Τα βραβεία του Animasyros (και ενα blast από το παρελθόν)

Lion King/Μy mother's coat
22.9.2011 | 18:30

 

 

Έγραψα κι εδώ για το Animaσυρος festival που έγινε το τετραήμερο που μας πέρασε στη Σύρο. To φεστιβαλ animation έχει όλα τα καλά που έχει ένα καλοοργανωμένο φεστιβάλ: από διαγωνιστικό τμήμα και αφιερώματα μέχρι masterclasses. Φέτος το φεστιβάλ είχε δύο εκλεκτούς καλεσμένους : τον Jim Capobianco της Pixar και τον Cassidy Curtis της Dreamworks. Διαβάζοντας για τις ταινίες  στις οποίες έχουν δουλέψει  παρατήρησα ότι ο Capobianco εκτός από το Ρατατούη (ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου) έχει δουλέψει και στο Lion King. Θυμήθηκα αυτό το κλιπ (δείτε μόνο σε περίπτωση επιθυμείτε να κλάψετε σαν να μην υπάρχει αύριο)

 

Το μόνο χειρότερο που μπορώ να σκεφτώ είναι η σκηνή που πεθαίνει η μαμά του Bambi.

 

Lighttastic

Στο Αnimasyros δόθηκαν δυο ειδικές μνείες κι ένα βραβείο. Η πρώτη ειδική μνεία είναι η ταινία Luminaris του Aργεντινού  Juan Pablo Zaramella. "Σε έναν κόσμο που ελέγχεται από το φως, ένας συνηθισμένος άνθρωπος καταστρώνει ένα σχέδιο και καταφέρνει να ανατρέψει τη ροή των πραγμάτων."  Διαβάζω στο δελτίο τύπου. Ιδού το τρέιλερ

 

Mέγα βραβείο

Εμένα όμως με ενθουσίασε αλλά και με συγκίνησε το Μέγα βραβείο της επιτροπής με τίτλο My mother's coat της Μαρίας Μαργκό Τσακίρη Σκανάτοβιτς (τι όνομα!). Η ανατροπή έρχεται στο 04:42.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΟ LIFO TUBE

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ