Ο Ρίνγκο Σταρ και οι χαμένες φωτογραφίες των Μπιτλς

Μια έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη της Αγγλίας και μια νέα έκδοση με 250 πορτρέτα του ντράμερ των "Σκαθαριών".
22.9.2015 | 10:05
John & Paul. "Πάντα μου άρεσε να τραβάω φωτογραφίες. Όλοι οι Beatles είχαν κάμερες...νομίζω αγοράσαμε πολλές στο πρώτο μας ταξίδι στην Ιαπωνία."

 

O ντράμερ των Beatles Ρίνγκο Σταρ μοιράζεται τις προσωπικές του φωτογραφίες από τη ζωή στο δρόμο με το βρετανικό συγκρότημα σε μια νέα έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

 

Καθώς οι Beatles είχαν εκτιναχθεί στα ύψη,  στο καλλιτεχνικό στερέωμα το 1960, Ο Ρίνγκο Σταρ  είχε πάντα την φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Τα αρνητικά κάπου ξεχάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, είναι χιλιάδες και ήρθαν πρόσφατα στο προσκήνιο.

 

«Ο Πολ, η Γιόκο Όνο, η Μελίσσα αν με ακούνε», είπε ο Pίνγκο Σταρ μιλώντας στην National Portrait Gallery, «ας ψάξουν και ας βγάλουν από τα κουτιά και τα δικά τους αρνητικά».

 

Η έκθεση συνοδεύεται από μια έκδοση η οποία περιέχει 250 πορτρέτα των μελών του θρυλικού συγκροτήματος που είχε τραβήξει ο Σταρ.

 

«Αυτά είναι πορτρέτα που κανείς άλλος δε θα μπορούσε να έχει τραβήξει,» είπε. Είναι η ιστορία που χάραξαν τέσσερα παλληκάρια από το Λίβερπουλ που προσπαθούσαν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή μέσα στον παροξυσμό που τους περιέβαλε. Είχαμε πάντα επαγγελματίες φωτογράφους μαζί μας αλλά αυτές είναι εικόνες των αναμνήσεών μας».

 

Ανάμεσα στις αναμνήσεις αυτές υπάρχει μια αγαπημένη φωτογραφία του Σταρ, με τον εαυτό του να καπνίζει μπροστά σε έναν καθρέφτη. Είναι η πρώτη μου σέλφι. Όλοι μας είχαμε φωτογραφικές μηχανές, οπότε το επόμενο σχέδιό μου είναι να κάνουμε ένα μεγάλο βιβλίο με τις φωτογραφίες όλων μας. 

 

Paul & Mal. O Σταρ λέει ότι αυτές είναι φωτογραφίες που δε θα μπορούσε να έχει τραβήξει κανένας άλλος.

 

Η πρώτη selfie του Ρίνγκο Σταρ.

 

George.

 

John

 

Στην Ινδία. "Είχαμε πάντα φωτογράφους γύρω μας όπως ο Dezo Hoffman και ο Bob Freeman οι οποίοι τράβηξαν πολλές φωτογραφίες του συγκροτήματος για τα εξώφυλλα των άλμπουμ. Είχα την ευκαιρία να τραβήξω κι εγώ εκείνους και να δω με άλλο μάτι αυτή την υπέροχη περίοδο της ζωής μας", λέει ο Ρίνγκο Σταρ.

 

Ringo and Paul

 

Paul.

 

O Ρίνγκο Σταρ ποζάρει μπροστά από κάποιες από τις φωτογραφίες του βιβλίου του στη National Portrait Gallery. Φωτο: Stefan Wermuth/Reuters

 

ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
BIO ΑΡΘΡΑ
2 Σχόλια
Haifischnet 22.9.2015 | 10:56
Στην φωτογραφία με τα ντραμς δεν είναι Ρίνγκο και Πωλ, είναι Ρίνγκο και Τζώρτζ.
Living_in_a_material_world 22.9.2015 | 15:08
τι να λέμε..for ever love..

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ