Άκουσε το νέο τραγούδι της Siouxsie Sioux μετά από 8 χρόνια

Ακούστηκε για πρώτη φορά στο τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Hannibal
1.9.2015 | 10:42

Mαζί με τον κολλητό της Marc Almond και τον πρώην μπασίστα των Siouxsie and the Banshees, Steven Severin από την πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Hannibal, τον Ιούνιο στην Βρετανία.

 

Η τηλεοπτική σειρά Hannibal έκλεισε με το κομμάτι "Love Crime", το πρώτο νέο κομμάτι της Siouxsie Sioux μετά από 8 χρόνια. Το έγραψε μαζί με τον συνθέτη της σειράς Brian Reitzel και έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία από πίσω σύμφωνα με τον παραγωγό του Hannibal, Bryan Fuller.

 

Σε μια συνέντευξη του είπε:

«Ο Brian ήξερε ότι είμαι μεγάλος φαν της Siouxsie Sioux και ότι την έχω δει ζωντανά περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο μουσικό στην ζωή μου. Ξέραμε ότι της άρεσε η σειρά και την πλησιάσαμε για να δούμε αν ενδιαφερόταν να γράψει ένα τραγούδι. Γενικά, δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι νέο εδώ και 8 χρόνια και είπε ότι δεν είχε έμπνευση να γράψει τίποτα εδώ και καιρό αλλά το Hannibal την είχε εμπνεύσει και θα έγραφε ένα καινούργιο κομμάτι. Ήταν μια καταπληκτική τιμή. Της είπα ότι θα έπρεπε να είναι ένα ερωτικό κομμάτι για τον Will και τον Hannibal. Μας έφερε ένα υπέροχο θέμα που έμοιαζε σαν αυτά των ταινιών του Bond και απλά είπα ότι έπρεπε να πάει στο φινάλε. Ταίριαζε τέλεια.

 

Η Siouxsie δεν είχε πατήσει το πόδι της στο στούντιο για 8 χρόνια και είπε ότι αυτό το κομμάτι ήταν το πρώτο που άκουσε και της έδωσε έμπνευση για να κάνει κάτι.

 

Υπήρχε όμως πρόβλημα...πώς θα το πληρώναμε; Δεν είχαν μείνει καθόλου λεφτά από την παραγωγή και το στούντιο δεν είχε σκοπό να βάλει περισσότερα χρήματα στην σειρά από ότι είχε ξοδέψει ήδη. Πήγα στο NBC και στο Sky που ήταν τα κανάλια που μετέδιδαν την σειρά στην Αμερική και στην Βρετανία και τους είπα: ‘Ξέρω ότι η σειρά έχει ακυρωθεί και είναι απίθανο για έναν δημιουργό να γυρνάει και να σας ζητάει περισσότερα λεφτά για μια σειρά που δεν πρόκειται να σας φέρει περαιτέρω έσοδα αλλά είναι η Siouxsie Sioux και είναι μια μεγάλη τιμή και είναι το πρώτο της σίνγκλ εδώ και 8 χρόνια’. Και οι δύο είπαν: ‘Ναι οπωσδήποτε, θα μοιράσουμε το ποσό στην μέση και θα το κάνουμε επειδή σε αγαπάμε, αγαπάμε την σειρά και λατρεύουμε την Siouxsie’».

 

 

Σύμφωνα με τον Reitzel: «Η Siouxsie δεν είχε πατήσει το πόδι της στο στούντιο για 8 χρόνια και είπε ότι αυτό το κομμάτι ήταν το πρώτο που άκουσε και της έδωσε έμπνευση για να κάνει κάτι. Και τα καλά νέα είναι ότι πρόκειται να γράψω μερικά νέα τραγούδια μαζί της. Έγραψα μερικά και δεν ήμαστε ακόμη σίγουροι πότε θα κυκλοφορήσουμε το συγκεκριμένο κομμάτι, λίγο ατυχία αλλά θα βγει σίγουρα. Θα βρούμε τρόπο να το κυκλοφορήσουμε, σύντομα».

 

O Reitzel είναι ειδικός στο να μαγεύει διάφορους θρύλους της ροκ για να βγουν από τον καλλιτεχνικό τους λήθαργο. Έπεισε τους My Bloody Valentine και τον Kevin Shields να συνεργαστούν με την Sofia Coppola στο Lost inTranslation και στο Marie Antoinette, και τον Mark Hollis των Talk Talk  να φτιάξει μουσική για την τηλεοπτική σειρά "Boss".

 

Βέβαια για το Hannibal υπήρχε η υπόνοια ότι θα συνεργαστεί η Siouxsie στην μουσική επειδή είχε ανεβάσει μια φωτογραφία στο διαδίκτυο μαζί με τον κολλητό της Marc Almond και τον πρώην μπασίστα των Siouxsie and the Banshees, Steven Severin από την πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Hannibal, τον Ιούνιο στην Βρετανία. 

 

Το κομμάτι:

 

1 Σχόλια
Lucretius 1.9.2015 | 12:27
Και το τραγούδι υπέροχο και η σκηνή που επενδύει απίστευτη. Η τελευταία σεζόν του Hannibal ήταν ένα κόσμημα από την αρχή ως το τέλος.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ