Ένας θρυλικός animator της Disney σχεδιάζει μέσω Virtual Reality

Ένα "μαγικό" βίντεο για το μέλλον της αφήγησης.
11.9.2015 | 10:30

 

Το πιθανότερο είναι να έχεις εμπλακεί συναισθηματικά με τα σκίτσα του. Ο Glen Keane, ένας από τους κορυφαίους animators της Disney των τελευταίων 40 ετών, έδωσε ζωή σε μερικούς από τους πλέον εμβληματικούς χαρακτήρες της, όπως ο Aladdin, η Ariel από τη "Μικρή Γοργόνα"και το Τέρας από την "Πεντάμορφη και το Τέρας".

 

Από το 2012 που παραιτήθηκε από την Disney, o Keane εξερευνά νέα μέσα που θα εξελίξουν την τέχνη που εξασκεί, δίνοντας ζωή στα κινούμενα σχέδιά του μέσω της τεχνολογίας. Η αναζήτησή του αυτή τον οδήγησε στην Google και στη συνέχεια στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας.

 

 

Την εμπειρία αυτή του "να ξεφεύγεις από το χαρτί και να δημιουργείς έργα που μπλέκουν την ζωγραφική με την γλυπτική στον τρισδιάστατο εικονικό χώρο", περιγράφει με έναν μαγικό, σχεδόν ζεν τρόπο, ο Keane στο τετράλεπτο βίντεο "Step into the Scene" που γυρίστηκε για την προώθηση του συνεδρίου "The Future of Storytelling". Συνέδριο που εξερευνά το μέλλον της αφήγησης και των εκφραστικών μέσων που προκύπτουν καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και γίνεται ακόμα πιο βιωματική.

 

Στο βίντεο ο Keane μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, τη σχέση του με τα καρτούν και το animation, και ζωγραφίζει συμβατικά αλλά και μέσω Virtual Reality, αποδοκνείοντας ότι ο σχεδιασμός χαρακτήρων αποκτά άλλη υπόσταση, αποδρώντας σε τόσο πρώιμο στάδιο από τις δύο στις τρεις διαστάσεις. "Η δημιουργία μέσω του Virtual Reality και του Augmented Reality είναι τέχνη όπως η ζωγραφική και η γλυπτική, και θα πρέπει να κοπιάσουμε για να πούμε ότι την τελειοποιήσαμε και την κατακτήσαμε", δηλώνει ο βετεράνος, αειθαλής καλλιτέχνης.

 

Απολαύστε τον:

 

SPYROS VJ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ