Λίγα τριαντάφυλλα στο βωμό της Ήρας

Η συγκινητική προσφορά μιας άγνωστης γυναίκας στο Ηραίο της Περαχώρας
1.5.2014 | 15:45

 

Αυτή τη συγκλονιστική φωτογραφία μου την έστειλε χθες η φίλη μου αρχαιολόγος Γιώτα Κασίμη, υπεύθυνη για έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, το Ηραίο της Περαχώρας στην Κορινθία.

 

Μου γράφει σχετικά η Γιώτα:
"Μια γυναίκα ήρθε και ακούμπησε πάνω στον βωμό της Ήρας ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα. Είπα στους φύλακες να μην τα πειράξουν και μετά απο δυο ημέρες που μπόρεσα να πάω στο Ηραίο τα φωτογράφησα. Δεν τα πειράξαμε καθόλου και θα μείνουν εκεί να ξεραθούν και κανένας άλλος επισκέπτης δεν τα πειράζει."

 

Αυτή η φωτογραφία που απαθανάτισε την συγκινητική χειρονομία μιας άγνωστης γυναίκας συνοψίζει με τον καλύτερο τρόπο τη σχέση που θα ήθελα να έχουν οι νεοέλληνες με τα μνημεία τους. Αγάπη άδολη, φροντίδα κι ευαισθησία.

 

Σκεφτείτε: πάντα κάτι ζητάμε από τις αρχαιότητες στην Ελλάδα. Είναι εκεί για να μας διδάσκουν, είναι εκεί για τις εκμεταλλευόμαστε οικονομικά (περισσότεροι τουρίστες κι ας υπάρχει ενίοτε κόστος για τα ίδια τα μνημεία), είναι εκεί για να εξυπηρετούν το εθνικό μας φαντασιακό. 

 

Σπανίως σκέφτεται κανείς να προσφέρει έτσι δυό λουλούδια σε έναν αρχαίο βωμό, γυμνό πια από τους θεούς και τις προσφορές του.

 

 

*Καλή Πρωτομαγιά! 

 

 

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
3 Σχόλια
avatar
green4 1.5.2014 | 13:29
Πραγματικά συγκινητική προσφορά!
Και η αντίδραση της υπεύθυνης Αραιολόγου, επίσης...
avatar
tktk 2.5.2014 | 02:43
Παίζει να ηταν και Δωδεκαθεϊστής η κυρία.....ειναι λίγοι αλλά υπάρχουν, κανουν τελετες, αναπαριστούν τις αρχαίες γιορτές, με προσφορές λουλουδιών κλπ
Heidi. 2.5.2014 | 09:54
Κατι παρόμοιο συμβαίνει στο Kaisergruft της Βιέννης. Λουλούδια αφημένα δίπλα στις κρύπτες των αυτοκρατόρων.
Είναι πραγματικά ό,τι συγκινητικότερο.

http://1.bp.blogspot.com/--ud8WtTRtU8/UikPvsEFBKI/AAAAAAAAKRc/PK33Vhq-ARg/s1600/sissi-franz-rudolf.jpg
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ