Φωτογραφίες από τη χρυσή εποχή του Coney Island

H καλοκαιρινή απόδραση πολλών γενεών Νεοϋρκέζων
16.8.2014 | 10:09

Το Coney Island είναι καλοκαιρινός προορισμός των κατοίκων της Νέας Υόρκης εδώ και πολλά χρόνια. Η χρυσή του εποχή ήταν στις αρχές της δεκαετίας του '60, όταν νεαροί baby boomers κατευθύνθηκαν στη θάλασσα μαζί με τις οικογένειες τους για να ξεφύγουν από την αποπνιχτική καλοκαιρινή Νέα Υόρκη.

 

Τα εμφανή, πολύχρωμα, έντονα στοιχεία του Coney Island έχουν φωτογραφηθεί πολλές φορές – το Λούνα παρκ, ο παραλιακός περίπατος, τα σόου – όμως οι πιο ιδιωτικές στιγμές των λουόμενων αυτής της περιόδου παρουσιάζονται σπάνια.

 

Ο φωτογράφος Aaron Rose, ένας πολύ μοναχικός καλλιτέχνης, πέρασε την δεκαετία του '60 ταξιδεύοντας στο Coney Island για να αποτυπώσει τις πιο ήσυχες στιγμές ενός μέρους που κάποτε είχε τον τίτλο «η παιδική χαρά του κόσμου».

 

Η δουλειά του Rose παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Museum of the City of New York σε μία έκθεση που ονομάζεται «"In A World Of Their Own: Coney Island Photographs By Aaron Rose."

 -Λ.Φ.

 

 ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
2 Σχόλια
avatar
the tomorrow we were promised yesterday 16.8.2014 | 11:38
"They don't sleep anymore on the beach"
Godspeed You! Black Emperor - Sleep
http://www.youtube.com/watch?v=cQcE4_7-X78

Tintinnabuli 16.8.2014 | 20:41
https://www.youtube.com/watch?v=kwLlvcDi4PQ

Φοβεροί οι GY!BE, αλλά θαρρώ πως το "Coney Island Baby" του Lou Reed από τον ομώνυμο δίσκο του 1975 είναι πιο ταιριαστό με την ανάρτηση· αρμόζει δε στην αυγουστιάτικη γλυκόπικρη μελαγχολία που κατακλύζει όποιον/α επιστρέφει ξαφνικά σε μία έρημη Αθήνα.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ