Νιώσε την μουσική με όλο σου το σώμα στο "ηχητικό κρεβάτι"

Mια κατασκευή που σε βυθίζει σε ηχοτόπια λίγο πριν κοιμηθείς
27.6.2015 | 11:50

Έχετε δονηθεί ποτέ σύσσωμοι μπροστά σε ένα ηχείο που παίζει μουσική; Αν ναι, τότε γνωρίζετε πώς μπορεί κανείς να βιώσει την μουσική με όλο του το σώμα. Την αίσθηση αυτή, προσπάθησε να δημιουργήσει και ο καλλιτέχνης Kaffe Matthews όταν κατασκεύασε το "ηχητικό κρεβάτι", ένα ξύλινο διπλό κρεβάτι με ενσωματωμένα ηχεία που μπορεί να μετατρέψει μια μουσική ακρόαση σε έντονη σωματική εμπειρία.

 

Στο "ηχητικό κρεβάτι" ξαπλώνεις αναπαυτικά σε στρώμα με μαξιλάρι, όχι τόσο για να κοιμηθείς, όσο για να βιώσεις την μουσική με όλο σου το σώμα. Στα τειχία του υπάρχουν ενσωματωμένα δώδεκα ηχεία που με την βοήθεια 220 βολτ ηλεκτρισμού μπορούν να δημιουργήσουν ένα ηχητικό αποτέλεσμα που αγκαλιάζει τον χρήστη, προσφέροντας νέες προοπτικές ακρόασης.

 

Το "ηχητικό κρεβάτι" σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Kaffe Matthews, ηλεκτρονική καλλιτέχνη από το Έσσεξ της Αγγλίας. Το project του ηχητικού κρεβατιού, ξεκίνησε ως ηχητικό και κοινωνικό πείραμα σχετικά με την αντίληψη που έχουμε για τον ήχο και κατέληξε να πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, όπως για παράδειγμα ένα παγκόσμιο πρότζεκτ κατασκευής ηχο-κρεβατιών. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για εμπορική αξιοποίηση των ηχητικών κρεβατιών, ωστόσο μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις συχνότητες στις οποίες εκπέμπει και την διαδικασία κατασκευής του από το παρακάτω βίντεο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ