Stay hungry, stay foolish*

12 από τις πιο χαρακτηριστικές ρήσεις του Στιβ Τζομπς
9.10.2011 | 11:18

Είναι γνωστό πως ο Στιβ Τζομπς πέρα από την ικανοτητά του στην ανακάλυψη και την εφευρετικότητα  διέθετε και μιαν εντελώς χαρισματική ικανότητα στο να καταφέρνει να διαχειρίζεται το θέμα της παρουσίασης και του πακεταρίσματος αυτών των προϊόντων με ένα τρόπο που σε έκανε να ξεχνάς τις marketing στρατηγικές παρασυρόμενος από το performing του.

 

Νομίζω επειδή ακριβώς μας παρουσιαζόταν ως ένα κράμα innovator, tech  ψυχαναλυτή και εξομολόγου κατάφερνε να απορροφά σαν σφουγγάρι τις επιφυλάξεις μας παρουσιάζοντας καμιά φορά ακόμα και την χρυσή τεχνολογική μετριότητα ως το αναντικατάστατο που θα πετύχαινε να μας συγκλονίσει.

 

Ήταν βέβαια η χαρισματική του περσόνα που διέσωζε πολλές φορές ταινίες χωρίς δυνατό σενάριο if you know what I mean;-)

 

Και αυτό είναι που ξεχνάνε και οι περισσότεροι haters του ασκώντας του αντικαπιταλ (sic) κριτική βασιζόμενοι στις υπαρκτότατες αντιφάσεις του και τις ανθρωπιστικά σκαιότατες συνθήκες των αποκεντρωμένων εργοστασίων της Apple ανά τον κόσμο.

 

Σημασία έχει το πρόσωπο ως η Μεγάλη Καθυσυχαστική Αγιογραφία για την μάζα. Από τον Βελουχιώτη μέχρι τον Τσε Γκεβάρα και από τον Κένεντι μέχρι τον Ομπάμα το οποιασδήποτε απόχρωσης έργο για να κυλήσει χρειάζεται χαρισματικό πρωταγωνιστή που θα σε μαγνητίζει ασχέτως έργου και αποτελέσματος. 

 

Αρκεί να σου δημιουργεί προσδοκία. Και την ψευδαίσθηση πως εσυ ενώνεις τις τελίτσες σχηματίζοντας τη τελική εικόνα ενώ δε κάνεις τίποτα άλλο από το να στοιχίζεσαι σαν το μικρό μυρμηγκάκι γύρω από τη Βασίλισσα.

 

Τουλάχιστον οι χαρισματικοί σαν τον Τζομπς κάνουν τη στοίχιση κάπως πιο ευχάριστη. Και πιο πολύχρωμη.

 

 

(αφού την iPadησε και η Αλέκα. Η οποία πρέπει να πάρει μερικά μαθήματα από τις παρακάτω εικόνες γιατί με μεταχρονολογημένες αποκαταστάσεις μονάχα δε γίνεται δουλειά;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
7 Σχόλια
avatar
Ανώνυμος/η 9.10.2011 | 13:00
Οχι αλλο Steve Jobs,οχι αλλο καρβουνο φαντασμενοι-εφετζηδες-θυματα του καταναλωτισμου,που δεν εχετε να φατε και χρεωνεστε παντου για να παρετε το καινουριο iphone και να δειχτειτε.
avatar
Ανώνυμος/η 9.10.2011 | 13:17
Nαι καντε και αλλα μειον στα σχολια..ορκισμενοι φανατικοι κατοχοι των i-phone..μην πανε στραφι τοσα εκατονταδες ευρω που σπαταλησατε και δεν θεωρειστε μοδατοι πλεον...ΠΡΟΒΑΤΑ.
avatar
Ανώνυμος/η 9.10.2011 | 13:21
Ρε φίλε! Ποιος καταναλωτισμός; Το ότι δεν έχεις λεφτά να αγοράσεις iphone, δε σημαίνει ότι το iphone δεν είναι ένα σπουδαίο δημιούργημα. Η Apple όπως και πολλές άλλες εταιρίες έχουν συμβάλει στον σύγχρονο πολιτισμό. Δεν γίνεται να μην αναγνωρίζεις μία χαρισματική προσωπικότητα σε αυτόν τον άνθρωπο. Δηλαδή αυτά που έχει πει δεν έχουν κάτι να προσφέρορουν; Τα προϊόντα του δεν έχουν προσφέρει στην καθημερινή ζωή; Και μόνο το ότι ό,τι έβγαινε στην παραγωγή, βασική αρχή ήταν να είναι ΤΕΛΕΙΟ, είναι ένα ωραίο στοιχείο για όλους εμάς ειδικά τους Έλληνες που αρκούμαστε πάντα στη μετριότητα. Μην τρελαίνεσαι. Είναι ένα ωραίο παράδειγμα για μελέτη και παραδειγματισμό. Εάν δεν το εκτιμάς αυτό το πράγμα, τότε εσύ είσαι το θύμα.
ΥΓ. Δεν έχω ούτε ένα προϊόν της Apple γιατί δεν έχω λεφτά να το πάρω. Άλλο το ένα όμως, άλλο το άλλο.
avatar
Ανώνυμος/η 9.10.2011 | 13:38
''ΠΡΟΒΑΤΑ'';;;
τσ! τσ! τσ!
Ας κρατήσουμε 1 επίπεδο...
κι ας μην τα βάζουμε με το μακαρίτη!
Δεν είχε άλλη επιλογή παρά να γίνει αστέρι!
ούτε εμείς παρά να γίνουμε...
ό,τι είναι να γίνουμε τέλος πάντων.
avatar
Ανώνυμος/η 9.10.2011 | 13:40
Πολύ ωραία τσιτάτα, όμως μου θυμίζουν πολύ τα άχρηστα βιβλία αυτο-βελτίωσης και τα χαζά στιχάκια που διαδίδονται με viral ρυθμούς, χωρίς όμως να έχουν κανένα απολύτως νόημα. Και εγώ αντέδρασα συναισθηματικά στην είδηση του χαμού του Jobs, αλλά το γεγονός είναι ότι η πορεία του υπήρξε αντίστροφη από εκείνη που σηματοδοτούσε η κουλτούρα που πρέσβευε - η κουλτούρα του κινήματος των χίπις, το πνεύμα της ελευθερίας και της αλλαγής του κόσμου, όπως εκφράστηκε μέσα από τα τραγούδια των Beatles, το γκρέμισμα των τειχών της "corporate" λογικής, που συμβόλιζε η IBM τη δεκαετία του '80. Η αλήθεια, πάντα με την ταπεινή μου άποψη, εκφράζεται πολύ καλύτερα από άρθα όπως εδώ: http://gawker.com/5847344/what-everyone-is-too-polite-to-say-about-steve-jobs, παρά από μια συλλογή χαριτωμένων ρήσεων.
avatar
Ανώνυμος/η 9.10.2011 | 14:11
"Quality is more important than quantity....", διαβάζω ότι είπε.
Η νεκρολογία του Steve Jobs έχει ξεπεράσει οποιοδήποτε όριο αισθητικής και μέτρου.
".. .One home run is much better than two doubles" , είπε επίσης.
Όπως συνεχίζουν όλοι να τρέχουν πίσω από την ουρά του φαντάσματος του Jobs. Κάτι σαν σκύλος που κυνηγάει την ουρά του, ή εκείνη την κούρσα του Forrest Gump, ο οποίος παρεμπίπτοντος στο τέλος της ταινίας εμφανίζεται με μετοχές της apple.
avatar
Ανώνυμος/η 9.10.2011 | 14:18
Here's to you Steve!
Rest forever here in our hearts.
Δέσποινα Μηνά
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ