ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στο live των Baby Guru στο "Ρομάντσο"

Όταν το κοινό είναι συνεχώς με το βλέμμα καρφωμένο στη σκηνή
29.3.2014 | 12:52

 

                                                                                                                        [Απο τον Βαγγέλη Μακρή]

 

 

Οι Baby Guru με το τρίτο τους άλμπουμ γίνονται πιο προσιτοί σε ένα μεγαλύτερο κοινό και αυτό μπορούσες να το αντιληφθείς με ευκολία μέσα στο γεμάτο «Ρομάντσο» το βράδυ της Παρασκευής. Λίγοι  είναι αυτοί που αν άκουγαν τα «Especially When» και «Baby you are so weird» από το «Marginalia» τυχαία στο ραδιόφωνο δεν θα δυνάμωναν την ένταση.

 Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος κάθε μπάντας που παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά: Να φτάσει η μουσική της στα αυτιά  περισσότερων ακροατών. Οι Baby Guru είναι στην καλύτερη στιγμή τους και αυτό τώρα που χρειάζονται  εκτός από σωστή στρατηγική είναι μια μικρή εύνοια της τύχης. Για ποιο λόγο να μην είναι εξαγώγιμο προϊόν η μουσική τους; Τι έχει να ζηλέψει το κομμάτι και το βίντεο του «Especially When» από όλα αυτά τα εναλλακτικά σχήματα που ανεβοκατεβαίνουν τα charts; Αξίζουν την μεγαλύτερη επιτυχία και με το παραπάνω για ένα επιπλέον λόγο: Βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στη μουσική τους.

 

Τα τελευταία χρόνια τα μάτια μας έχουν αρχίσει να κουράζονται από τις νέες μπάντες που επενδύουν περισσότερο στην εικόνα τους και λιγότερο στη μουσική τους. Μέχρι ενός σημείου δικαιολογείς αυτή την συμπεριφορά γιατί μέσα στον ανταγωνισμό και στην ελεύθερη διακίνηση της μουσικής των χρόνων μας, κάπως πρέπει να τραβήξουν την προσοχή. Όμως όλο αυτό γίνεται αυτοσκοπός και αυτό που χάνει τελικά είναι η ίδια η μουσική.

 

Στο live τους οι Baby Guru ήταν απλοί τόσο στην συμπεριφορά τους απέναντι στο κοινό όσο και στην εικόνα που ήθελαν να προβάλλουν προς τα έξω. Μέσα στο γαλάζιο φως έπαιξαν το τελευταίο τους άλμπουμ έχοντας από κάτω ένα κοινό που ήθελε να ακούσει με προσοχή την μουσική τους. Αρκετός κόσμος παρακολουθούσε το live ακίνητος έχοντας τα μάτια του συνεχώς καρφωμένα στη σκηνή σαν να μην ήθελε να χάσει ούτε μια νότα ούτε ένα στίχο. Δύσκολο να καταφέρει μια νέα μπάντα σήμερα κάτι τέτοιο, όταν η προσοχή του κόσμου σε ένα live μπορεί να χαθεί από την μια στιγμή στην άλλη. Αρκεί να έχεις μαζί σου μόνο ένα κινητό τηλέφωνο.

Το live έκλεισε με μια θαρραλέα εκτέλεση του  My Generation των Who από μια μπάντα έχει ήδη αφήσει  το στίγμα στη γενιά της.

 

Ακούστε το νέο άλμπουμ των Baby Guru

 

2 Σχόλια
ημίθεος 29.3.2014 | 14:57
τώρα κατάλαβα γιατί δεν ένοιωσα την μουσική στο Ρομάντσο, ήταν επειδή δεν ήμουν ακίνητος και δεν έβλεπα καλά τη σκηνή... Πέρα από τον όντως καλό 3ο δίσκο, δεν νομίζω να υπάρχει κάποια συνομωσία για να κρατήσει τους BG από την επιτυχία - ίσως μόνο ότι αυτοί που τους "σπρώχνουν" το κάνουν - τι αναμενόμενο - με τον κλασσικό ελληναράδικο τρόπο: επίκληση σαθρών επιχειρημάτων που την επόμενη στιγμή δεν τα ακολουθεί ούτε ο ίδιος που τα ασπάστηκε πριν 5 λεπτά, αοριστολογίες και υπερβολές. Πάμε άλλη μια φορά, καλοί μας φίλοι : "δεν ξέρω ποιός είναι ο λόγος που κάποιοι τα καταφέρνουν αλλά ξέρω καλά τους λόγους που κάποιοι δεν τα καταφέρνουν"
βλαχάκι (το) 31.3.2014 | 08:47
Πολύ ευχαριστήθηκα τη μουσική (όπως και στο cine concert του γαλ. ινστιτούτου, άλλωστε). Αλλά το κοινό ήταν ξενέρωτο όσο ανάλατες βραστές πατάτες, ακούνητοι, αλύγιστοι και δεν κατάφεραν ένα χειροκτότημα plus για encore.

Αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία δεν θυμάμαι να έκλεισαν με την (μάλλον αδιάφορη) εκτέλεση του my generation , κάτι γαμάτα krautoσπαραλιάσματα είxε προς το τέλος, αν δεν απατώμαι. Ωραίες οι διασκευές στους cream, όμως!
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ