Η Εύη Παυλίδη ζωγραφίζει το LoL όσο καλά το παίζει (κι ακόμα περισσότερο)

Γνωρίζουμε την 20χρονη illustrator που σχεδιάζει εντυπωσιακά πορτρέτα ηρώων από video games
19.9.2014 | 12:30

"LOL παίζω τα τελευταία δύο χρόνια, κι αγαπημένη μου ηρωίδα είναι η Nami. Παίζω όλα τα lanes ,αλλά προτιμώ support. Παίζω κυρίως στον East EU με το account jujunum, το οποίο το έχω ανεβάσει Diamond division." φωτo: Γιώργος Πλανάκης/LIFO

 

 Γνώρισα την Εύη και την δουλειά της πριν από μερικές μέρες στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Περίπτερο 17 που ήταν αφιερωμένο στον θαυμαστό κόσμο του gaming.


Δεν ήταν δύσκολο να την ξεχωρίσεις αμέσως, μιας που (πέρα από το γεγονός ότι λίγες κοπέλες βρίσκονταν έτσι κι αλλιώς στο κτίριο) ουκ ολίγος κόσμος ήταν μαζεμένος γύρω από την ίδια και τα σχέδια της, πολλά απ' τα οποία δημιουργούνταν live - εκείνη ακριβώς την στιγμή.

Όχι άδικα. Οι δημιουργίες της Εύης είναι εντυπωσιακές, και με σχεδιασμένες με λεπτομέρεια.


Τι δουλειά έχει όμως μια ζωγράφος στο περίπτερο για τα video games;


Η Εύη Παυλίδη είναι ειδήμων στην fan art, μορφοποιώντας ήρωες που ήδη υπάρχουν.

Και οι δικοί της ήρωες είναι αυτοί τη στιγμή από τους περισσότερο δημοφιλείς παγκοσμίως:
Ανάμεσα σε άλλα, η Εύη σχεδιάζει ακατάπαυστα τους ήρωες (champions) του pc game League of Legends, ή αλλιώς LoL, ενώ συγχρόνως είναι και η ίδια φαν του παιχνιδιού με δικό της μάλιστα κανάλι streamαρίσματος.


Δεν θα μπορούσαμε παρά να την γνωρίσουμε καλύτερα!


"O χώρος των video games κάθε άλλο παρά περιοριστικός είναι καλλιτεχνικά, αφού υποστηρίζει πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Προσωπικά με εμπνέει." φωτo: Γιώργος Πλανάκης/LIFO


Who is who:
Η Εύη Παυλίδη είναι 21 ετών, γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και σήμερα ζει στην Αθήνα όπου και σπουδάζει Προγραμματισμό για Video Games.

Εκτός από το προγραμματισμό η δεύτερη μεγάλη αγάπη της είναι η ζωγραφική. Περνάει μεγάλο μέρος της ημέρας στον υπολογιστή, ακούγοντας μουσική, ζωγραφίζοντας στο photoshop, και παίζοντας video games.

Επιπλέον ανήκει και στην επίσημη ομάδα του CowboyTV ως artist.

 

Miss Fortune project

 

Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με το σχέδιο; Ζωγράφιζες από μικρή;

Με το σχέδιο ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία. Η κλήση μου στην ζωγραφική ανακαλύφθηκε από τους δασκάλους μου στην Τρίτη Δημοτικού, την ώρα της ελεύθερης ζώνης. Μικρότερη ζωγράφιζα κυρίως προσωπογραφίες, από φανταστικά αλλά και από υπαρκτά πρόσωπα.


Πώς δουλεύεις σήμερα; Στο χέρι; Με την βοήθεια ψηφιακών μέσων;

Τα περισσότερα σχέδιά μου είναι στο χέρι. Με το photoshop ήρθα σε επαφή μόλις το τελευταίο εξάμηνο, οπότε δεν το γνωρίζω αρκετά καλά ακόμα . Δουλεύω συνήθως με μολύβι και με ακριλικά χρώματα.

 

Lissandra

 

"Η μεγαλύτερη δυσκολία στην αποτύπωση ενός χαρακτήρα βρίσκεται στο γεγονός ότι θα πρέπει ο κάθε ήρωας να είναι αναγνωρίσιμος από το κοινό , το "feeling" του να είναι το ίδιο , ενώ ταυτόχρονα το concept να είναι τελείως διαφορετικό από την πρωτότυπη εικόνα." φωτο: Γιώργος Πλανάκης/LIFO


Σήμερα καταπιάνεσαι αποκλειστικά με το σχέδιο ηρώων από βιντεοπαχνίδια; Δεν είναι λίγο περιοριστικό αυτό καλλιτεχνικά;

Δεν ασχολούμαι αποκλειστικά με ήρωες παιχνιδιών, μιας που από μικρή έφτιαχνα πινάκες και κυρίως προσωπογραφίες . Δεν πιστεύω όμως είναι περιοριστική η fan art.

Ο χώρος των video games κάθε άλλο παρά περιοριστικός είναι, αφού υποστηρίζει πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Προσωπικά με εμπνέει.


Εσύ από πότε και πώς ξεκίνησες να παίζεις LOL;
LOL παίζω τα τελευταία δύο χρόνια, και η πρώτη μου επαφή με το παιχνίδι ήταν τυχαία.

Για την ακρίβεια, φιλοξενούσα κάποια στιγμή έναν φίλο , παίκτη του lol, και προκειμένου να παίξει εγκατέστησε το παιχνίδι στον υπολογιστή μου.

Τις επόμενες μέρες από περιέργεια περιηγήθηκα κι εγώ στο παιχνίδι και έκτοτε είμαι fan.

 

Shyvana (πρώτη γνωριμία με το photoshop)


Και πριν από αυτό; Ασχολείσαι γενικά με το gaming;

Ήμουν gamer και πριν το LOL, ναι. Αλλά τότε η επαφή μου με τα games ήταν σε επίπεδο κονσόλας (PS,XBOX,κλπ). Το πρώτο παιχνίδι που είχα "κολλήσει", θυμάμαι, ήταν το Crash Βandicoot, στο PS1. Τώρα πλέον ασχολούμαι κυρίως με PC games.


Ποιος είναι ο αγαπημένος σου champion στο League of Legends;
Η αγαπημένη μου ηρωίδα είναι η Nami . Κι αυτο γιατί θεωρώ πως υπερτερεί έναντι όλων των άλλων σε skills.


Και τι lane παίζεις;
Παίζω όλα τα lanes ,αλλά προτιμώ support επειδή εκεί αποδίδω καλύτερα από τα άλλα.

 

"Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση προς τις gamers κοπέλες, όπως συμβαίνει σε κάθε ανδροκρατούμενο χώρο. Εγώ προσωπικά δεν έδωσα ποτέ ιδιαίτερη σημασία." φωτο: Γιώργος Πλανάκης/LIFO

 

Nami - doodle art for Red Bull (ραπιδογράφος)


Βλέπω ότι είσαι και streamer. Stremάρεις συχνά;
Δυστυχώς πλέον όχι τόσο συχνά όσο θα ήθελα, λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου.


Τι league είσαι τώρα;
Παίζω κυρίως στον East EU με το account jujunum το οποίο το έχω ανεβάσει Diamond division . Παράλληλα παίζω που και που στον West EU, με διαφορετικό λογαριασμό.

 

Draven

 

O παίκτης Niwen με τον champiοn του Varus


Έχεις αγαπημένους παίκτες του παιχνιδιού στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως; Ποιούς;

Υπάρχουν πολλοί καλοί παίχτες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Από Ελλάδα ξεχωρίζω τους Void Gaming και από το εξωτερικό τον Unlimited, που είναι και φίλοι μου.

Ξεχωρίζω όμως κι άλλες αξιόλογες ομάδες του εξωτερικού, τις οποίες έχω μάλιστα σκιτσάρει κιόλας, όπως τους Fnatic και τους SKTT1.

 

Nidalee

 

Xin Zhao


Έχω την εντύπωση πως οι κοπέλες gamers είναι μειονότητα στην Ελλάδα. Εσύ αντιλαμβάνεσαι κάποιου είδους διαφορετική αντιμετώπιση στον χώρο επειδή είσαι κοπέλα;

Σίγουρα ο χώρος του gaming απαρτίζεται αναλογικά από πολύ λίγες κοπέλες.

Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση προς τις gamers κοπέλες ,ναι, όπως συμβαίνει σε κάθε ανδροκρατούμενο χώρο. Εγώ προσωπικά δεν έδωσα ποτέ ιδιαίτερη σημασία.


Ας ξαναπεράσουμε στην ζωγραφική! Ποιο είναι το πιο δύσκολο, το πιο challenging κομμάτι του να σχεδιάζεις ήρωες από ένα παιχνίδι;

Η μεγαλύτερη δυσκολία στην αποτύπωση ενός χαρακτήρα βρίσκεται στο γεγονός ότι θα πρέπει ο κάθε ήρωας να είναι αναγνωρίσιμος από το κοινό , το "feeling" του να είναι το ίδιο , ενώ ταυτόχρονα το concept να είναι τελείως διαφορετικό από την πρωτότυπη εικόνα.

 

Naruto

 

 

Αυτοπροσωπογραφία


Σε πλησιάζει κόσμος για να του ζωγραφίσεις επί παραγγελία κάτι σχετικό; Συνεργάζεσαι επαγγελματικά με ανθρώπους του χώρου;

Κατά διαστήματα με πλησιάζει κόσμος ζητώντας μου να ζωγραφίσω κάτι για αυτούς, από απλά σκίτσα και logo μέχρι πιο πολύπλοκα πράγματα, όπως τους ιδίους με τους αγαπημένους τους ήρωες.

Κάπου εδώ, όσον αφορά την συνεργασία μου με ανθρώπους του χώρου που με ρωτάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω το CowboyTV -την πρώτη και μεγαλύτερη εταιρία που ασχολήθηκε με gaming και esports στην Ελλάδα- χάρη στην οποία άλλαξα τους στόχους μου και αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με την τέχνη στο χώρο του gaming. Τέλος, συνεργάζομαι και με την Λία Αναγνωστοπούλου (για χειροτεχνίες) η οποία είναι κατά την γνώμη μου η καλύτερη cosplayer στην Ελλάδα.

 

Grand Theft Auto V

 

O Έλληνας παίκτης Forgiven με την στολή των Copenhagen wolves και τον αγαπημένο του champion Lucian

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο, σε μέγεθος αλλά και σε δυσκολία, έργο που έχεις κάνει μέχρι τώρα;

Το μεγαλύτερο έργο μου δεν το έχω ολοκληρώσει ακόμα.

Είναι ένα fan art της Miss Fortune από το League of Legends, στην οποία έχω αλλάξει το skin της (ενδυμασία), και την έχω κάνει space marine. Παράλληλα, ο αδερφός μου έχει γράψει το lore της -δηλαδή την ιστορία της.

Αυτο το project το δουλεύω από τον περασμένο Δεκέμβριο , όμως είμαι πλέον πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του.

 

 

Ziggs


Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια ζωγραφιά σαν αυτές που βλέπουμε;

Το χρονικό διάστημα που χρειάζομαι για να ολοκληρώσω κάποιο έργο εξαρτάται κάθε φορά από το concept και από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Για παράδειγμα, τα σκίτσα χρειάζονται το πολύ ένα οκτάωρο ενώ κάποιοι πίνακες ή ζωγραφιές στο photoshop παίρνουν πάνω από μια εβδομάδα για να ολοκληρωθούν.


Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να ζήσεις από την ζωγραφική;

Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχω σκεφτεί τη ζωγραφική ως πηγή εσόδων.

Σίγουρα δεν μπορώ να ζήσω μόνο από αυτό, μιας που την συγκεκριμένη χρονική περίοδο ασχολούμαι παράλληλα και με άλλα πράγματα . Παρ' όλα αυτά μελλοντικά, κι όταν τελειώσω με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου, θα κυνηγήσω μια θέση ως επαγγελματίας character designer.

 

Miss Fortune project (πινέλο, ακριλικά χρώματα, photoshop edit)

 

Miss Fortune project (πινέλο, ακριλικά χρώματα, photoshop edit)

 

Hungry Panda logo


Εύη ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια; Πώς και πού βλέπεις τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια από τώρα;

Αυτή την στιγμή προτεραιότητά μου είναι να τελειώσω την σχολή ώστε να ξεκινήσω μία δεύτερη που θα εξειδικεύεται στην digital art, ευελπιστώντας σε μερικά χρόνια να καταφέρω να δω τον εαυτό ως μία επαγγελματία character designer σε κάποια εταιρία του εξωτερικού.

 

 
Για το τέλος, πες μας τι πιστεύεις ότι κάνεις καλύτερα στην πραγματικότητα: Να ζωγραφίζεις σχετικά με το LoL ή να παίζεις;

Είμαι πολύ καλή gamer :P αλλά σίγουρα ζωγραφίζω καλύτερα!

 

___________________________

 

Evie Jujunum Pavlidi

 

ΑΛΚΗΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
5 Σχόλια
avatar
catttttt 19.9.2014 | 15:32
Μπραβο στην κοπελιτσα!!!!!!!!!!!! :))))))
avatar
Ανώνυμος/η 19.9.2014 | 16:31
Μπράβο αλλά παίξτε και κανά άλλο ρόλο ρε κορίτσια...Support main όλες και Nami/Morgana/Annie. Υπάρχουν και άλλοι champs.
tCaki 19.9.2014 | 20:58
Παίζουμε και teemo solo top, fiddle, MF, varus, ashe, και γενικα adc μην αγχώνεσαι =)
avatar
Hi fellows! 16.3.2015 | 01:37
Χαχαχα ειδικα ashe !
Σταθερη αξια!!
avatar
Ανώνυμος/η 20.9.2014 | 03:00
με όσες κοπέλες παίζω δεν έχουν σαν main τους supp :Ρ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ