Μάθημα φιλοζωίας από Αλβανό βιοπαλαιστή.

Και ένα νηστικό θηλυκό αδέσποτο σκυλάκι στο Διακοφτό Αχαϊας.
16.3.2012 | 14:01

Από το μπλογκ, zoosos

 

Την 1η Μαρτίου στο Διακοφτό Αχαΐας, ένα νηστικό θηλυκό αδέσποτο σκυλάκι, ράτσας Ακίτα, που προφανώς εγκαταλείφθηκε από τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες του, μπήκε στην αυλή του σπιτιού ενός αλλοδαπού μετανάστη αλβανικής καταγωγής και έπνιξε 9 κότες και μια γαλοπούλα στην προσπάθειά του να βρει κάτι να φάει.

 

Ο Αλβανός – όπως εμείς οι Έλληνες συνηθίζουμε να λέμε υποτιμητικά – είναι ο κύριος Begai Mariglain και έκανε αυτό, που κανένας «καθαρόαιμος» «απόγονος» του Περικλή και της Ασπασίας, δεν θα έπραττε στη θέση του.

 

Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε έως τώρα «συνηθίσει» να βλέπουμε σε αντίστοιχα περιστατικά, ο Αλβανός έπιασε το σκυλάκι – που είχε πνίξει τα πτηνά του – και το πήγε στην κτηνιατρείο της Ιταλίδας κτηνιάτρου, Marta Cassata, στο Διακοφτό.

 

Πολύ ευγενικά εξήγησε στην κτηνίατρο τι συνέβη, και της ζήτησε, αν μπορεί, να κάνει κάτι για το σκυλάκι. Η κα Cassata, ειδοποίησε την Σία Σοφιανοπούλου, πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ακράτας (Σ.Π.Α.Ζ.Α.) «Τα Φιλαράκια», και παράλληλα προχώρησε σε εξετάσεις του ζώου αφιλοκερδώς καθώς το σκυλάκι ήταν αδέσποτο.

 

Η κα Σοφιανοπούλου με την σειρά της ζήτησε από τον κ. Begai Mariglain να κρατήσει το σκυλάκι για μία δύο μέρες μέχρι να μπορέσει να ετοιμάσει έναν χώρο στο καταφύγιο του συλλόγου (καθώς αυτό είναι υπερπλήρες). Έτσι και έγινε ο κ. Begai Mariglain με ευχαρίστηση κράτησε το ζώο και δύο μέρες μετά αυτό μεταφέρθηκε στον χώρο του καταφυγίου.

 

Η κα Σοφιανοπούλου, ζήτησε από τον αντιδήμαρχο Αιγίου να αποζημιώσει κ. Begai Mariglain – δίνοντας ένα ποσό, που δεν είναι φυσικά μεγάλο – και επειδή αυτός ο άνθρωπος είναι άνεργος και επειδή το σκυλάκι ήταν αδέσποτο και σύμφωνα με τον νόμο, υπεύθυνος για αυτές τις περιπτώσεις είναι ο εκάστοτε δήμος.

 

Ο αντιδήμαρχος μετέφερε το αίτημα στον Δήμο Αιγίου όμως η τελική απάντηση ήταν αρνητική. Ο Δήμος Αιγίου αδυνατούσε να αποζημιώσει τον άνθρωπο, που υπέστη ζημιά από το αδέσποτο.

 

Την αποζημίωση για την απώλεια των κοτόπουλων, που υπέστη ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος τα εξέτρεφε για βιοποριστικούς λόγους και έδωσε μάθημα φιλοζωίας προς όλη την ελληνική κοινωνία, επωμίστηκαν τελικά, εθελοντικά ως ένδειξη ανταμοιβής για αυτή την πράξη φιλοζωίας – για τα ελληνικά δεδομένα – η επίσης αλλοδαπή κτηνίατρος η Ιταλίδα, Marta Cassata και η κα Σοφιανοπούλου.

 

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον κ. Begai Mariglain για το ήθος, του καθώς έδωσε σε όλους εμάς μάθημα για το τι σημαίνει άνθρωπος, πολιτισμός και σεβασμός στα ζώα και στο περιβάλλον.

 

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια και στην κτηνίατρο, κα Marta Cassata, και στην κα Σία Σοφιανοπούλου, που επωμίστηκαν τις ευθύνες του Δήμου Αιγίου.

 

Οφείλουμε ωστόσο να τονίσουμε, ότι ο Δήμος Αιγίου, και οι αρμόδιοι θα πρέπει να διαβάσουν προσεχτικά τον νέο νόμο 4039/12 για να καταλάβουν τις ευθύνες, που τους αναλογούν, και τις αρμοδιότητες, που έχουν, σχετικά με τα αδέσποτα ζώα της περιοχής τους.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
22 Σχόλια
12
avatar
Ανώνυμος/η 16.3.2012 | 14:34
http://www.fimes.gr/2011/12/alvanos-vasanise-skylous/

Αυτό που λατρεύω σε εμάς τους "απογόνους" του Περικλή και της Ασπασίας είναι η χρήση εθνικών επιθέτων γειτόνων όχι μόνο για να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον σε μιά είδηση αλλά και να αποδείξουμε οικουμενικές αλήθειες (έστω και με λανθάνοντα τρόπο).

Οι μετανάστες είναι φιλόζωοι και οι Έλληνες αδιάφοροι ή, ίσως, και κτηνώδεις ("...που κανένας «καθαρόαιμος» «απόγονος» του Περικλή και της Ασπασίας, δεν θα έπραττε στη θέση του...") σε αυτήν την περίπτωση, και το αντίστροφο στην άλλη.

Το να είναι απλά φιλόζωος και νηφάλιος ο συγκεκριμένος άνθρωπος - άσχετα με το αν είναι Αλβανός ή Έλληνας - αποκλείεται, φαντάζομαι.


avatar
Βαγγέλης Μακρής 16.3.2012 | 16:09
Οι ειδήσεις με τους "κακούς" μετανάστες έχουν μεγαλύτερη πέραση. Το ποστ θέλει απλά να αναδείξει και μια θετική είδηση που αφορά την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Και πόσο άγριο και το ποστ για τον Αλβανό που βασάνισε ζώα. Το Bold και στη λέξη Αλβανός. Δεν είδα κάτι ανάλογο στην είδηση αυτή
avatar
Ανώνυμος/η 16.3.2012 | 16:19

Δηλαδή θέλει και εξήγηση ότι όσο πιο μεγάλες δυσκολίες βιώνεις τόσο πιο έυκολο είναι να γίνεις απάνθρωπος; Το να είσαι σε ξένη χώρα και άνεργος, και να αντέχεις να χάνεις 10 κότες, δεν σημαίνει ότι επέδειξες μεγαλύτερη αντοχή στην απανθρωπιά από κάποιον που είναι σε καλύτερη θέση από σένα;

Όσο για το λινκ τι ρόλο βαράει; Προσπαθείς να αποδείξεις ότι υπάρχουν και Αλβανοί καθάρματα; Δεν χρειάζεται, καθάρματα θα βρεις όπου γης. Αλλά αν ρωτήσεις έναν τηλεορασόπληκτο Έλληνα ποιος έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι κάθαρμα, ο Έλλην ή ο Αλβανός, θα διαλέξει τον δεύτερο.
avatar
Ανώνυμος/η 16.3.2012 | 15:27
Επισης δεν μπορουμε καν να φανταστουμε τις σπαταλες, κακοδιαχειριση , μιζες εκατομμυριων του Αιγιου και του καθε δημου στην ελλαδα....που δε βρηκε ομως το ελαχιστο ποσο για αποζημιωση.....
avatar
Ανώνυμος/η 16.3.2012 | 15:30
BRAVO!
avatar
Ανώνυμος/η 16.3.2012 | 16:06

Μπράβο στους τρεις ανθρώπους του άρθρου, μπράβο και σε σας για τη δημοσίευση, και ένα άι σιχτίρ στους κοτζαμπάσηδες της Βοστίτσας.
avatar
Ανώνυμος/η 16.3.2012 | 16:07
Πολύ ωραία είδηση και πολύ χαίρομαι για το σκυλάκι και τον άνθρωπο που το έσωσε αντί να θυμώσει. Αλλά να θέσω ένα ερώτημα λιγάκι πιο καχύποπτο. Για να μην παρεξηγηθώ θα πω προκαταβολικά ότι δεν έχω σκοπό να θίξω ή να κρίνω κανέναν. Δεν είναι ρατσιστικό να μας απασχολεί στο κείμενο ποιας Εθνικότητας κύριος έκανε την πράξη, παρά να μας απασχολεί η πράξη η ίδια; Ωραία η είδηση καλό το κείμενο αλλά το σχόλιο περί Περικλή και Ασπασίας δεν είναι ρατσιστικό; Δηλαδή όλοι οι Έλληνες δεν θα έκαναν το ίδιο πράγμα ή αντίθετα; Σχολιάζω το γεγονός γιατί φαίνεται πολύ παράδοξο να προσπαθείς να γράψεις ένα αντιρατσιστικό σε γενική γραμμή κείμενο και να βάζεις σχόλια μέσα του τύπου, «κανένας «καθαρόαιμος» «απόγονος» του Περικλή και της Ασπασίας». Κανένας λαός δεν είναι 100% δίκαιος και τέλειος. Και σίγουρα το να βάζεις όλους τους ανθρώπους στο ίδιο τσουβάλι δεν είναι ωραίο είτε πρόκειται για Έλληνες ούτε για κανέναν άλλο λαό.
avatar
Ανώνυμος/η 16.3.2012 | 16:11
Πόσο ανθελληνικά είναι αυτά τα σχόλια μωρέ ανεγκέφαλοι;;; Δηλαδή ένας Έλληνας φιλόζωος θα έπραττε διαφορετικά;; Διότι και ο Αλβανός φιλόζωος ήταν! Ποιός είναι ο ρατσιστής στην προκειμένη;;
avatar
Ανώνυμος/η 16.3.2012 | 16:21
Μπράβο..
avatar
Ανώνυμος/η 16.3.2012 | 16:25

Να και οι Ελληνόφρονες! Πότε προλάβατε; Έχετε φτιάξει δική σας έκδοση Google που λέγεται Διόπτρα και εντοπίζει κείμενα που εγκωμιάζουν ξένους;
avatar
Ανώνυμος/η 16.3.2012 | 16:51
Δηλαδή επιτρέπεται να γράφουμε για καλούς αλβανούς και όχι για κακούς; α ρε ρατσιστόμουτρα!!! όσο και να σιχαίνεστε τους Έλληνες, δε θα μας εξοντώσετε τόσο εύκολα. και επίσης υπάρχουν πολλοί σημαντικοί Έλληνες και Ελληνίδες πέραν του Περικλή, όπως η φιλόζωη μάνα μου της οποίας είμαι απόγονος
Evangelosdakos1978 17.3.2012 | 23:25
oidipodeio myrizei edw....
poios egrapse kati enentiwn twn ellhnwn? to oti to arthro milaei gia kapoion diaforetikhs ethnikothtas se xalaei? h epeidh einai albanos? poios einai o ratsisths? poioi einai akribws oi shmantikoi ellhnes? aytoi pou einai sta panepisthmia ths amerikhs kai ths aystralias? giati sth ellada den nomizw na exei meinie kanenas pia
avatar
Ανώνυμος/η 16.3.2012 | 18:41
Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη "βάρβαροι" που μας δείχνουν καθημερινά την δική μας ασχήμια. Ας τους μιμηθούμε.
12
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ