις επιρροές που ένοιωθα να κρέμονται από πάνω μου από τον προηγούμενο δίσκο. Έπρεπε να θάψω τα φαντάσματα, να χτίσω ένα τοίχο μεταξύ του τελευταίου δίσκου και αυτού... Για μένα η ιδέα να προσπαθώ να επαναλαμβάνω πράγματα που ήταν πετυχημένα στο παρελθόν είναι μια συνταγή για καταστροφή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ