Αφρικάνικα χιτ, η πόλη του Μαρκές και νέο Μάντσεντερ

Μια επιλογή από τις νέες κυκλοφορίες.
23.9.2015 | 18:20

 

Sam Frankl | Macondo

Ένα όμορφο τραγούδι με τίτλο το όνομα της φανταστικής πόλης του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στα Εκατό Χρόνια Μοναξιάς (Macondo είναι η πόλη της οικογένειας Buendía) που θα μπορούσε να γίνει επιτυχία γιατί τα έχει όλα: και καημό και ρυθμό και την μελαγχολία του φθινοπώρου συμπυκνωμένα σε τέσσερα λεπτά. Από ένα single που κυκλοφορεί κανονικά στις 3 Οκτωβρίου.

 

 

 

Mohamed Mansour (Feat. Nathalie Saba )

Mια εξωτική, μεσανατολίτικη διασκευή του Sweet Dreams ηχογραφημένη στο Κάιρο.

 

 

 

Ballaké Sissoko & Vincent Segal | Diabaro

(instrumental live session)

Ο Ballaké Sissoko –δεξιοτέχνης της κόρα- ζει στο Μαλί, σε ένα τούβλινο σπίτι με θέα το λόφο Κουλούμπα, στη γειτονιά Ntomikorobougou του Μπαμάκο. Για πολύ καιρό, κάθε απόγευμα, μόλις έπεφτε ο ήλιος, ανέβαινε στην ταράτσα του σπιτιού του κι έπαιζε με τον Γάλλο τσελίστα Vincent Segal όλο το βράδυ, μέχρι να ξημερώσει, αυτοσχεδιασμούς στα αστέρια. Αυτές οι νυχτερινές συγχορδίες που συνόδευαν οι ήχοι των τριζονιών και οι φασαρία του δρόμου έγιναν ένας πολύ ωραίος δίσκος με τίτλο Musique Du Nuit. «Οι κάτοικοι των γύρω σπιτιών που τους συνήθισαν περίμεναν κάθε βράδυ να αρχίσει η μουσική για να πέσουν για ύπνο» λέει ο Segal. «Και το επόμενο πρωί μας έλεγαν ότι άκουγαν τους ψιθύρους μας στα όνειρά τους»…

 

 

 

DJ Clock | All Night ft Kwesta, M.anifest and Tellaman

Μια παν-αφρικανική καλοκαιρινή επιτυχία από τη Σαχάρα και κάτω, με τον DJ Clock να κάνει παραγωγή στον ράπερ M.anifest που συνεργάζεται με τους Kwesta και Tellaman (όλοι σουπερστάρ στην Αφρικανική ήπειρο) σε αυτό το κομμάτι που το λένε All Night.

 

 

 

Heman Sheman | Haven’t Got You in My Heart

Αυτοί είναι απ’ το Μάντσεστερ και ακούγονται «σαν τους Happy Mondays με ραγισμένες καρδιές». Φτιάχνουν μουσική από τα 14 και το αργόσυρτο φανκ τους αξίζει τα τρεισήμισι λεπτά προσοχής.  

 

 

 

Jane Weaver | I Need A Connection (Radio Edit)

Είναι μερικών μηνών κυκλοφορία, αλλά η Jenny είναι ξεχωριστή περίπτωση. Ακούγεται σαν διασκευή στο Theme Great Cities των Simple Minds και είναι στα bonus κομμάτια που συνόδευαν την έκδοση του άλμπουμ της.

 

M. HULOT
BIO ΑΡΘΡΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ