ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Reworks Festival 2012 στον Μύλο, Θεσσαλονίκη

Η Ιωάννα Σωτηρίου βρέθηκε, με πρόχειρους υπολογισμούς, 13,5 μέτρα από τον Nicolas Jaar.
1.10.2012 | 20:24

 

Από τις αρχές του Σεπτέμβρη, στην παρέα μου επικρατούσε η απόλυτη σύγχυση. Μπορώ να πω πλέον με σιγουριά ότι ξοδέψαμε αρκετές ώρες μαλώνοντας για το ποιός θα πάει να πάρει τα εισιτήρια, πού θα μείνουν οι μη-Θεσσαλονικείς και για το αν τελικά είναι "Τζαρ" ή "Γιαρ". Όλοι όμως μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: η 22η του Σεπτέμβρη θα ήταν μία επική μέρα. 

Και ήταν. Από την πρώτη κιόλας στιγμή. Από τη στιγμή που ανέβηκε το γκρουπάκι στο 31 για να κατέβει Μύλο και να πάει να "χτυπηθεί" ανελέητα σε ήχους ψαγμένης και πολύ-μπροστά house. Και electro. Και electro house. Και στην τελική έτσι όπως ήμασταν στο τέλος της βραδιάς δεν είχε πολύ σημασία το genre. 

Στον Jaar πήγαμε με τις προσδοκίες μας λίγο πιο ψηλά από το Voyager. Βεβαίως πάντα υπάρχουν αυτοί που θα έρθουν στη συναυλία "για την παρέα, όχι για τον διαστημόβλαχο που έβγαλε τρεις επιτυχίες και το παίζει εναλλακτικός dj με mac". Όταν λοιπόν, μέσα στην παράνοια των beats που ρίχνει ο "διαστημόβλαχος", γυρνάς και βλέπεις τα εν λόγω άτομα να βιώνουν την έκσταση, το τέλος του κόσμου και τη Δευτέρα Παρουσία μαζί με το "El Bandido", ξέρεις ότι ο τυπάς ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ

Ακόμα και οι βόλτες ανάμεσα στα stages ήταν εξαιρετικές. Όπου στεκόσουν άκουγες φανταστική μουσική, έβλεπες ανθρώπους να χορεύουν και να μιλάνε. Κάθε πέντε βήματα και γνωστός σου και δώσ'του αγκαλιές και δώσ'του φιλιά (3 στους 4 είχαν πιει τα σφηνάκια τους οπότε και τον πιο αγοραφοβικό άνθρωπο να συναντούσες θα υπήρχε ο ανάλογος ενθουσιασμός). 

Μπορώ να σας υπογράψω ότι αυτός ο ενθουσιασμός δεν έχει φύγει ακόμα. Αντίθετα, ακόμα ανταλλάσουμε κομμάτια από το Youtube με την παρέα μου, αναπολώντας στιγμές απείρου κάλλους και beats. Μετά από ώρες συζητήσεων και διαλόγου καταλήξαμε σε βαρυσήμαντα συμπεράσματα σοβαρών ανθρώπων όπως το ανεπανάληπτο "Όταν ξεκινούσε να τραγουδάει ο Jaar μάς μιλούσε ο Θεός". 

Μετά από αυτή τη σκληρή κριτική που άσκησα στο συγκεκριμένο festival, ένα έχω να δηλώσω: όποιος είναι Θεσσαλονικιός και δεν έχει ακόμα σκισμένο εισιτήριο Reworks δεν έχει ζήσει τίποτα. Και του χρόνου, να είστε εκεί. Θεσσαλονικείς και μη.

 

 

 

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ