Το γράμμα που έγραψε ο 17χρονος Morrissey για τους Sex Pistols στο NME (1976)

Σε γενικές γραμμές του άρεσαν, αλλά βρήκε τα ρούχα τους κάπως πρόχειρα και μισολερωμένα..
19.7.2013 | 14:30

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

 

Βρήκα λαβράκι:

 

Ο δαιμόνιος Shaun Usher, ο άνθρωπος πίσω από το καταπληκτικό blog Letters of Note όπου δημοσιεύονται σπάνιες παλιές επιστολές διασήμων, ανακάλυψε το γράμμα που ο 17χρονος τότε Steve Morrissey, ναι ο γνωστός..,  είχε γράψει στο μουσικό περιοδικό NME στις 19 Ιουνίου του 1976, μετά από μία συναυλία των Sex Pistols που είχε παρακολουθήσει στο Μάντσεστερ.

 

Οι Pistols είχαν δημιουργηθεί πριν έναν μόλις χρόνο, και ο έφηβος Morrissey τους έβλεπε live για πρώτη φορά.

 

Έγραψε, λοιπόν, στο NME τις εντυπώσεις του:

 

Φαίνεται να του έκαναν καλή εντύπωση, παρ' όλη την "παράφωνη μουσική τους και τους στίχους που μόλις και μετά βίας μπορούσες να ακούσεις." (sic)

 

Το γράμμα κλείνει έτσι:

"Ελπίζω να τα καταφέρουν οι Sex Pistols. Τότε, τουλάχιστον, θα μπορούν να αγοράσουν μερικά ρούχα που να μην φαίνονται σαν να κοιμούνται με αυτά.."

 

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.. ( και για τους μεν και για τους δε)

 

:)

 

 

 

[ via ]

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
3 Σχόλια
nite flights 19.7.2013 | 15:39
Να σημειώσω πως το συγκεκριμένο λάιβ θεωρείται η απαρχή του post-punk κινήματος του Manchester και της Factory Records. Το παρακολούθησαν όλοι οι μετέπειτα πρωταγωνιστές της σκηνής:

(αντιγράφω από εδώ:
http://www.guardian.co.uk/music/2011/jun/14/sex-pistols-lesser-free-hall)

(...)members of Joy Division, New Order, the Fall, the Smiths, A Certain Ratio, Ludus, Simply Red, Buzzcocks, Magazine, the producer Martin Hannett.(...)

Το γεγονός καταγράφεται επίσης στην ταινία 24 Hour Party People και στο ντοκιμαντέρ του BBC "Factory: Manchester from Joy Division to Happy Mondays".
Lycos 25.7.2013 | 23:08
Μια κριτική μακράν καλύτερη από το 99.99% των επαγγελματικών κριτικών. Φαινόταν από τότε ότι το μυαλό του αναλύει σε πολύ ψηλότερες στροφές από τους κοινούς θνητούς.
Con Chrisoulis 17.10.2013 | 00:10
Απλά για την ιστορία, σε παλιότερα επεισόδια της βιογραφικής σειράς comics μου, 'Tales of The Smiths' είχα εικονογραφήσει τον Morrissey να πηγαίνει στην συναυλία με την ίδια την επιστολή σαν το βασικό κείμενο. Και εδώ είναι τα links για όποιον ενδιαφέρεται:
www.socomic.gr/2013/05/tales-of-the-smiths-no-176-episode
www.socomic.gr/2013/05/tales-of-the-smiths-177-ep
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ