Τι συμβολίζουν οι σκελετοί στο True Detective;

Η ιστορία της Santa Muerte, προστάτιδας των νεκρών
8.7.2015 | 18:07

 

Βρίσκονται στις παρυφές της εικόνας, ή σε πλάνα που διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα, χωρίς να συζητιέται η παρουσία τους: μοναχικοί σκελετοί, το κεφάλι τους καλυμμένο με ένα γυναικείο σάλι. Το True Detective έχει μέσα πολλούς συμβολισμούς από την κοινωνία του Λος Άντζελες που απέχει από τη λάμψη του Χόλιγουντ.

 

Δείτε τα επεισόδια του νέου κύκλου ταυτόχρονα με Αμερική αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema κάθε Κυριακή στις 4.00 μετά τα μεσάνυχτα ή οποιαδήποτε στιγμή, μέσω του εξελιγμένου αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+. Και για όλα όσα συμβαίνουν off camera η συζήτηση έχει ήδη αρχίσει στο #TrueDetectiveGR.


Πρόκειται για την λατρεία της Santa Muerte, της προστάτιδας του θανάτου και των νεκρών, που έχει τους δικούς της πιστούς, με ένα ναό στη Melrose Avenue, αφιερωμένο στις σκοτεινές της δυνάμεις. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια τα καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό λατρεύουν αυτή την αγία, μια πίστη που δεν εγκρίνει η επίσημη καθολική εκκλησία, ή οι αρχές της χώρας. Για την ακρίβεια, το 2009 ο στρατός του Μεξικού κατεδάφισε περισσότερους από 40 βωμούς κατά το μήκος των συνόρων μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

 


Η πίστη στη Santa Muerte υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια, και πλέον οι πιστοί έχουν εξαπλωθεί εκτός του Μεξικού. Οι ρίζε της βρίσκονται στον Mictlantecuhtli, τον θεό του Υπόκοσμου στη λατρεία των Αζτέκων, και στις χριστιανικές απεικονίσεις του αγγέλου του θανάτου.


Οι σύγχρονοι πιστοί ντύνουν τα ομοιώματα με υφάσματα κάθε χρώματος, και στολίζουν τον σκελετό με νομίσματα, σταυρούς, μέχρι φτερά παγωνιού. Η Santa Muerta μπορεί να ενώσει ερωτευμένους, να ελευθερώσει από τη ζήλεια των άλλων, και να κάνει θαύματα. Το διάσημο για τις βίαιες μεθόδους καρτέλ Zeta ανεγείρει βωμούς στο όνομα της Αγίας, ζητώντας τη βοήθεια της για τις παράνομες δρατηριότητες. είναι επίσης η αγαπημένη Αγία των λαθρεμπόρων και των απαγωγέων, με πολλές αναφορές της αστυνομίας για καλυμμένους σκελετούς σε σπίτια-καταφύγια.

 

 

 


Στον βωμό της Santa Muerte που βρίσκεται στην πόλη του Μεξικού, στη συνοικία Tepito, εκατοντάδες άνθρωποι προσκυνούν τον σκελετό της Αγίας, που είναι επίσης γνωστή ως La Niña Blanca, ζητώντας υγεία, πλούτο, ευμάρεια και ευτυχία.

 

Η συγκλονιστική ατμόσφαιρα του νέου κύκλου προβάλλεται και στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την Αμερική, αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέσω του εξελιγμένου αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+.

ΛΕΝΑ ΦΟΥΤΣΙΤΖΗ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ