O διαφυλικός Jamie τραβούσε κάθε μέρα μια selfie για να δείξει την αλλαγή του

"Πριν αρχίσω την τεστοστερόνη, δεν ήθελα να κοιτάζομαι στον καθρέφτη" λέει το αγόρι που πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ στο ABC
7.10.2015 | 21:14

Ο21 ετών Jamie Raines, ξεκίνησε να λαμβάνει τεστοστερόνη στα 18 του προκειμένου η ορμόνη να τον βοηθήσει ώστε να έχει αρρενωπή εμφάνιση, φωνή και σώμα. Παρακάτω είναι η πρώτη φωτογραφία του στην οποία κρατά το φάρμακο στα χέρια και αμέσως μετά, είναι η εικόνα που δείχνει την σημερινή του εμφάνιση.

 

 

 

Ο νεαρός αποφάσισε να καταγράψει τη μετάβασή του μέσα από selfies που έβγαζε κάθε μέρα. «Αρχικά είχα την πρόθεση να το κάνω μόνο για το πρώτο έτος, αλλά την πρώτη χρονιά δεν είχα καθόλου γένια" είπε στο BuzzFeed News. Μετά από περισσότερα από τρία χρόνια και 1400 φωτογραφίες, ο Raines συνέθεσε το βίντεο της μετάβασής του το οποίο κίνησε το ενδιαφέρον ενός τηλεοπτικού παραγωγού του ABC. Λίγο καιρό αργότερα, ήρθε η πρόταση για τη συμμετοχή σε μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που ονομάζεται Girls to Men...

 

 

Ο Jamie Raines αναφέρει στη συνέντευξή του στο Buzzfeed, πως πριν αρχίσει τη θεραπεία με τις ορμόνες δεν ήθελε να βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη και πως όταν με τον καιρό άρχισαν να γίνονται ορατές οι αλλαγές, άλλαξε και η ζωή του. Μιλώντας για το ρόλο της οικογένειάς του στη δύσκολη αυτή περίοδο αναφέρει: "Ολόκληρη η οικογένειά μου και η φίλη μου η Shaaba υπήρξαν πολύ υποστηρικτικοί και έδειχναν ενθουσιασμένοι. Η μαμά μου πιστεύει ότι αυτό που είμαι σήμερα είναι αυτό που θα έπρεπε να είμαι εξαρχής. Δεν αισθάνεται σαν να έχει χάσει μια κόρη, γιατί είμαι το ίδιο πρόσωπο- είμαι ακόμα το παιδί της, αλλά τώρα είμαι απλά ο γιος της."

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
7 Σχόλια
dune 7.10.2015 | 23:02
Ωραιο αγορι εγινε. Καλυτερος ειναι ετσι!
A guy somewhere north 7.10.2015 | 23:33
Συγχαρητήρια στο παιδί για το θάρρος, την υπομονή, την επιμονή και τη δύναμή του, μπράβο και μέγιστος σεβασμός στην οικογένεια και ιδιαίτερα στους γονείς του, που όχι μόνο κατανόησαν αλλά στάθηκαν δίπλα του και το στηρίζουν.
Γονείς, να ξέρετε. Το ομοφυλόφιλο παιδί σας, πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα παιδιά, σας χρειάζεται δίπλα του. Μπορεί, αν δεν το αποδεχτείτε, να βρει τη δύναμη να φύγει κι εσείς να νομίζετε ότι είναι δυνατό ή και αναίσθητο. Ότι η αποδοχή σας του είναι περιττή. Όταν όμως είναι μόνο του το βράδυ και δεν το βλέπει κανείς, κλάιει. Είτε από μέσα του είτε απ'έξω του. Τίποτα δεν το κάνει πιο ευτυχισμένο από την αποδοχή και την αγάπη των γονιών του, από την υπερηφάνια τους για εκείνο. Στηρίξτε το για να βγει δυνατό και να αντιμετωπίσει τη ζωή. Για να είναι πραγματικά ευτυχισμένο και να πατά γερά στα πόδια του. Αυτό δεν θέλετε για εκείνο;
βλαχάκι (το) 8.10.2015 | 08:44
straight διαφυλικός άντρας (trans man) o συγκεκριμένος, αλλά -ναι- η αποδοχή γενικώς στα lgbt άτομα από το περιβάλλον τους είναι ύψιστης σημασίας.
βλαχάκι (το) 8.10.2015 | 13:58
...και εμάς τα σχόλιά μας καλοπροαίρετα είναι, απλά επειδή *όντως* υπάρχει αναίτια σύγχυση μεταξύ σεξ. προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, έκφραση φύλου, ακόμη και μέσα στον lgbt+ χώρο, έπρεπε να υπάρξει διευκρίνιση.
Νίκος Α. 8.10.2015 | 10:14
Μια παρατήρηση μόνο... δεν πρέπει να μπερδεύουμε συνεχώς σε αυτή την χώρα που λέγεται Ελλάδα, την σεξουαλική προτίμηση με την ταυτότητα φύλου. Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα και ανεξάρτητα. Να το εξηγήσω λοιπόν γιατί έχω βαρεθεί να με ρωτάνε ανεγκπαίδευτοι στρέιτ "ποιος είναι η γυναίκα". Ο/η ομοφυλόφιλος/η (σεξουαλική προτίμηση) είναι το άτομο που σεξουαλικά έλκεται από άτομα του ιδίου φύλου. Ένα άτομο με διαφορετική ταυτότητα φύλου από την λεγόμενη βιολογική μπορεί να έχει οποιαδήποτε σεξουαλική προτίμηση. Εννοώ δηλαδή πως πχ ένας άντρας που αισθάνεται γυναίκα και προβεί σε διόρθωση φύλου, μπορεί να είναι πχ στρειτ και ως γυναίκα να έλκεται από άντρες ή ομοφυλόφιλη και να έλκεται από γυναίκες (βλέπε πχ την σκηνοθέτη Γουακόφσκι που έκανε το Μάτριξ). Διαφωνώ με την άποψη πως ένα παιδί με διαφορετική ταυτότητα φύλου από την βιολογική ή ένα ομοφυλόφιλο παιδί χρειάζεται περισσότερο τους γονείς του. Όλα τα παιδιά χρειάζονται το ίδιο τους γονείς τους και συγκεκριμένα αγάπη, στοργή, επικοινωνία, συνέπεια, σταθερότητα, υποστήριξη, αποδοχή κλπ. Εφόσον ένας γονιός δίνει αυτά στο παιδί του μια χαρά θα είναι (κατανοώντας επιτέλους πως η σεξουαλικότητά απλά είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό όπως πχ το να είναι αριστερόχειρας - το αναφέρω γιατί κάποτε τους αριστερόχειρες τους έκαιγαν ως παιδιά του σατανά και μέχρι πρόσφατα στη χώρα μας τους έδεναν το χέρι πίσω από την πλάτη για να μάθουν να γράφουν με το δεξί). Αν τώρα λόγω ανεκπαίδευτου περιβάλλοντος ασκείται κοινωνική πίεση, μπούλινγκ ή βία στο παιδί τότε ισχύουν οι ίδιες προσεγγίσεις που ο γονιός θα πρέπει να ακολουθήσει και στην περίπτωση του "χοντρού", "σπυριάρη", "γυαλάκια", "ξένου", "κοντού", "ψηλού" κλπ κλπ χαρακτηρισμού διαφορετικότητας που προξενεί τα αγελαία ένστικτα του εκάστοτε εκπαιδευμένου προς ομοιογένεια κοινωνικού συνόλου. Ίσως τα στρέιτ παιδιά των στρέιτ γονιών να χρειάζονται τελικά περισσότερο προσοχή αναφορικά με την εκπαίδευσή τους ως προς την διαφορετικότητα και γενικά η ετεροκανονική Ελλάδα να πρέπει επιτέλους να μάθει πέντε στοιχειώδη πράγματα. Α και μεταξύ μας, στην χώρα μας, το χειρότερο μπούλινγκ ασκείται από τους ίδιους τους γονείς σε θέματα σεξουαλικότητας και ταυτότητας φύλου και μετά από τους εκτός οικογενείας σε ένα νέο παιδί.
A guy somewhere north 8.10.2015 | 13:26
OK. Αφού επιλέξατε ένα καθ'όλα καλοπροαίρετο σχόλιο για να βγάλετε από τη μύγα ξύγκι, επεκτείνω αυτά που λέω για τα ομοφυλόφιλα παιδιά σε όλες τις κατηγορίες που αναφέρετε.
Επίσης, για το ότι έχουν ανάγκη περισσότερο αυτά την αποδοχή των γονιών πολύ περισσότερο από τα άλλα, επαναδιατυπώνω: αυτά έχουν πολλές φορές περισσότερη ανάγκη της αποδοχής των γονιών σε ηλικίες όπου άλλα παιδιά αισθάνονται πιο ανεξάρτητα και αυτόνομα, καθώς όποιος έχει πέσει θύμα οποιασδήποτε μορφής διάκρισης σε νεότερες ηλικίες ίσως έχει πιο εύθραυστη ψυχολογία.
Μπορείτε να πιαστείτε και εδώ από κάθε μου λέξη και να βγάλετε και από εδώ απ'τη μύγα ξύγκι και να μακρηγορούμε επ'αόριστον χάνοντας την ουσία. Λυπάμε αλλά έτσι χάνετε και χάνεται το νόημα...
avatar
Ανώνυμος/η 9.10.2015 | 16:53
Έχω άνθρωπο, έναν άνθρωπο στην ζωή μου που νιώθει ότι θα έπρεπε να είχε γεννηθεί σε κάποιο διαφορετικό σώμα τέλος πάντων (I don't want to get into details)
αλλά επειδή πιστεύει πολύ βαθιά στο Θεό (έχει το δικαίωμα), έχει βρει μια κάποια παρηγοριά - γιατί δεν μπορεί να τον θέλει να βασανίζεται/ούτε να έχει κάνει λάθος μαζί του...

1)''Contrary to myth, Christianity's concept of marriage has not been set in stone since the days of Christ, but has evolved as a concept and as a ritual.


St. Serge and St. Bacchus,
a partnered gay couple


Professor Boswell discovered that in addition to heterosexual marriage ceremonies in ancient church liturgical documents (and clearly separate from other types of non-marital blessings of adopted children or land) were ceremonies called, among other titles, the "Office of Same Sex Union" (10th and 11th century Greek) or the "Order for Uniting Two Men" (11th and 12th century). That certainly sounds like gay marriage''

(John Boswell
earned the Ph.D. in History from Harvard University in 1975. He became a full professor at Yale University
in 1982)2)Dr. Benjamin states: "For the uneducated, there are only two sexes: a person is either male or female - Adam or Eve. The educated and enlightened realize that every Adam contains elements of Eve and every Eve harbors traces of Adam, physically as well as psychologically." Everyone is androgynous to some degree.

http://www.gaychristian101.com/can-you-explain-transsexualism.html

p.s. ας περαστεί - if you will
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ