Η Μαλβίνα του Σπύρου Στάβερη

Από την Βαρβάκειο στο Κολωνάκι
13.10.2015 | 13:00

 

 

Mέσα στα χρόνια, ο Σπύρος Στάβερης φωτογράφησε αρκετές φορές τη Μαλβίνα, κυρίως για το 01 και το (symbol). Aπό τα στούντιο του Σκάϊ όπου έκανε και το πρώτο τηλεοπτικό της σουξέ, μέχρι τα σοκάκια της Αγοράς, μόλις έσκασαν οι πρώτοι μετανάστες. 

Πολλές φωτογραφήσεις έκανε η Μαλβίνα εκείνη την εποχή -ήταν αληθινή σταρ σε μια τηλεόραση που έιχε ακόμη σαρωτική επιρροή και το ίντερνετ ήταν στα σπάργανα.  Όμως μόνο εδώ αποτυπώνεται έτσι ακριβώς όπως ήταν: ένα δοτικό, εύθραυστο και ανάδελφο πρόσωπο που πέρασε από την Ελλάδα σαν κομήτης.

 

 

 

Η Μαλβίνα στη Μενάνδρου.

 

 

 

 

 

 

 

Στη Σοφοκλέους.

 

 

Με μία φίλη της, ιδιοκτήτρια του μπακάλικου "Ο Νείλος".

 

 

 

Στο στούντιο του ΣΚΑΪ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μία γκέισα στο Κολωνάκι

 

 

 

 

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΒΕΡΗΣ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
4 Σχόλια
avatar
Ανώνυμος/η 13.10.2015 | 14:00
Όταν την είδα πρώτη φορά, στο Seven X εννοείται, την ερωτεύτηκα παράφορα. Ακόμα και σήμερα θεωρώ ότι είναι από τα πιο όμορφα και έξυπνα πρόσωπα που έχω δει. Είχε τεράστιο χάρισμα και με μάγευε η εικόνα της και αυτά που έλεγε. Την παρακολουθούσα σε όλα της τα βήματα και πάντα απολάμβανα την παρουσία της.

Σήμερα, βέβαια, έχοντας περάσει τόσα χρόνια, δεν συμφωνώ με όλα όσα έλεγε. Θεωρώ ότι ήταν πολύ μορφωμένη και άψογη στο να μιλήσει για θέματα καλλιτεχνικά, βιβλία, κινηματογράφο, φιλοσοφία, ήταν σαγηνευτική. Στα πολιτικά, επειδή έδωσε πολύ έμφαση σε αυτό, νομίζω ότι ήταν κοντά σε αυτό που αντιλαμβανόμαστε σήμερα ως λαϊκισμό. Ήταν διαφορετική βέβαια η εποχή σε όλα τα επίπεδα, αλλά νομίζω ότι είχε μια αρνητική προσήλωση σε συγκεκριμένα θέματα / άτομα. Επίσης γινόταν μια υπεραπλούστευση σε άλλα κοινωνικά θέματα (του τύπου τα παιδιά των φαναριών μπορεί να είναι πιο ευτυχισμένα από ένα παιδί που κάθεται στο σπίτι και παίζει βιντεοπαιχνίδια) και κάτι λίγο πατριωτικό με έναν τρόπο που δεν μου άρεσε.

Κατά τ' άλλα τη θεωρώ θεά, με πολύ ιδιαίτερη λάμψη και ταλέντο και μου λείπει κάπως.

και όμως γυρίζει 13.10.2015 | 15:34
Κοιτάξτε : χρειαζόμαστε άτομα ασεβή, αλλά με λόγου (και όχι μόνο) γνώση. Αυτό ήτανε γιά μένα η Μαλβίνα και γι'αυτό μου λείπει.
Οι άλλοι ή είμαστε θλιμμένοι, ή πεθαμένοι και δεν το ξέρομε.
Άσε τους σοβαροφανείς...
Cure10 14.10.2015 | 11:43
Μοναδική..δεν χρειάζεται ούτε "αλλά" ούτε τίποτα! Την αγαπάω και θα την αγαπάω για πάντα!
VITROUVIOS 18.10.2015 | 23:35
Τι χαμόγελο !
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ