
Η Apple αποτελεί σύμβολο άγριας καπιταλιστικής πρακτικής
Ο Steve Jobs άλλαξε τον κόσμο. Είχε ιδέες, άλλες δικές του, άλλες τις δανείστηκε από τους αντιπάλους του και τις έκανε λίγο καλύτερες.
Ικανότατος ηλεκτρονικός και προγραμματιστής, η δικαίωση μιας γενιάς που αμφισβήτησε τα πανεπιστήμια και το κύρος των πτυχίων. Ο Jobs δεν θα είχε αλλάξει τίποτα όμως χωρίς ένα τεράστιο μηχανισμό προβολής και σκληρής πολιτικής της εταιρείας που ο ίδιος δημιούργησε και αργότερα έγινε σκλάβος της, όταν διαπίστωσε πως έξω από αυτήν, μέλλον δεν υπήρχε.
Η Apple αποτελεί σύμβολο άγριας καπιταλιστικής πρακτικής, φυλάγοντας με νύχια και με δόντια τις περιβόητες πατέντες λογισμικού, πνίγοντας οποιαδήποτε δημιουργικότητα από την οποία δεν έβγαζε χρήματα. Τελικά ο Steve Jobs, ο πανέξυπνος αυτός εφευρέτης, άλλαξε τον κόσμο γιατί το τμήμα μάρκετινγκ έπεισε τον κόσμο ότι ο Jobs μπορεί να τον αλλάξει.
*O Δημήτρης Αντωνίου ξέρει να κάνει τα πάντα με έναν υπολογιστή.


Ετσι βγαινουν τα χρηματα ρε ανθρωπε. Επιχειρηση ειχε ο τυπος όχι τους γιατρους χωρις συνορα.
Παρε κι εσυ αν διαφωνεις ενα open source λογισμικο και βγαλε χρημα πατενταροντας εφαρμογες του.
Τι ανοησιες ρε γαμωτο. Εξαλλος γινομαι!

Ο Jobs είχε αυτό που λέω "a taste for the theatrical" και στη σημερινή εποχή αυτό είναι πιο αποτελεσματικό από την ίδια την ουσία. Προσωπικά δεν ήμουν υποστηριχτής των προϊόντων του, κόντρα στις τάσεις, καθώς πολλές εναλλακτικές εταιρείες μου καλύπτουν τις τεχνολογικές μου ανάγκες, όμως αυτό του το αναγνωρίζω.
Ο Θεός να τον συγχωρέσει και να δώσει τις ικανότητες του σε πολλούς :[



Ο Jobs αγαπητέ ξαναγύρισε στην Apple γιατί ήταν δικό του δημιούργημα. Δεν ήταν σκλάβος της, απλά δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του έξω από αυτήν. Επιτυχίες είχε (Pixar), αλλά η εταιρεία που έφτιαξε κάποια μέρα στο γκαράζ του σπιτιού του είχε περάσει στα χέρια λογιστών και managers και βυθιζόταν γρήγορα.
Γι'αυτό ξαναγύρισε. Προφανώς δεν έχετε νιώσει ποτέ το ίδιο πάθος για κάτι παρόμοιο, ε;


Η υπερβολη και η αναγκη θεοποιησης απο βλαμμενα nerds και φαντασμενα ψωνια βρισκεται στο απωγειο της.


Καταρχάς δεν υπήρξε μια γενικά που αμφισβήτησε τα πανεπιστήμια και το κύρος των πτυχίων. Πολύ περισσότερο, κανένας δε γίνεται ικανότατος ηλεκτρονικός τη σήμερον ημέρα χωρίς να περάσει από κάποια ειδική σχολή. Ο συγγραφέας του άρθρου υποτιμά την γνώση και τα προσόντα που δίνονται από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (και μάλιστα από τα καλύτερα του πλανήτη, τα αμερικάνικα) και βάζει σαν παράδειγμα για τον πολύ κόσμο κάτι που θα του μείωνε αρκετά το βιωτικό επίπεδο αν το δοκίμαζε.
Περιττό να θυμίσω πως ο Jobs δεν έμεινε γνωστός για τις εφευρέσεις του. Άλλοι ήταν αυτοί που έφτιαχναν τα μηχανήματα. Ο ίδιος ήταν ένας φοβερός επιχειρηματίας, ένας οραματιστής, ένας άνθρωπος που εφάρμοζε στα αντικείμενα που παρήγαγε η εταιρεία του το υψηλό του γούστο, κάποιος που ήξερε να κινητοποιεί και να ενορχηστρώνει όλους αυτούς που απαιτούνται για να βγει ένα προϊόν που προσεγγίζει την Απόλαυση.
Ακόμα και όταν έφυγε από την Apple, ασχολήθηκε με μια άλλη εταιρία, δεν έκατσε στα αυγά του, μια εταιρία που έφτιαξε απίθανες ταινίες κινουμένων σχεδίων επεξεργασμένων από υπολογιστή, όπως είναι το Toy Story, και έφτασε στο σημείο να εξαγοράσει την θρυλική Disney.
Ο συγγραφέας υποτιμά την τυπική εκπαίδευση, το marketing, τον καπιταλισμό, τα χρήματα, τη βελτίωση των ιδεών... Και όμως, με αυτά τα πράγματα είναι που γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες απίστευτη πρόοδο και ευμάρεια. Άσε που ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή στη Δύση γίνεται στα πλαίσια του καπιταλισμού...
Το κείμενο θα έπρεπε να αναρτηθεί σε κάποιο προσωπικό blog που δε θα το διάβαζε άνθρωπος, όχι στη Lifo. Εκτός και αν βρίσκετε κάποια κρυφή ηδονή στο να trollάρετε.
