To φιλοδώρημα στα χρόνια της κρίσης

Ένας απελπισμένος ντελιβεράς άνοιξε ένα μπλογκ για να πει τον πόνο του
20.12.2013 | 09:00

 

Βαρέθηκε τις τηλεοπτικές παραγωγές και τις μεγάλες εταιρίες που δίνουν 2 δολάρια σε παραγγελίες 90 δολαρίων, βαρέθηκε τα σεντς που παίρνει για να μεταφέρει ένα σάντουιτς μέσα σέ κατακλυσμούς και χιονοθύελλες και είπε να κάνει την αγανάκτησή του γνωστή.

 

Στο μπλογκ «≤15%» ο 20χρονος σχεδιαστής Larry Fox από τη Νέα Υόρκη δεν ξεμπροστιάζει μόνο κακούς πελάτες (των οποίων τα ονόματα και διευθύνσεις τελικά κατέβηκαν από το blog) αλλά απαντάει και σε ερωτήσεις αναγνωστών με ετοιμότητα και χιούμορ. Προσωπικά πιστεύω ότι για ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων το φιλοδώρημα είναι απαραίτητο, και αυτό είναι ένα από αυτά.  Βέβαια στην Αμερική είναι διαφορετικά τα πράγματα, καθώς ένα φιλοδώρημα μεταξύ 15%-20% είναι αυτονόητο αν ήσουν ευχαριστημένος από το σέρβις, γιατί αυτή είναι και ουσιαστικά η αμοιβή του εργαζόμενου. Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι σημαντικά χαμηλότερο, αλλά φαντάζομαι ότι και στη χώρα μας οι σερβιτόροι, ντελιβεράδες κλπ. (ζητώ συγνώμη για τη λέξη σε περίπτωση που δεν είναι δόκιμη, αλλά ποιά είναι η δόκιμη ελληνική; Ταχυμεταφορέας ίσως;) μέσα στην φουρτουνιασμένη μας οικονομία, βασίζονται αρκετά στα φιλοδωρήματα. Αν υπάρχει αναγνώστης που μπορεί να μας διαφωτίσει περισσότερο, παρακαλώ να το κάνει.

 

 

Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα του μπλογκ;

 

"Είμαι χωρισμένη μητέρα και επιβιώνω μήνα με μήνα αλλά πάντα, πάντα, ΠΑΝΤΑ αφήνω φιλοδώρημα. Είναι μέρος των εξόδων που μπορώ να διαθέσω για φαγητό και ποτό εκτός σπιτιού. Οπότε δείχνω λίγη (εντάξει, ΚΑΘΟΛΟΥ) κατανόηση για όσους δεν αφήνουν καθόλου φιλοδώρημα. Και μία συμβουλή γι’ αυτούς: αν δεν αφήνεις φιλοδώρημα και είσαι αγενής στους σερβιτόρους, το πιο πιθανό είναι η γυναίκα που έχει βγει για πρώτη φορά μαζί σου να μην ξαναβγεί."

 

"Τι ωραίο site. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος δεν αφήνει φιλοδώρημα, ειδικά για το φαγητό από ντελίβερι. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να εκτιμάς τη δουλειά κάποιου. Είναι κάτι που μου εμφύσησε ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρότερος και μου έλεγε ιστορίες από τότε που δούλευε ως σερβιτόρος, μόλις μετανάστευσε στην Αμερική. Από τον πατέρα μου έμαθα να δίνω τουλάχιστον 20% φιλοδώρημα. Η απάντηση για τους φοιτητές που λένε ότι δεν έχουν αρκετά λεφτά για φιλοδώρημα η απάντησή μου είναι ότι αν δεν έχω αρκετά λεφτά για φιλοδώρημα, δεν θα παραγγείλω φαγητό. Θα μαγειρέψω."

 

"Για όσους δεν καταλαβαίνουν: ο κόσμος είναι κακομαθημένος. Νομίζουν ότι το να τους φέρνουν φαγητό είναι δικαίωμα, και όχι προνόμιο. Αν έχεις τα λεφτά για να πληρώσεις κάποιον να σου μαγειρέψει, τότε μπορείς και να πληρώσεις κάποιον για να στο φέρει στον τεμπέλικο κώλο σου. Τέλος. Αν μπορείς να βγεις για φαγητό και να πληρώσεις 10 ευρώ για ένα πιάτο ομελέτα τότε μπορείς να αφήσεις και φιλοδώρημα. Αν δεν το κάνεις είναι επειδή είσαι τσιγκούνης. Βρίσκεις τρόπους για να δικαιολογήσεις την τσιγκουνιά σου και την τεμπελιά σου, αλλά αυτός είσαι τελικά. Αν δεν σου φτάνουν τα λεφτά για το φιλοδώρημα φτιάξε το φαγητό μόνος σου. Το ίδιο ισχύει για όλες τις περιπτώσεις που πληρώνεις κάποιον για να κάνει κάτι που θα μπορούσες να κάνεις και μόνος σου, όπως τα ταξί. Αν έχεις αρκετά λεφτά ώστε να πληρώσεις κάποιον να σου κάνει μια δουλειά, ΔΩΣΕ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ! Αλλιώς είσαι μαλάκας. Τέλος."

 

"Από ανώνυμο: Εντάξει, θα αρχίσω να μαγειρεύω το φαγητό μου όπως μου συστήνετε, και αν κάνουν το ίδιο όσοι πιστεύουν ότι δεν αφήνουν καλά φιλοδωρήματα τότε σε λίγο δεν θα έχετε δουλειά. Μερικές φορές ο κόσμος διαμαρτύρεται χωρίς να καταλαβαίνει πόσο ηλίθιος είναι στην πραγματικότητα. Αν μου συνιστάς να τρώω μόνο το φαγητό που φτιάχνω στο σπίτι, τότε μου ζητάς να σε βοηθήσω να μείνεις άνεργος. Γιατί είσαι τόσο βλάκας;

Απάντηση: η πλειονότητα του κόσμου δίνει καλά φιλοδωρήματα. Θα με διευκόλυνες αν σταματούσες να παραγγέλνεις φαγητό, άχρηστε τσιγκούνη."

 

Εδώ βρήκα ένα απόσπασμα που περιγράφει την ελληνική πραγματικότητα:

 

«Σου δίνουν 300 ευρώ και τη βενζίνη, βάζεις το μηχανάκι σου, σου λένε ότι θα δουλεύεις μαύρα και ότι τα υπόλοιπα θα τα κερδίζεις από τα πουρμπουάρ και έπειτα σε κράζουν όταν νομίζουν ότι άργησες λίγο. Εσύ τρέχεις με την ψυχή στο στόμα για να μη χάσεις το νυχτοκάματο και βέβαια κινδυνεύεις 1000% περισσότερο να πάθεις κάποιο ατύχημα. Όταν συμβεί αυτό, το ατύχημά σου δεν καταχωρίζεται ως εργατικό, αλλά ως τροχαίο δυστύχημα, αφού εσύ είσαι ανασφάλιστος. 
Από την άλλη θέλανε οι εταιρείες να βάλουν στον μεταφορέα με μηχανάκι ένα ρουφιανομηχάνημα, το pda. Σου λέει, του δίνω την περιουσία μου κι εκείνος παίρνει το μηχανάκι για να πάει για τα ψώνια του; 
Ωραία και καλά να ελέγχεις αν οι υπάλληλοί σου δουλεύουν, δε λέω, αλλά γιατί πάντα τα αφεντικά να βρίσκουν τρόπους να ελέγχουν καλύτερα τον εργαζόμενο, ενώ οι εργαζόμενοι (π.χ. ντελιβεράδες) να μη μπορούν να ελέγξουν τα αφεντικά; 
Δεν ξέρω τι λύση θα βρεθεί, αλλά ο ντελιβεράς είναι από τα πιο ταλαιπωρημένα και βασανισμένα επαγγέλματα. Όλοι οι πελάτες θέλουν το σουβλάκι και την πίτσα στην ώρα τους, αλλά δεν αναλογίζονται πώς λιώνει ο εργαζόμενος για να τους εξυπηρετήσει.»

98 Σχόλια
12345
avatar
Ανώνυμος/η 21.2.2012 | 10:40
και να δεις να 'χει και πτυχίο (ΑΕΙ-ΤΕΙ) ο ντελιβεράς!
εκεί πώς πονάει...
avatar
Ανώνυμος/η 21.2.2012 | 10:45
Διανομεις τους λενε.
apologiaprosuavita 21.2.2012 | 10:56
Νομίζω ότι το ντελιβεράς είναι μια χαρά γιατί περιγράφει ακριβώς τη δουλειά, κι ας είναι κάπως αργκό. Αλλά θα μπορούσε να είναι και διανομέας φαγητού σε μια πιο επίσημη γλώσσα.

Πάντα φιλοδώρημα, ακόμα κι αν είναι 50 λεπτά.
avatar
Ανώνυμος/η 21.2.2012 | 11:01
Γενικά δίνω καλό φιλοδώρημα, αλλά θεωρώ εντελώς ηλίθια τη γκρίνια τους.

1. Πολλές φορές ο ντελιβεράς ζέχνει ή είναι αγενής ή αργεί, γιατί να δώσω φιλοδώρημα? Αντί να γκρινιάζουν, ας κοιτάξουν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Δεν το συζητώ καν για τους ταρίφες.

2. Από όλα τα επαγγέλματα που δικαιούνται φιλοδώρημα, μόνο οι ντελιβεράδες και οι σερβιτόροι γκρινιάζουν.

3. Τόσοι κλάδοι είναι κακοπληρωμένοι (750 ευρώ για 12 ώρες δουλειάς γραφείου και τα σαββατοκύριακα πολλές φορές, ΧΩΡΙΣ υπερωρίες) αλλά δε ζητάνε φιλοδώρημα. Οι υπόλοιποι είμαστε δουλάκια, που κάνουμε δουλειές που απαιτούν πολλά παραπάνω και δεν υπάρχει καν η έννοια του φιλοδωρήματος?

4. Πόσο μεγάλη μαλακία είναι το επιχείρημα "μην παραγγέλνεις άμα δεν σου φτάνουν"!!!!!! Θα το πω με πολύ απλά λογάκια: κοστολογώ την πίτσα που θα παραγγείλω π.χ. 10 ευρώ. Τόσα θεωρώ ότι αξίζει. Συνυπολογίζοντας τα πάντα. Αν κάνει 9, θα δώσω φιλοδώρημα. Αν κάνει 10, δεν θα δώσω. (Παρένθεση: γιατί δεν φωνάζει κανείς που τα σουβλάκια έχουν φτάσει τα 3 ευρώ και αυτά που κάνουν 1,5-2 είναι γκοτζίλες?).

5. Σε όποιον δεν αρέσει η δουλειά του, να μην την κάνει. Δούλευα χρόνια σέρβις και ποτέ δεν κακολόγησα κάποιον που δεν άφηνε τρελά tips. Γιατί είμαι εγώ κακομαθημένο που θεωρώ δικαίωμα το 2012 το home delivery (δεν είμαστε και στη Σιβηρία), και όχι ο αγενέστατος ηλίθιος που θεωρεί δικαίωμα του να πληρώνεται επιπλέον το 15% των πραγμάτων που μεταφέρει?

6. Ο μπάρμαν σε ένα ακριβό εστιατόριο έχει αφιερώσει πολύ χρόνο και κόπο στη δουλειά του, γιατί είναι επαγγελματίας (συνήθως). Δεν καταλαβαίνω γιατί δικαιούται το ίδιο ποσοστό φιλοδωρήματος ο φοιτητής που δεν μπορεί να βάλει δυο ποτά σωστά και όλο το βράδυ χαζεύει τις γκόμενες που περνάνε.
kiss my fanny!!! 20.12.2013 | 13:57
Well said, απλά! Όσο για το σχόλιο της apologiaprosuavita να προσθέσω ότι υπάρχουν διανομείς ή σερβιτόροι που θεωρούν γύφτους όσους αφήνουν φιλοδώρημα "μόνο 50 λεπτά" λες και θα έπρεπε με μισθούς πείνας να αφήσουμε κανένα 'κατοστάρικο.
Double Helix 20.12.2013 | 18:19
Πολύ σωστά. Το φιλοδώρημα για μένα είναι κάτι που πρέπει να το κερδίσει τόσο ο ντελιβεράς/γκαρσόνι όσο και η εταιρεία στην οποία δουλεύει. Πάντως διαβάζοντας το άρθρο παρατήρησα κάτι: ο αρθρογράφος δεν φαίνεται να έχει καταλάβει ότι το φιλοδώρημα δεν είναι απλά ένα έξτρα ποσό το οποίο για κάποιο διαστημικό λόγο ο πελάτης πρέπει να δίνει, αλλά μια επιβράβευση για την σωστή δουλεία που έκανε, μια κατανόηση για τον χαμηλό μισθό που ενδεχομένως να παίρνει και μια άτυπη συμφωνία ότι εφόσον συνεχίσει να προσφέρει τις ίδιες καλές υπηρεσίες τότε θα συνεχίσει να παίρνει φιλοδώρημα.

Όταν το ντελίβερι μου φέρνει τα σουβλάκια κρύα και μουλιασμένα από το λάδι που ζήτησα να μην βάλουν τότε γιατί να αφήσω φιλοδώρημα; Όταν το γκαρσόνι στην καφετέρια έρχεται μετά από είκοσι λεπτά να πάρει παραγγελία, δεν ανανεώνει το νερό και πρέπει να τον φωνάξω δύο-τρεις φορές τότε γιατί να τον επιβραβεύσω; Όταν ζητάω να μου φέρουν απόδειξη και κάνει την πάπια γιατί να του αφήσω κάτι έξτρα; Για να συνεχίσει την κακή δουλεία;
JohnnyP 20.2.2015 | 07:34
Έχεις απόλυτο δίκαιο. Προσωπικά αφήνω μόνο για να στρογγυλέψω το ποσό και το χέρι στην άλλη τσέπι που έχω έξτρα κέρματα θα μπει μόνο όταν είναι ευγενικός και σωστός. Άλλοι δεν λένε ούτε καλησπέρα ή βαράνε και λάθος κουδούνια.
Αν θέλουν φιλοδώρημα πρέπει να το κερδίσουν.

Ας πιάσω και την άλλη μεριά όμως, είναι νταλικέριδες που είναι όλη τη μέρα στο τιμόνι για να παραδώσουν πράγματα στην ώρα τους. Κούριερ με μηχανάκια κι αυτοκίνητα, διανομείς ποτών που κουβαλάνε κιβώτια, όλες οι υπηρεσίες σέρβις που έρχονται στο χώρο σας (και ΟΤΕ, ΔΕΗ κτλ), διανομείς τροφίμων και γενικά όλοι όσοι δεν είναι σε κατάστημα. Γιατί τότε με το ίδιο σκεπτικό να μην δίνουμε παντού φιλοδώρημα? Μόνο ο σερβιτόρος και ο ντελιβεράς κουράζονται? Γιατί να μη δίνουμε στους γιατρούς(!) τότε? Γιατί όχι στους νοσηλευτές?

Ο πελάτης δεν έχει καμία υποχρέωση να αφήσει τίποτα παραπάνω παρά μόνο αν μείνει ικανοποιημένος από την εξυπηρέτηση και θέλει να αφήσει.
avatar
Ανώνυμος/η 21.2.2012 | 11:08
Αλληλεγγυη στους ντελιβεραδες.Και ναι θα εξακολουθησουμε να παραγγελνουμε φαγητο απ εξω, γιατι το μνημονιο θελει καλοπεραση.
Με τις υγειες σας μερες πουναι.
avatar
Ανώνυμος/η 21.2.2012 | 11:47
Κι εγω ειμαι χωρισμενος πατερας που επιβιωνων μηνα με το μηνα, ομως ποτε, ποτε μα ΠΟΤΕ δεν δινω φιλοδωρημα. Το φιλοδωρημα κραταει τους μισθους των ντιλιβεραδων και σερβιτορων στα βαθη πεινας. Διοτι το αφεντικο σου λεει τοσα σου δινω εγω, τοσα απο τα φιλοδωρηματα, βγαζεις τοσα. Οποιος εχει δουλεψει γκαρσονι, ξερει τι λεω.
avatar
Ανώνυμος/η 21.2.2012 | 12:19
O νόμος ορίζει ότι μέσα στην τιμή του προϊόντος συμπεριλαμβάνεται 16% φιλοδωρήματος. Ο σερβιτόρος ή ντελιβεράς κανονικά δικαιούται 16% από το κάθε προϊόν που πωλείται. Αλλά εμείς εδώ και έχουμε φτάσει "νόμιμα"την πίτσα 10 ευρώ, μαζί με το φιλοδώρημα και δεν πληρώνουμε τους σερβιτόρους και τους ντελιβεράδες παρά μόνο με μαύρα και τελικά κράζουμε τον τελικό καταναλωτή που πρέπει να δώσει κι άλλα 2 ευρώ για να ζήσει ο ντελιβεράς. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά αντί να λέτε τεμπέληδες και τσιγκούνηδες τους τύπους που πραγματικά υπολογίζουνε και το 50λεπτο για να παραγγείλουν βάλτε τα με τα αφεντικά σας που δεν σας δίνουν αυτό που δικαιούστε. Στην Αμερική τέτοιος νόμος δεν υπάρχει και για αυτό είναι γενναίο και απαραίτητο το φιλοδώρημα, εδώ το πληρώνουμε ήδη μια φορά και το κρατάει ο εργοδότης. Επειδή όντως αυτό δεν αλλάζει εύκολα πρέπει να δίνουμε ό,τι μπορούμε αλλά ο καταναλωτής στην Ελλάδα κανονικά το έχει πληρώσει το φιλοδώρημά σας υποχρεωτικά.
avatar
Ανώνυμος/η 12.3.2012 | 22:55
ακριβώς όπως τα λες είναι φίλε, έχουμε πληρώσει σε μαγαζί έξτρα μέσα στο συνολικό λογαριασμό, ακόμα και το χριστουγεννιάτικο δώρο του προσωπικού (χωρίς καμία προειδοποίηση) και
μας ήρθε τέτοιος νταμπλάς, που εννοείται, δεν αφήσαμε πουρμπουάρ (ενώ συνήθως αφήνουμε όλοι ψιλά και μαζευονται αρκετά) και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δεν ξαναπήγαμε στο μαγαζί αυτό
Georgeblue 20.12.2013 | 12:01
LIKE στο comment σου....!
avatar
Gerebakanis Dimitris 21.2.2012 | 12:25
Aπαντηση στον φιλο ΑΝΩΝΥΜΟ 21.2.2012 | 11:01

1) Αν ο "ο ντελιβεράς ζέχνει ή είναι αγενής ή αργεί" φυσικα και δεν του δινεις ουτε την καληνυχτα σου

2) Αν "οι ντελιβεράδες και οι σερβιτόροι γκρινιάζουν" φυσικα και δεν τους δινεις τιποτα γιατι το φιλοδωρημα ειναι σα την εμπιστοσυνη, κερδιζεται δεν απαιτειται.

3) Σχεδον ολοι οι "κλάδοι είναι κακοπληρωμένοι" αλλα μονο στους σερβιτορους και στους διανομεις τα καλα τους αφεντικα υπολογιζουν τον μισθο τους υπολογιζοντας και τα φιλοδωρηματα π.χ. "Θα σου δινω 20 ευρω την ημερα και αλλα 20 απο μπουρμπουρια, μια χαρα θα εισαι..."

4) Δεν ειναι καθολου "μαλακία το επιχείρημα "μην παραγγέλνεις άμα δεν σου φτάνουν"!!!!! " γιατι αν εχεις 9 ευρω να δωσεις για pizza σιγουρα εχεις αλλο 1 να δωσεις για tip. Λες οτι "κοστολογώ την πίτσα που θα παραγγείλω π.χ. 10 ευρώ. Τόσα θεωρώ ότι αξίζει. Συνυπολογίζοντας τα πάντα. Αν κάνει 9, θα δώσω φιλοδώρημα. Αν κάνει 10, δεν θα δώσω. " , αν κανει 11 τι θα κανεις δηλάδη ? θα αφησεις πιστολι 1 ευρω γιατι "Τόσα θεωρεις ότι αξίζει" ?

5) Πιστεψε με στο 90% " δεν αρέσει η δουλειά του" αλλα με 2.000.000 ανεργους δεν μπορεις να του πεις " να μην την κάνει ". Ασε που η συντριπτικη πλειοψηφια των διανομεων και των σερβοτορων, ιδιως οσοι ειναι πανω απο 35, το κανουν σαν δευτερη δουλεια γιατι δεν βγαινουν αλλιως, οποτε το φιλοδωρημα σου, στις περισσοτερες των περιπτωσεων θα πιασει τοπο.

6) Αν ο μπαρμαν ειναι "φοιτητής που δεν μπορεί να βάλει δυο ποτά σωστά και όλο το βράδυ χαζεύει τις γκόμενες που περνάνε " να εισαι σιγουρος φιλε μου οτι θα δουλεψει ενα το πολυ δυο βραδια και μετα θα εξελθει του μπαρ με το σημαδι της σολας του (πρωην) αφεντικου του στον κωλο...

Αφου κι εσυ "Δούλευες χρόνια σέρβις" ξερεις πολυ καλα πως λειτουργουν τα πραγματα στην νυχτα - απο το '94 εως το '01 δουλευα κι εγω - οποτε ισως θα πρεπει να δινεις πιο ευκολα tips, παντα σε λογικα πλαισια κι οπου αξιζει, ιδιως τωρα που ολα ειναι αβεβαια πια και κανεις δεν ξερει τι του ξημερωνει.

Αφου μας δινανε παλαιοτερα μπουρμπουαρ, ας δωσουμε κι εμεις τωρα γιατι δυστυχως μπορει να χρειαστει να μας ξαναδωσουνε...

Φιλικα

Δημητρης

ανώριμος23 20.12.2013 | 12:13
Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος κ γιατί σου έκανε dislike; το αφεντικό σου στην πιτσαρία ίσως;
avatar
Ανώνυμος/η 21.2.2012 | 12:36
συνηθως απλα στρογγυλευω το ποσο αν ειναι πανω απο μισο ευρω, αλλιως προσθετω απο τα ψιλα του "κουμπαρα". Αν εχει κακοκαιρια θα δωσω αρκετα παραπανω.
avatar
Ανώνυμος/η 21.2.2012 | 13:41
Είναι απίστευτο να μην καταλαβαίνεις πως η δουλειά του διανομέα είναι από τις πιο επικίνδυνες και απο τις πιο δύσκολες. Κάποτε άγγιξα το χέρι ενός διανομέα μέσα στο χειμώνα, (είχε βγάλει τα γάντια) και κοκκάλωσε το χέρι μου. Επειδή έχει κάνει και ο γιος μου ντελίβερυ, (μια βδομάδα άντεξε) ξέρω ότι βρωμάνε από το κεφάλι μέχρι την κορφή τα ρούχα τους. Και θέλω να σας πω κάτι. Αυτοί που είναι οι πιο αναίσθητοι, είναι αυτοί που έχουν χρήματα. Όχι μονο στο ντελίβερυ, αλλά οπουδήποτε πρέπει να φανούν άνθρωποι. Στο δρόμο με την κυκλοφορία, να αφήσουν κάποιον να βγει από στενό, να αφήσουν έναν γέρο να περάσει το δρόμο, μπλοκάρουν μονίμως τον δρόμο τριπλοπαρκάροντας, γενικά θεωρούν πως ο κόσμος τους χρωστάει. Όποτε έχω κάνει φιλανθρωπικά, έρχονται και δίνουν δέκα Ευρώ! Σούρχεται να πεις, αστο κορίτσι μου δώστο στην πεντικιουρίστρια. Και παραπονιούνται συνέχεια, μα ΣΥΝΕΧΕΙΑΑΑ; Γυναίκες γελοίες που δεν έχουν δουλεψει ποτέ μα ποτέ τους και ακόμα και τα παιδιά τους τα παραλαμβάνει η φιλιπινέζα απ' τη στάση; Άστο. Ο νεοπλουτισμός είναι η τραγικώτερη μορφή εγκεφαλικής βλάβης. Μα στον ΑΒ, με την φιλιπινέζα για να σπρώχνει το καροτσάκι; Δεν συζητώ το πως φέρονται στο προσωπικό τους. Αυτοί είναι που δεν δίνουν φιλοδωρήματα.
avatar
Ανώνυμος/η 12.3.2012 | 23:05
συμφωνώ και επαυξάνω, έχω δουλέψει στο Athens plaza στο σύνταγμα και εκεί όχο μόνο δεν αφήναν πουρμπουάρ αλλά άφηναν και φέσι (θεωρώντας ότι είναι γωστοί και το δικαιούνται) το οποίο αποπλήρωνε το προσωπικό, γιατί αλλιώς δεν έκλεινε το ταμείο.
tb44 20.12.2013 | 12:40
Αυτό που λες ότι οι πιο αναίσθητοι είναι αυτοί που έχουν χρήματα, ισχύει χίλια τα εκατό. Κάνω βαριά δουλειά με κουβάλημα και ξενύχτια, σε εκδηλώσεις δήμων ανά την Αττική. Όποτε πάω ΒΠ βρίζω γιατί είναι τα μεγαλύτερα γαϊδούρια και ακόμα κι αν ξεροσταλιάζουμε εκεί για 12 και 15 ώρες, δε μας φέρνουν ούτε ένα ποτήρι νερό. Άσε που επειδή μας βλέπουν να κουβαλάμε μας βάζουν να τους κάνουμε κι άλλες βαριές δουλειές με την ευκαιρία. Οι χειρότεροι άνθρωποι είναι, κοινωνική παιδεία μηδέν. Και τους κυνηγάς και μήνες (έως και χρόνια) μετά για να πάρεις τα λεφτά σου.
12345
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ