Όταν ο Σταμάτης Σπανουδάκης ήθελε να είναι στους Beatles

Οι ιστορικές ηχογραφήσεις των United Lovely Sounds κυκλοφορούν για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια.
15.9.2015 | 12:27

 

Έχουν περάσει ακριβώς 50 χρόνια από τότε που ηχογράφησαν τα τρία πρώτα κομμάτια τους (τα οποία βρέθηκαν σε μια μπομπίνα στην Ελβετία!) και 49 από τα τέσσερα κομμάτια του ενός και μοναδικού single τους του 1966, το οποίο κόπηκε αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Οι United Lovely Sounds ήταν ένα από τα μοντέρνα ελληνικά συγκροτήματα της εποχής, με σαφείς επιρροές από τους Beatles, τους Rolling Stones, τους Shadows και τους Βyrds, με ήχο που ήταν μια χαρά για τότε (και ακούγεται μια χαρά και σήμερα) και πρωτότυπες συνθέσεις (δηλαδή τραγούδια που έγραφαν μόνοι τους και όχι διασκευές). Ο μπασίστας του γκρουπ ήταν ο Σταμάτης Σπανουδάκης (ναι, αυτός ο Σταμάτης Σπανουδάκης), ενώ την σύνθεση συμπλήρωναν οι Σπύρος Αμπατζόπουλος (κιθάρα, φωνή), Γιάννης Κύρης (organ), και ο Freddy Werber (ντραμς). Τα 7 αυτά κομμάτια που ηχογράφησαν συνολικά και βρέθηκαν μετά από έρευνες οχτώ χρόνων και πάμπολλες ανασκαφές σε αρχεία φίλων, συλλεκτών, περιοδικών αλλά και των ίδιων των μελών του συγκροτήματος κυκλοφορούν στις 25 Σεπτεμβρίου από την  B-otherSide Records σε έναν μεγάλο δίσκο βινυλίου. Μαζί με τα τρία κομμάτια στην μπομπίνα της Ελβετίας βρέθηκε και ένα  ογκώδες φωτογραφικό υλικό καθώς και οι στίχοι των τραγουδιών, οι οποίοι έχουν συμπεριληφθεί σε ένα ένθετο τετρασέλιδο.

 

Το εξώφυλλο του δίσκου έχει στηριχτεί στο πρωτότυπο εξώφυλλο του single ενώ η αποκατάσταση του ήχου και το mastering του βινυλίου έγινε από τον Γιάννη Κύρη, κιθαρίστα των ULS. Την έκδοση έρχεται να συμπληρώσει μια ένθετη ασπρόμαυρη αφίσα από τον φωτογράφο των Μοντέρνων Ρυθμών Κώστα Τσέλιο, σε μια σύνθεση που είχε φτιάξει ειδικά για το συγκρότημα -με σκοπό να την χρησιμοποιήσουν ως αφίσα συναυλιών, η οποία αποκαταστάθηκε και εκτυπώθηκε σε φυσικό μέγεθος Α3 και στις 300 κόπιες.


Η έκδοση έχει γίνει σε 300 αριθμημένα αντίτυπα, τα 150 πρώτα σε κίτρινο βινύλιο και με αυθεντικές υπογραφές από τα τέσσερα μέλη του γκρουπ στην αφίσα, ενώ τα υπόλοιπα 150 στο κλασσικό μαύρο βινύλιο.

 

Δείγμα από τα τραγούδια των ULS μπορείτε να ακούσετε παρακάτω:

 

 

 

 

M. HULOT
BIO ΑΡΘΡΑ
1 Σχόλια
avatar
ΜΠΟΣΚΟ 15.9.2015 | 12:55
Καταπληκτικός δίσκος σε ακόμη μία φροντισμένη εκδήλωση της B-SIDE ;)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ