Σαν σήμερα: Oι CRAMPS live στο Napa State Mental Hospital (βίντεο)

Στις 13 Ιουνίου του 1978 οι Cramps δημιουργούν μία από τις πιο παράξενες στιγμές στην ιστορία του ροκ ν ρολ, παίζοντας για τους ασθενείς ενός ψυχιατρείου.
13.6.2014 | 12:00

 

 

Κατά την διάρκεια μίας από τις πρώτες περιοδείες τους, το καλοκαίρι του 1978, οι Cramps αποφασίζουν να παίξουν live για τους ασθενείς του Κρατικού Ψυχιατρείου της Νάπα  στην Καλιφόρνια, δημιουργώντας μία από τις πιο παράξενες όσο και διφορούμενες στιγμές στην ιστορία του Rock N Roll.

 

Η συναυλία, που ακούγεται περισσότερο σαν ένας ροκ αστικός θρύλος παρά σαν ένα πραγματικό γεγονός, έλαβε χώρα στις 13 Ιουνίου του 1978, και κινηματογραφήθηκε με μία Portapak Sony βιντεοκάμερα του 1965.

 

Η πρώτη κόπια του βιντεοσκοπημένου live θεωρείται σήμερα σπάνιο αρχειακό υλικό.

 

Δείτε ολόκληρο το live :

 

 

 

ψραμπς

 

To live ήταν καταπληκτικό και οι Cramps δεν δυσκολεύτηκαν και πολύ να δημιουργήσουν πανκ ροκ χάος.

 

Πολλοί όμως υποστηρίζουν πως - όπως και στην συναυλία ορόσημο που έδωσε ο Johnny Cash στις φυλακές του Φόλσομ δέκα χρόνια νωρίτερα, το 1968- το ιδιαίτερο κοινό των ιδρυμάτων αυτών χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία του ως μέρος μιας ειρωνικής underground επίδειξης δημοσιότητας από τους καλλιτέχνες.

 

Οι ασθενείς φαίνονται να διασκεδάζουν πραγματικά, ωστόσο οι εικόνες ψυχικά άρρωστων ανθρώπων να χορεύουν στην σκηνή με τον Lux Interior προκάλεσαν μία σχετική αμηχανία, και οι Cramps κατηγορήθηκαν πως όλη αυτή η παίζω-για τους-τρελούς  αντι-κουλτούρα είχε απλώς σκοπό να δώσειστη μπάντα μία κάποια bad ass 'σφραγίδα'.

 

Η ιστορία, βέβαια, έδειξε ότι ο Lux Interior και η Poison Ivy δεν είχαν ανάγκη από τέτοια κόλπα για να χτίσουν την πιο  ψυχωτική θρυλική μπάντα στην ιστορία του βρώμικου ροκ ν ρολ...

 

ψραμπς

 

 

 

Χαρακτηριστικό, όμως, είναι το γεγονός ότι οι Cramps -όπως και ο Johnny Cash- τοποθέτησαν από την πρώτη στιγμή την μουσική τους στο περιθώριο, και με τις συναυλίες αυτές πιθανότατα να θέλησαν να υπονοήσουν πως όλοι εμείς οι "κανονικοί" ίσως και να μην είμαστε τόσο διαφορετικοί από αυτούς που η κοινωνία τους θέλει κλειδωμένους.

 


 

 

                                  ___________________________________


+ Διαβάστε ακόμα

Rock'n'Roll θρύλοι που έμειναν μαζί μέχρι το τέλος.
Lux Interior και Poison Ivy: Soulmates Never Die...

 

ψραμπς

 

 

1 Σχόλια
avatar
O_Yios_tou_Yo 13.6.2014 | 13:31
rock-a-billy psychosis & garage disease!
ευτυχώς είχαν έρθει Ελλάδα, αυτοί και fuzztones και είχαμε ξεστραβωθεί!
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ