Το καλύτερο σπρέι για γκράφιτι φτιάχνεται στην Ελλάδα!

Η Urban Factory δημιουργεί την πιο δυναμική σειρά σπρέι για γκράφιτι στον κόσμο.
29.11.2014 | 10:25

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά αγαπούν την πόλη, την ζούνε όλες τις ώρες και την γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας. Αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να ταγκάρεις ένα μνημείο η ένα νεοκλασικό κτίριο, δεν δείχνει ούτε αμάθεια ούτε αφέλεια αυτή η συμπεριφορά, δείχνει κακία. Όσα παιδιά έχουν βγάλει αυτό το δηλητήριο από μέσα τους, έχουν πάει μπροστά. Γενικά, αυτή την στιγμή το ελληνικό γκράφιτι ζει μια περίοδο πρωτοπορίας που σύντομα θα γεννήσει κάποιον παγκόσμιο καλλιτέχνη.

 

Στο εργοστάσιο της ελληνικής εταιρείας Cosmos Lac στην Αυλίδα κατασκευάζεται η πιο δυναμική σειρά σπρέι για γκράφιτι στον κόσμο, το Flame του οίκου Molotow. Πήγαμε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, παρακολουθήσαμε την παραγωγή του σπρέι και μιλήσαμε με τον Αχιλλέα Σέγκο -έναν από τους ιδιοκτήτες. Ο Αχιλλέας μας είπε τα πάντα για την προσπάθειά τους, την επιτυχία τους, για το νέο τους εγχείρημα το Urban Factory και για τις εμμονές τους

 

 

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την παραγωγή σπρέι για γκράφιτι;
Παράγουμε σπρέι αυτοκίνητου και DIY από το 1985, αλλά μόλις το 2004 αποφασίσαμε να ασχοληθούμε σοβαρά με το γκράφιτι. Ένας λόγος ήταν η δυναμική του γκράφιτι στην αγορά. Ο μεγαλύτερος λόγος, όμως, ήταν η πρόκληση να ασχοληθούμε με ένα σπρέι σχεδόν αδύνατο να παραχθεί στα πλαίσια της ελληνικής βιομηχανίας. Μιλάμε για την πιο δύσκολη παραγωγική διαδικασία που μπορεί να φανταστεί κάποιος. Σε σχέση με ένα απλό DIY σπρέι, το γκράφιτι έχει την διαφορά που έχει η formula 1 με ένα 1000άρι αυτοκίνητο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχουν πάνω από έξι εργοστάσια που παράγουν σπρέι τέτοιας τεχνολογίας.

 

 

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
1 Σχόλια
Bulbasaur 29.11.2014 | 15:54
Εντάξει το σπίτι μου είναι και μνημείο και νεοκλασικό οπότε δεν με νοιάζει.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ