Πώς θα αποφύγω τη στράτευση; Γιατί είναι υπόχρεοι στράτευσης μόνο οι άνδρες;

Επίσης: Αν ο δήμαρχος της πόλης μου είναι χρυσαυγίτης, μπορώ να κάνω τον πολιτικό μου γάμο αλλού;
27.3.2014 | 09:35

City Legal

1.

Καλημέρα σας.
Έχω ακούσει για κάποιον όρο «ιδιοχρησία του μισθωτή μετά από 20ετία» και θα ήθελα να μάθω αν αληθεύει και αν ναι ποιά η σημασία του.

Γιάννης

 

Αγαπητέ Γιάννη,

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εκείνος που ασκεί τη φυσική εξουσία επί ακινήτου «με διάνοια κυρίου» για μια εικοσαετία, γίνεται κύριος του ακινήτου με τη λεγόμενη «έκτακτη χρησικτησία» (όχι ιδιοχρησία). Τι σημαίνει αυτό το «με διάνοια κυρίου»; Η διάνοια κυρίου συνίσταται στην πρόθεση του έχοντος αυτήν προσώπου για διαρκή, απεριόριστη και αποκλειστική εξουσίαση του ακινήτου, όμοια ή ανάλογη με εκείνη που απορρέει από το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας. Η διάνοια κυρίου εκδηλώνεται με τη μεταχείριση του πράγματος με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να το μεταχειριστεί ο ιδιοκτήτης, χωρίς να απαιτείται απαραίτητα και να έχει αυτός την πεποίθηση ότι έχει κυριότητα.

Αν λείπει η «διάνοια κυρίου, υπάρχει απλή κατοχή του ακινήτου, η οποία, όμως, μόνη δεν μπορεί να οδηγήσει σε κτήση κυριότητας με χρησικτησία. Μόνο κατοχή υπάρχει, όταν η σωματική εξουσία, ολική ή μερική, ασκείται κατά κανόνα, στο όνομα άλλου με βάση κάποια νόμιμη ή υποτιθέμενη ενοχική σχέση, όπως η μίσθωση.

Άρα, η μίσθωση δεν οδηγεί σε χρησικτησία. Προσοχή: εάν ο μισθωτής σταματήσει να σου πληρώνει το ενοίκιο και παραμείνει στο ακίνητο ανενόχλητος, τότε μετά από 20 χρόνια μπορεί να επικαλεστεί χρησικτησία.

_____________

 

2.

Καλησπέρα..Υπάρχει τρόπος να αποφύγεις το στρατό χωρίς κυρώσεις; Επίσης δεν αποτελεί έμμεση διάκριση μεταξύ αντρών και γυναικών!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γιάννης

 

Αγαπητέ Γιάννη,

Οι περιπτώσεις αποφυγής στράτευσης είναι οι εξής:

(Α) Ο μόνος νόμιμος τρόπος είναι η απαλλαγή από τη στράτευση λόγω κρίσης ότι κάποιος είναι ακατάλληλος για στράτευση λόγω νοσήματος, πάθησης ή άλλης σωματικής ή ψυχολογικής βλάβης ( η γνωστή κατηγορία ικανότητας Ι5)

(Β) Κατά τα λοιπά, οι ανυπότακτοι αντιμετωπίζουν κυρώσεις. Η ανυποταξία είναι πλημμέλημα και τιμωρείται με φυλάκιση και πρόστιμο 6.000 ευρώ ή/και με επιπλέον υποχρέωση στρατιωτικής θητείας. Οι συνέπειες της ανυποταξίας αίρονται μόλις κάποιος συμπληρώσει τα 45 χρόνια που είναι και το όριο ηλικίας των στρατεύσιμων. Ο ανυπότακτος που συμπλήρωσε το 35ο έτος ηλικίας μπορεί επίσης να υπηρετήσει 30 μέρες θητεία και να εξαγοράσει το υπόλοιπο. Υπάρχει διαφορά μεταξύ ανυποτάκτων εσωτερικού (που μένουν στην Ελλάδα) και ανυποτάκτων εξωτερικού. Αν μένεις στο εξωτερικό δικαιούσαι να έρχεσαι στην Ελλάδα 30 ημέρες το χρόνο καθώς και σε περιόδους εκλογών.

(Γ) Εάν ο λόγος που θέλεις να αποφύγεις τη στράτευση είναι ότι είσαι αντιρρησίας συνείδησης, ο στρατός πλέον δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν αντί για τη στρατιωτική τους θητεία, να εκπληρώσουν τη λεγόμενη «εναλλακτική θητεία».

Σχετικά με το θέμα της διάκρισης που θέτεις:

Η διάκριση δεν είναι «έμμεση» όπως λες αλλά … άμεση. Το θέμα είναι ότι το νομικό μας σύστημα δεν απαγορεύει τις διακρίσεις γενικά. Απαγορεύει μόνο τις «αθέμιτες» διακρίσεις. Τα δικαστήρια στην Ελλάδα έχουν κρίνει ότι η στράτευση μόνο των ανδρών δεν συνιστά αθέμιτη διάκριση εις βάρος τους καθώς δικαιολογείται από σοβαρούς λόγους και τηρεί την αρχή της αναλογικότητας. Πάντως πληροφοριακά, η ΝΔ έχει προτείνει στο παρελθόν την προαιρετική στράτευση των γυναικών ενώ η ΧΑ την υποχρεωτική τους στράτευση.

Για το ίδιο θέμα από ευρωπαϊκή σκοπιά, σε παραπέμπω στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην υπόθεση C-186/01, Alexander Dory κατά Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (μπορείς να τη βρεις στο διαδίκτυο) όπου εξηγεί γιατί το κοινοτικό δίκαιο δεν απαγορεύει την επιβολή της υποχρεώσεως εκπληρώσεως στρατιωτικής θητείας μόνο στους άνδρες.

_____________

 

3.

Έχω την εξής απορία: Σε περίπτωση που θέλω να κάνω πολιτικό γάμο, αλλά στο Δήμο που ανήκω (υποχρεωτικά εκεί δεν πρέπει να πάω;) ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος που είναι υπεύθυνος για αυτή τη διαδικασία είναι χρυσαυγίτης, μπορώ να ζητήσω να με παντρέψει κάποιος άλλος ή να πάω σε άλλο Δήμο; Ευχαριστώ.

 

Αγαπητή/-έ,

Η νομοθεσία προβλέπει ότι τα άτομα που θέλουν να τελέσουν γάμου παίρνουν άδεια γάμου το καθένα από τον δήμαρχο του τόπου της κατοικίας τους αλλά πολιτικός γάμος τελείται από τον δήμαρχο του τόπου της εκλογής τους. Συνεπώς, παίρνεις άδειες γάμου από το δήμο σου (με τον χρυσαυγίτη δήμαρχο) και πας να κάνεις τον πολιτικό γάμο στη Θεσσαλονίκη να σε παντρέψει η λατρεία ο Μπουτάρης!

_____________

 

Ρωτήστε κι εσείς τον Χρήστο Γραμματίδη στο City Legal, για τα νομικά ζητήματα που σας απασχολούν, συμπληρώνοντας την φόρμα δεξιά (αν δεν τη βλέπετε κάντε κλικ εδώ).

Παρακαλούμε, μία ερώτηση κάθε φορά.

 

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
29 Σχόλια
12
avatar
G7 Scientist 27.3.2014 | 11:26
Θεϊκο το τελευταίο για τη "λατρεία τον Μπουτάρη"!!!
Μαζί σου!!
Villy Mt 27.3.2014 | 14:54
Έεεεετσι!!!!!
avatar
Stath1 27.3.2014 | 12:40
Αν είσαι αντιρρησίας συνείδησης εκπληρώνεις εναλλακτική θητεία αυτόματα η περνάς από κάποια διαδικασία για να εγκριθείς? Και γενικα, σε τι ποσοστό περνάνε εκείνους που το επιθυμούν?
ImmortalWind 27.3.2014 | 14:55
Περνάς μία μακροχρόνια διαδικασία με δίκες. Το ποσοστό "επιτυχίας" είναι πολύ μικρό. Έχω ακούσει (με επιφύλαξη) οτι δικαιώνονται 2-3 άνθρωποι τον χρόνο!

Φαντάζομαι οι αιτήσεις που γίνονται είναι εκατοντάδες. Αλλά και πάλι αυτό είναι εικασία. Αν καποιος ξέρει κάτι παραπάνω, ας μας το πει.
Senza Pieta 27.3.2014 | 19:33
Δεν είναι ακριβές αυτό που λες. Είναι διοικητική η διαδικασία και όχι δικαστική (άλλο αν ενδέχεται να ακολουθήσει αιτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά τυχόν απορριπτικής απόφασης). Σύμφωνα με το άρθρο 62 του νόμου 3421/2005 (όπως ισχύει) έχει αρμοδιότητα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να αποφασίζει για την υπαγωγή αντιρρησία συνείδησης στις διατάξεις του νόμου, για την εκπλήρωση εναλλακτικής στρατιωτικής θητείας, έπειτα από γνωμοδότηση επιστημονικής επιτροπής. Αμφιβάλλω πολύ αν είναι εκατοντάδες οι αιτήσεις που γίνονται. Οι όροι της εναλλακτικής θητείας είναι αποτρεπτικοί και σχεδόν εκδικητικοί: τοποθετείσαι σε υπηρεσία του δημοσίου τομέα υποχρεωτικά εκτός Αθηνας και Θεσσαλονίκης, εκτός των περιοχών γέννησης και διαμονής τους, και με διάρκεια θητείας διπλάσια. Πόσοι να επιθυμούν να υποστούν κάτι τέτοιο; Εξ όσων γνωρίζω πάντως όλοι Μάρτυρες του Ιεχωβά εκπληρώνουν εναλλακτική θητεία (η θρησκεία τους απαγορεύει να στρατεύονται) και μάλιστα ο αρχικός νόμος (2510/1997 αν δεν απατώμαι) και η ερμηνευτική διάταξη στο άρθρο 4 του Συντάγματος με την οποία επικυρώθηκε συνταγματικά η εναλλακτική θητεία το 2001, ήρθε μετά από καταδίκες της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρ. Δικαιωμάτων, έπειτα από προσφυγές Μαρτύρων του Ιεχωβά που είχαν φυλακιστεί ως ανυπότακτοι.
quitter 27.3.2014 | 19:01
Τί είναι η εναλλακτική θητεία μπορείτε να μου εξηγήσετε κι εμένα ρε παιδιά; Ευχαριστώ!
Thanas_4 28.3.2014 | 01:04
Παραθέτω 3 ενδιαφέροντα site για όσους επιλέξουν την εναλλακτική θητεία. Εγώ προσωπικά έκανα τη διαδικασία και περιμένω τη συνέντευξη. Δεν είναι τίποτα δύσκολο απλά απαιτεί κάποιο χρόνο και υπομονή για να καταθέσεις όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να αναγνωριστείς ως αντιρρησίας:

http://enalaktiki.wordpress.com/διαδικασία/

http://www.antirrisies.gr/

http://www.omhroi.gr/

Οι δηλώσεις που γίνονται είναι όντως λίγες σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρα, ιδιαίτερα αυτές που γίνονται για ιδεολογικούς λόγους. Υπάρχει σχετικός πίνακας στο παρακάτω link αν και δε γνωρίζω την εγκυρότητα του. Κάπου άκουσα ότι πέρυσι δήλωσαν αρκετοί (περίπου 12) αλλά πάλι δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Γενικά δύσκολα βρίσκεις επίσημα στοιχεία κάπου:
http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/antirisies.asp


Και τέλος το επίσημο έγγραφο που τα εξηγεί όπως πάντα πιο αναλυτικά και μπερδεμένα: http://www.stratologia.gr/pdf/%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%20%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%2026.pdf

avatar
Dimi Der Grieche 27.3.2014 | 13:12
Δεν θέλω Να πάω Στρατο όχι επειδή δεν σέβομαι την χωρα μου αλλα πολυ απλά επειδή έτσι όπως ειναι πλέον δεν σου προσφέρει κάτι εκτός απο να καθαριζεις και να ειςαι κλεισμένος μέσα. Άμα έκανες σοβαρή εκπαίδευση και άσκηση καθημερινή με όπλα χωρίς να πρεπει να ειςαι απαραίτητα στα ΛΟΚ θα ήταν σωστό... Όχι έτσι ομως...
επιπλέω 28.3.2014 | 00:54
Σωστος!!
Winifred Sanderson 28.3.2014 | 18:27
αφού θες άσκηση καθημερινή με όπλα πήγαινε στις ειδικές δυνάμεις... ή ζήτησε να σε στείλουν στον έβρο ;-) αφού γουστάρεις όπλα. αν σε δουν κομάντο, δεν θα σε βάλουν να καθαρίζεις, μην φοβάσαι
avatar
isobitis 7.4.2014 | 21:38
Ναι δεν θα σε βάλουν να καθαρίζεις, θα σε στείλουν στο μέτωπο που υπάρχει ανάγκη...
ImmortalWind 27.3.2014 | 14:53
...να αναφέρουμε όμως πως πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λόττο παρά την δίκη για την αποφυγή στράτευσης λόγω δήλωσης "αντιρρησίας συνείδησης".
Iris Prismatica 27.3.2014 | 15:29
Ορισμένοι λόγοι που θεωρώ θεμιτό αυτό που οι άντρες αντιλαμβάνονται ως διάκριση εις βάρος τους όσον αφορά στη στρατιωτική θητεία:
1. Οι γυναίκες & οι άνδρες είναι ίσοι, δεν είναι ίδιοι. Η εξάσκηση με τη χρήση βαρέος οπλισμού δεν είναι το ίδιο εύκολη για τον μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα. Για τον ίδιο λόγο που η μέση γυναίκα, αν φάει 3 απανωτές γερές σφαλιάρες από ένα άνδρα μπορεί να πάθει διάσειση, ο μέσος άνδρας αν φάει 3 σφαλιάρες από τη μέση γυναίκα θα έχει μελανιές & βασικά πληγωμένο εγωισμό. (Μιλάμε για τον μέσο όρο, όχι για άνδρες άνδρες 40 κιλά ή γυναίκες πρωταθλήτριες του UFC)
2. Το πιο τραγικό για 'μένα, όσον αφορά στη στρατιωτική θητεία, είναι οι συχνά άθλιες συνθήκες υγιεινής. Ούτε οι άνδρες θα έπρεπε να το υφίστανται αυτό (καλά εγώ είμαι γενικώς ΚΑΤΑ της στρατιωτικής θητείας) αλλά για τις γυναίκες μπορεί να είναι πολύ πιο καταστροφικό. Αν δεν φαντάζεσαι γιατί, σκέψου: πότε ήταν η τελευταία φορά που άκουσες κάποιον άνδρα να λέει "πωπω, πρέπει να κλείσω και κάνα ραντεβού με τον ανδρολόγο μου, 8 μήνες έχω να πάω";
3. Οι σπουδές και ο χρόνος αναζήτησης εργασίας διαρκούν το ίδιο για άνδρες & γυναίκες (δεν βάζω καν τη γυναικεία ανεργία στην κουβέντα, ας πούμε απλώς ότι κάνουν το ίδιο, αν όχι και περισσότερο). Η οικονομική αποκατάσταση είναι απαραίτητη για την απόκτηση οικογένειας. Ενώ όμως οι άντρες έχουν χαλαρά περιθώρειο μέχρι τα σαραντα-βάλε (ή μέχρι ακι τα 60) για να το κάνουν αυτό, για τις γυναίκες δεν ισχύει το ίδιο. Υπάρχουν ήδη άπειρες γυναίκες που, μέχρι να κατορθώσουν να είναι σε θέση (οικονομικά) να τεκνοποιήσουν, δεν είναι σε πολύ καλή θέση βιολογικά. Το μόνο που δεν χρειάζονται είναι να χάσουν άλλον έναν πολύτιμο χρόνο από την εξαιρετικά περιορισμένη περίοδο χάριτος που τους δίνει η φύση. (Επαναλαμβάνω, ότι και οι άνδρες έχουν σίγουρα πολύ χρησιμότερα πράγματα να κάνουν από το να καθαρίζουν πατάτες επί ένα χρόνο σε κάποιο νησί. Πιστεύω ότι πχ. ένας μήνας εκμάθησης χρήσης των όπλων κλπ θα ήταν χρησιμότερος, & σε αυτήν την περίπτωση και οι γυναίκες θα μπορούσαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο, ανάλογα με τις δυνατότητές τους.)
avatar
Ανώνυμος/η 27.3.2014 | 17:01
Α μάλιστα, δεν μπορούν οι γυναίκες να υπηρετήσουν ως φαντάροι αλλά μπορούν ως ΕΠΟΠ, εθελόντριες, απο την ΣΜΥ και την ΣΣΕ.
Μάλιστα το καλοκαίρι του 2004 οι εθελόντριες (μόνο γυναίκες) κέρδισαν δικαστικώς δύο βαθμούς και απο ανθυπασπιστές έγιναν υπολοχαγοί σε ένα βράδυ.
επιπλέω 28.3.2014 | 01:04
Η θητεια για τις γυναικες επρεπε να ειναι αν οχι υποχρεωτικη, σιγουρα κατ'επιλογην. Βιολογικως το σωμα της γυναικας ειναι πιο ανθεκτικο απο του αντρα. Τα γυμναστηρια ειναι γεματα wannabe Πετρουλακηδες που λιωνουνε. Οσο για τα περι υγιεινης να μιλησω για τα κοριτσια που τρεχουνε τα καλοκαιρια στα καμπινγκ (ελευθερα ή μη); Με κατι τετοια υποβιβαζεται ο αγωνας της ισοτητας.
Iris Prismatica 28.3.2014 | 11:30
@ Επιπλεώ Το τι κάνουν με τις συνθήκες υγιεινής στο ελέυθερο κάμπινγκ οι γυναίκες είναι μια απορία που θα ήθελα πολύ να μου τη λύσει κάποιος. Δεν είναι βέβαια όλοι οι οργανισμοί το ίδιο ευαίσθητοι... Σε εκείνη την περίπτωση πάντως είναι ΕΠΙΛΟΓΗ τους.
@ Μάνος Θ Επιλογή επίσης ορισμένων γυναικών είναι να γίνουν ΕΠΟΠ κλπ. Εγώ μίλησα για το μέσο όρο και ξεκαθάρισα ότι δεν αναφέρομαι στις ειδικές περιπρώσεις. Υπάρχουν και γυναίκες που εργάζονται ως προσωπική φρουρά ηγετών, υπάρχει η Τζία Καράνο και η Αρετή Μαστροδούκα. Τι πάει να πει αυτό;
Όσον αφορά στην ισότητα, το είπα και στο πρώτο σχόλιο, μπερδεύετε την ισότητα με την ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ. Τότε να μην τα βάζουμε με τους άνδρες που χτυπάνε γυναίκες. Ας το αντιμετωπίζουμε όπως όταν άντρες χτυπιούνται μεταξύ τους.
Winifred Sanderson 28.3.2014 | 18:28
Τα γυμναστηρια ειναι γεματα wannabe Πετρουλακηδες που λιωνουνε ----> είσαι σοβαρός ???? είναι αυτό επιχείρημα?? έλεος!!

Και όσες θέλουν να πάνε για camping, δικαίωμα τους είναι!
επιπλέω 31.3.2014 | 11:54
αυτο που λεω εγω (και ισχυει για αντρες+γυναικες) ειναι οτι οι κακουχιες μας κακοφαινονται οταν ειναι για τον στρατο αλλα ειμαστε προθυμοι να τις υποστουμε οταν ειναι ντυμενες με εναν cool μανδυα οπως το γυμναστηριο ή το camping. Το θεωρω υποκριτικο!
avatar
Ανώνυμος/η 27.3.2014 | 17:51
Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει περισσότερα για την "εναλλακτική θητεία"? Εννοώ τη διαδικασία έγκρισης και πώς ακριβώς υπηρετείς την εναλλακτική θητεία (τι κάνεις δηλαδή?). Επίσης υπάρχουν κυρώσεις όταν πας για δουλειά αντίστοιχες του "τρελόχαρτου"? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)
avatar
Ανώνυμος/η 27.3.2014 | 19:42
Δεν υπάρχει τρελόχαρτο. Που ζεις; Στο 1970;
Αναφέρει ότι έχεις απαλλαχθεί νόμιμα.

http://omhroi.org/faq_6.htm

Εργοδότης και να τον ενδιαφέρει η θητεία σου; Μόνο κανένας χαζός χρυσαυγίτης.
Thanas_4 28.3.2014 | 01:10
Όπως θα δεις και παρακάτω, δεν υπάρχει καμία απολύτως κύρωση αν κάνεις εναλλακτική θητεία - εκτός αν θεωρείς κύρωση το γεγονός ότι κάνεις 15 μήνες (καθημερινή 8αωρη εργασία σε δημόσια υπηρεσία κανονικά σαν υπάλληλος) αντί για τους 9 που είναι η διάρκεια της στρατιωτικής. Το να είσαι αντιρρησίας συνείδησης δεν είναι κάτι το μεμπτό από το νόμο, απλά αναγνωρίζει το δικαίωμα σου στη διαφορετική άποψη και στην ελευθερία σου να επιλέγεις ότι δε θες να μάθεις να σκοτώνεις ή να χρησιμοποιείς βία. Φυσικά όλα αυτά πρέπει να επιβεβαιώνονται και από τον τρόπο ζωής σου (πχ δεν μπορείς να έχεις άδεια οπλοφορίας ή να είσαι κυνηγός και να δηλώσεις αντιρρησίας). Νομίζω αν εξερευνήσεις το παρακάτω site θα σου λυθούν όλες οι απορίες και με το παραπάνω. Από τη μεριά μου έχω να σου πω ότι είναι ακριβώς όπως τα λέει όλα - μέχρι στιγμής τουλάχιστον (μου απομένει η δεκάλεπτη συνέντευξη από την επιτροπή ελέγχου συνείδησης, όλα τα άλλα τα ολοκλήρωσα επιτυχώς). Το κύριο πρόβλημα είναι οι καθυστερήσεις οπότε θέλει υπομονή αν επιλέξεις αυτό το δρόμο.

http://enalaktiki.wordpress.com/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1/
Senza Pieta 27.3.2014 | 19:47
Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι υπάρχει νόμος για την στράτευση των γυναικών ηλικίας 20 έως 32 ετών (πρόκειται για τον ν. 705/1977) που ωστόσο προβλέπεται πως λαμβάνει χώρα μόνο σε καιρό πολέμου και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε καιρό ειρήνης και φυσικά δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ. Αν συνυπολογίσουμε την - δικαιολογημένη - ευρύτατη εξαίρεση για τις γυναίκες που είναι μητέρες, αναρωτιέμαι κατά τα άλλα, κατά πόσο δικαιολογείται και είναι συνταγματικά ανεκτή η διάκριση: εφόσον αναγνωρίζεται ότι οι γυναίκες είναι ικανές για στράτευση σε καιρό πολέμου, γιατί να μην είναι (πολύ περισσότερο) ικανές για στράτευση σε καιρό ειρήνης; Προσωπικά αισθάνομαι μια αντίφαση της νομοθεσίας στο σημείο αυτό. (θα είχε ενδιαφέρον Χρήστο η γνώμη σου πάνω στο ζήτημα αυτό!)

Και για να προλάβω το όποιο σχόλιο, η στρατιωτική θητεία δεν σημαίνει αυτομάτως και ένοπλη θητεία, θητεία στις ειδικές δυνάμεις ή τα σώματα τεθωρακισμένων, ώστε να είναι φυσικώς αδύνατο ή δύσκολο για μια γυναίκα να υπηρετησει. Στρατιωτική θητεία είναι και η θητεία στα στρατιωτικά νοσοκομεία, τις στρατολογικές υπηρεσίες και τις λοιπές δομές, όπου υπηρετεί άλλωστε πολύ μεγάλος αριθμός γυναικών, ως επαγγελματίες. Η στράτευση άλλωστε των γυναικών θα μπορούσε να μετακινήσει έναν αριθμό ανδρών σε περισσότερο αξιόμαχες θέσεις αλλά και να μειώσει - έως και στο μισό - τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας για όλους.

avatar
Ανώνυμος/η 27.3.2014 | 20:37
Ή να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία όπως θα ήταν και το σωστό.
Senza Pieta 27.3.2014 | 22:05
Συμφωνω απόλυτα, θα ήταν το πιο επιθυμητό και λογικό αυτό. Αλλά δυστυχώς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμά να το βάλει στην ατζέντα του.
teora 28.3.2014 | 05:20
Ο τύπος αντί να πει" γιατί να είναι υποχρεωτική η στράτευση?", λέει "γιτί να μην πηγαίνουν και οι γυναίκες στρατό? είναι διάκριση κατά των ανδρών!" πόσο μαλακας είσαι?? θες να μιλησουμε για διακρισεις ?? σίγουρα οι άντρες δεν θα πρεπε καν να μιλάνε! Νομίζεις οτι το να είσαι γυναίκα σημαίνει να την έχεις εύκολη? τότε φίλε μου δεν έχεις ιδέα για το κόσμο αυτό.. δεν παίιζει, κανα έφηβο θα 'σαι.
Winifred Sanderson 28.3.2014 | 18:26
Ακριβώς. Είναι μαλακία να λες "γιατί να μην πηγαίνουν οι γυναίκες στο στρατό" λες και δεν υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα.... για μένα αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι να επανεξετάσουν την θητεία στο στρατό και τις αρμοδιότητες των στρατιωτών... να μειωθεί η θητεία και η εκπαίδευση να είναι πιο ουσιαστική.
avatar
Ανώνυμος/η 23.3.2015 | 13:07
Ισότητα=
Κατέβασε μ*λ*κ*α τα σκουπίδια
Φτιάξε μ*λ*κ*α τα ηλεκτρικά και τα υδραυλικά
Άλλαξε μ*λ*κ*α το λάστιχο του αυτοκινήτου που έσκασε
Κατέβασε μ*λ*κ*α τη βαλίτσα από το πατάρι ή τις πάνω ντουλάπες
Πήγαινε μ*λ*κ*α να περάσεις εικονική συνέντευξη για δουλειά ενώ θα πάρουν την άλλη που δείχνει πιο πολλά απ' όσα κρύβει με το ντύσιμο ή νιαουρίζει
Πήγαινε μ*λ*κ*α να χάσεις ένα χρόνο από τη ζωή σου για στρατιωτική θητεία ενώ οι γκομενούλες θα γυρίζουν και άμα γουστάρουν,θα μπουν μόνιμες στο στρατό,στην αστυνομία,στην πυροσβεστική,στο λιμενικό
Πλήρωνε μ*λ*κ*α όταν βγαίνεις έξω με την κοπέλα σου και πήγαινε να την πάρεις και από το σπίτι (γιατί άμα θέσεις θέμα ότι έχουμε ισότητα και είναι χειραφετημένες,οπότε και είναι παράλογο να συμβαίνουν αυτά,θα χαρακτηριστείς ως αγενής,χωρίς αρχές,ότι δεν είσαι ιππότης)
Απολογήσου μ*λ*κ*α για ό,τι έχουν τραβήξει οι γυναίκες από την αρχή της ανθρωπότητας (για τη μητριαρχία δεν ξέρουν τίποτα,ούτε για αυτές που καταστρέφουν τους γιους τους είτε κανακεύοντάς τους είτε ρίχνοντάς τους όλο το φταίξιμο για τα λάθη του πατέρα τους,του θείου τους,του παππού τους και όποιου άλλου γνωστού)
Κάτσε μ*λ*κ*α να τις ακούς να χαρακτηρίζουν όλους τους άντρες συλλήβδην,ενώ άμα χαρακτηρίσεις εσύ όλες τις γυναίκες είσαι άθλιος και κομπλεξικός
Κάτσε μ*λ*κ*α να σε βρίζουν ή να χειροδικούν απέναντί σου γιατί άμα αντιδράσεις είσαι τραμπούκος,που δε σέβεσαι τις γυναίκες
Κάτσε μ*λ*κ*α να δουλεύουν αυτές σε όλες τις εργασίες αλλά όταν τις βολεύει να επικαλούνται τη διαφορετικότητα των 2 φύλων
Κάτσε μ*λ*κ*α να τις ακούς να αυτοαποκαλούνται δυναμικές και ανεξάρτητες αλλά να ποιούν την νήσσα ή να κρύβονται πίσω από άντρες όποτε τις συμφέρει
Υπόμενε μ*λ*κ*α το οτιδήποτε γιατί αν διαμαρτυρηθείς πάντα θα βρεθεί ένας να θίξει τον αντρισμό σου,όπως συμβαίνει παραπάνω που αναφέρθηκε το λογικό επιχείρημα ότι αρκετές γυναίκες ξημεροβραδιάζονται στα γυμναστήρια
Κάτσε μ*λ*κ*α να δέχεσαι λεκτική,ψυχολογική ή και σωματική βία από τη μάνα σου,τη γυναίκα σου,την αδερφή σου,την κοπέλα σου,για να μη σε πει "φλώρο" η κοινωνία,και μετά να ακούς στην τηλεόραση για εκστρατείες ενάντια στην κακομεταχείριση των γυναικών
Κάτσε μ*λ*κ*α να βλέπεις διαφημίσεις για τον καρκίνο του μαστού λες και οι άντρες δεν παθαίνουν καρκίνο και δεν πρέπει να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν
Έχε τις μ*λ*κ*α να χρησιμοποιούν κατά κόρον την έκφραση "μισογύνης" ενώ περιέργως δεν υπάρχει αντίστοιχη για τις πάρα πολλές που κράζουν συνέχεια τους άντρες για τα πάντα
Πλήρωνε μ*λ*κ*α διατροφή όταν χωρίσεις και επίσης άσε τα παιδιά σε εκείνη ασχέτως του αν είναι ενδεχομένως και άθλια μάνα
Περίμενε μ*λ*κ*α να σωθείς τελευταίος -αν προλάβεις- είτε πρόκειται για τον Τιτανικό το 1912 είτε για το Νόρμαν Ατλάντικ στα πρόθυρα του 2015 (καθόλου τυχαίο που όλοι οι νεκροί είναι άνδρες)

Τέλος,η διαφήμιση που λέει πολλά για τη νοοτροπία αρκετών γυναικών του σήμερα:
https://www.youtube.com/watch?v=BMjtt8pWS34
Εύ Ζειν 18.6.2015 | 01:53
Ένα μικρό λαθάκι, αν είσαι ανυπότακτος και ζείς στο εξωτερικό δεν δικαιούσε να κατεβαίνεις μόνο 30 μέρες. Βάσει κάποιας αλλαγής προ 8 χρόνων αν εργαζόσουν πάνω απο 7 νομίζω χρόνια και φυσικά μπορουσες να το αποδειξεις με εκαθαριστικό εφορίας, μισθολόγιο και γράμμα του εργοδότη τότε το ελληνικό κράτος σε αναγνώρηζε σαν μονιμο κάτοικο εξωτερικού με δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα 6 μηνες το χρόνο.... Απλή διόρθωση....
12
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ