Ποιά είναι η χειρότερή σου ανάμνηση από το σχολείο;

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
25.9.2014 | 11:20

 

Ποια είναι η χειρότερη σας ανάμνηση από το σχολείο;

 

Κατερίνα, 28, άνεργη και Αναστασία, 26, αισθητικός-διατροφολόγος

Κατερίνα: Μια μέρα, στο Δημοτικό, μας είχαν βγάλει έξω με την διπλανή μου επειδή μιλούσαμε. Για να μην μας δει όμως ο Διευθυντής στους διαδρόμους, και μας μαλώσει περισσότερο, κρυφτήκαμε μέσα σε μία ντουλάπα και χωρίς να το καταλάβουμε κλειδωθήκαμε εκεί! Γρήγορα μας ακούσανε και μας βγάλανε, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την τρομάρα.

Αναστασία: Η χειρότερή μου ανάμνηση από το σχολείο ήταν όταν μία συμμαθήτριά μου (Β' Λυκείου) έπαθε κρίση επιληψίας την ώρα του μαθήματος. Κανείς μας δεν γνώριζε ότι έπασχε από επιληψία, κι έτσι το σοκ ήταν απίστευτο. Μάλιστα μετά το περιστατικό, και για αρκετό καιρό μετά, ερχόταν ένας ψυχολόγος στην τάξη για να μας μιλάει κτλ. Ευτυχώς επανήλθε μετά από μερικές μέρες και η κοπέλα, και όλα καλά.

 

 

Λάζαρος, 19, φοιτητής Γεωπονίας

Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποια άσχημη ανάμνηση, προσωπική, από το σχολείο.

Ποτέ μου όμως δεν θα ξεχάσω την στιγμή όταν, στην 'Α Γυμνασίου, παίζαμε στο προαύλιο του σχολείου και είδα - μπροστά στα μάτια μου- μια κοπέλα να πέφτει από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου!

Καθόταν στο περβάζι και το παράθυρο άνοιξε κατά λάθος, και θυμάμαι ακόμα και τώρα πώς την έβλεπα να πέφτει σε αργή κίνηση. Κοκάλωσα.

Αν το πιστεύεις, δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά. ΤΙΠΟΤΑ απολύτως!

 

 

Μελίνα, 25, φυσικοθεραπεύτρια

Σε ολόκληρο το Δημοτικό τα παιδιά με κορόιδευαν επειδή φορούσα γυαλιά.

Κάτι μικρά στρογγυλά γυαλάκια που για κάποιον λόγο φαινόταν τόσο περίεργα και άξια χλευασμού σε όλους. Δυστυχώς αυτό συνεχίστηκε για χρόνια, και ήταν κάτι που με έκανε να ντρέπομαι.

 

 

Μαρίνα, 20, φοιτήτρια

Η πιο άσχημή μου ανάμνηση από το σχολείο ήταν η πρώτη φορά που έγραψα πολύ χαμηλό βαθμό σε διαγώνισμα, στην Β' Γυμνασίου.

Πόσο χαμηλό δηλαδή;

13, στα μαθηματικά. Κι από τότε μίσησα και τα μαθηματικά και την καθηγήτρια.

Αυτή είναι η χειρότερή σου ανάμνηση δηλαδή;

Ναι, αλλά και κάτι άλλο που συνέβη επίσης την ίδια χρονιά:

Ήμουν επιμελήτρια στην τάξη και σε ένα διάλλειμα είχε γίνει μια ζημία- δεν θυμάμαι τι ακριβώς- και η καθηγήτρια κατηγόρησε εμένα. Πληγώθηκα πολύ γιατί δεν έφταιγα και το ήξερε και η ίδια, αλλά έπρεπε μάλλον κάπως να ξεσπάσει και με ντρόπιασε σε ολόκληρη την τάξη.

 

 

Σμαρώ, 21, φοιτήτρια Δημοσιογραφίας

Σμαρώ, εσένα ποια είναι η χειρότερή σου ανάμνηση από το σχολείο;

Στην Γ' Λυκείου, στην κατεύθυνση, μια καθηγήτρια που δεν με χώνευε μου έβαλε πολύ χαμηλό βαθμό σε διαγώνισμα, ενώ τα είχα όλα σωστά, όπως τα είχε το βιβλίο γραμμένα!

Και;

Και όταν της ζήτησα τον λόγο, δείχνοντάς της ότι είναι όλα όπως στο βιβλίο μου είπε "αν δεν καταλαβαίνεις πού έχεις κάνει λάθος, τότε μάλλον έχεις αλλού πρόβλημα, στο μυαλό" Μου έμεινε αυτό το πράγμα.

 

 

Κωνσταντίνος, 30, άνεργος

Ένα θα σου πω: Με αφήνανε - ενώ ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι με δυο πόδια κι ένα χέρι σπασμένο- να κατρακυλήσω από την μεγάλη κατηφόρα!

Σοβαρά μιλάς; Και δεν χτύπησες παραπάνω;

Μα με πιάνανε στο τέλος, και άντε ξανά από την αρχή, και δώστου τα γέλια.

!

Σωστά σαδιστικά καθίκια!

 

 

Βαγγέλης, 37, ζωγράφος - ξυλογλύπτης ("αλλά εδώ στην Ελλάδα, μπογιατζής")

Οι γονείς μου μου έλεγαν πάντα ότι η συμπεριφορά μου στο σχολείο είναι καθρέφτης του σπιτιού μας, και ότι θα έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός και να μην δημιουργώ προβλήματα.

Όμως συχνά τους καλούσαν οι καθηγητές κι έκαναν πάντα κάποια παρατήρηση για την συμπεριφορά μου και θυμάμαι πάντα πως ένιωθα πραγματικά άσχημα απέναντί τους τότε, ότι τους απογοήτευα.

Κι ένα άλλο. Εκεί στα 15 που κάπνιζαν όλοι, πίσω από το σχολείο, είχε έρθει μια φορά ο διευθυντής. Ήμουν το μοναδικό παιδί που δεν κάπνιζα, κι όμως έφαγα το πιο δυνατό χαστούκι. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

 

 

Μαίρη, 21, φοιτήτρια Τεχνολογίας Γεωπονίας

Μια φορά, στην Β' Λυκείου, είχαμε κενό σε μία ώρα και καθόμασταν έξω. Κάποια στιγμή, λοιπόν, είδα έναν συμμαθητή μας να χτυπάει μια κοπέλα. Και όταν λέω να την χτυπάει μιλάμε για πολύ ξύλο.

Κι όμως κανείς μα κανείς δεν παρενέβη, κανείς δεν έκανε τίποτα.

Εσύ γιατί δεν έκανες τίποτα;

Δεν ξέρω, τον φοβόμουν κάπως αυτόν, όλοι τον φοβόμασταν. Κι έτσι έκαναν τα στραβά μάτια.

Νιώθω πάντα πολύ άσχημα όποτε θυμάμαι αυτό το σκηνικό. Βασικά, δεν θέλω να το θυμάμαι.

 

 

Σωκράτης, 19, ούτε σπουδάζει- ούτε δουλεύει

Ήμασταν στο Δημοτικό, Πέμπτη ή Έκτη τάξη αν θυμάμαι καλά, και είχαμε δείρει με έναν φίλο μου ένα παιδί. Είχαμε μαλώσει για την μπάλα ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων. Το θέμα είναι ότι μας έπιασε ο Διευθυντής και για μέρες μας έλεγε ότι θα μας αλλάξει σχολείο για τιμωρία. Όλοι μου οι φίλοι ήταν όμως σε αυτό το σχολείο, και είχα τρομοκρατηθεί από τον φόβο μου!

Ναι αλλά είχες δείρει εκείνο το παιδί...

Περασμένα ξεχασμένα, γίναμε φίλοι μετά, εκείνο τον φόβο όμως που τράβηξα δεν θα τον ξεχάσω ποτέ!

 

 

Αλέξανδρος, 20, σπουδαστής σε σχολή μαγειρικής

Είναι πολύ άσχημο, δεν ξέρω αν θέλω κι αν κάνει να το πω.

Δηλαδή;

Εγώ προσωπικά δεν είχα καμία άσχημη εμπειρία, αλλά να, στο σχολείο που πήγαινα είχαμε και παιδιά ΑΜΕΑ και με ειδικές ανάγκες και για καιρό τα παιδιά αυτά τα κακοποιούσαν κάποια άλλα μεγαλύτερα παιδιά. Τα κορόιδευαν και τα χτυπούσαν και γενικά είναι κάτι που δεν θέλω καν να θυμάμαι! Με σημάδεψε κάπως αυτό το πράγμα, αυτή η σκληρότητα.

 

 

Νικολέτα, 17, μαθήτρια

Πηγαίνω ακόμα σχολείο, και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ιδιαίτερα άσχημη ανάμνηση.

Ίσως το σχολείο ολόκληρο. Το διάβασμα, το ξύπνημα. Αυτά θα μου μείνουν σαν χειρότερες αναμνήσεις πιστεύω!

 

 

Γιώργος, 18, φοιτητής Διοίκηση Επιχειρήσεων

Ήμουν πρώτη Δημοτικού, πρώτες μέρες στο σχολείο και για κάποιο λόγο φοβόμουν ακόμα στο νέο περιβάλλον.

Ώσπου μια μέρα, την τελευταία ώρα θυμάμαι, κατουρήθηκα πάνω μου!

Και ντρεπόμουν και φοβόμουν ακόμα περισσότερο να μη με δει κανείς, και το έκρυβα όπως μπορούσα και έκλαιγα.

Πω, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ευτυχώς χτύπησε το κουδούνι και έτρεξα να φύγω, και δεν με πήρε κανείς χαμπάρι. Ούτε η δασκάλα.

 

 

Κατερίνα, 24, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Οικονομικό

Ήμουν πάντα η καλύτερη μαθήτρια στην τάξη, και κάποια στιγμή είχε αρχίσει να διαδίδεται μια φήμη ότι οι γονείς μου πληρώνουν τον δάσκαλο γι' αυτό έχω τόσο καλούς βαθμούς!

Τι τάξη ήσουν;

Έκτη δημοτικού, και για κάποιο λόγο το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και για καιρό ντρεπόμουν κι ένιωθα άσχημα για κάτι που προφανώς δεν ήταν δυνατόν να συμβαίνει, κι όμως όλα τα παιδιά το συζητούσανε πίσω από την πλάτη μου.

Ευτυχώς με είχε υποστήριξε τότε ο δάσκαλος τουλάχιστον.

 

 

Κώστας, 39, Δικηγόρος/Επιχειρηματίας

Απλά πράγματα, μην φανταστείς κάτι τρομακτικό.

Ας πούμε, εκφοβισμός περισσότερο. Από τις φασαρίες με τα υπόλοιπα παιδάκια, τους καυγάδες στα διαλλείματα και την μόνιμη απειλή "αν δεν....θα..."

Κάποτε θυμάμαι είχα καταλάθος σπάσει την τζαμαρία από το σπίτι ενός παιδιού ενώ μαλώναμε, και για καιρό με απειλούσε ότι "θα το πει στο σχολείο", στους δασκάλους μας δηλαδή.

Ενώ δεν έφταιγα καν και το ήξερε ότι έγινε καταλάθος.

Τώρα ακούγεται αστείο, αλλά τότε κάτι τέτοιο ήταν ικανό να σε κατατρομάξει, να σε αγχώσει για καιρό.

 

[φωτογραφίες: Γιώργος Πλανάκης/LIFO]

 

_____________________________

 

Εσείς;

Ποια είναι η πραγματικά πιο άσχημη ανάμνησή σας από το σχολείο;

ΑΛΚΗΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
BIO ΑΡΘΡΑ
61 Σχόλια
12345
Iris Prismatica 25.9.2014 | 11:59
Το σχολείο.
Μάνα Κουράγιο 25.9.2014 | 12:07
Ρε παιδια, πονεσε η ψυχη μου! Εγω θυμαμαι στην α λυκειου η καθηγητρια με επιασε με χαρτακι που ειχα γραψει παρατσουκλια για ολους τους καθηγητες βγαλμενα απο τον Ομηρο. Η ιδια ηταν η Χαρυβδη...
avatar
Scifimom 25.9.2014 | 12:08
Να με φωναζουν "κητος" "Γυαλακια" "γρια". Να μην με διαλέγουν στις ομαδες γιατι δεν έτρεχα γρηγορα και "καιγομουν" πρώτη. Να παραπονιεμαι στον διευθυντη οτι με βασανιζουν γιατι είμαι "χοντρη" και να μου απανταει "Ε κοψε και συ το φαγητο για να μην σε βασανιζουν" Γενικά το σιχαινομαι το σχολειο.
avatar
annie93 27.11.2015 | 22:22
περασα τα ιδια και αλλα πολλα, πλεον ολους αυτους τους βλεπω στο δρομο και γελαω με την καταντια τους!
Play with me! 25.9.2014 | 12:15
Ο Λάζαρος, 19, φοιτητής Γεωπονίας είναι αδερφός με τον Γιώργο, 18, φοιτητή Διοίκηση Επιχειρήσεων;
hankmoody 25.9.2014 | 12:33
Τρίτη δημοτικού, σε τριθέσιο σχολείο της επαρχίας (δυο διαφορετικές τάξεις στην ίδια αίθουσα κάναμε κοινό μάθημα ) παίζουμε ποδοσφαιρο με την μπάλα της τάξης και την πετάω κατα λαθος πανω στην ταρατσα του σχολειου οπου δεν ειχαμε προσβαση κιολας. Ο μαγκας της ταξης και τύποις αρχηγός με φοβισε λεκτικα προειδοποιωντας με οτι θα πρεπει να την κατεβασω αλλιως να αγοράσω αλλη , κατι που σημαινε οτι θα επρεπε για καιρο να μαζευω χρηματα απο το χαρτζιλίκι μου. Μερες ολοκληρες σκεφτόμουν πως θα το πω στους γονεις μου,θυμαμαι ακομα την τιμη της πλαστικης μπαλας και ας εχουν περασει 28 χρονια!700 δραχμες για τους γνωστες , την εποχη που τα γαριδακια ειχαν 40 δραχμες.Τ
avatar
Ανώνυμος/η 25.9.2014 | 13:13
Ρε σε τι διαολο σχολεια εχετε παει; Ενταξει παντου γινοντουσαν μ@@κιουλες, αλλα διαβαζω νερικα και φριττω! Εμεις στο δημοτικο ειχαμε ενα παιδι τυφλο, και το προσεχε ολο το σχολειο, οχι να τον πειραξει και κανενας...και δεν μιλαω στο Κολεγιο των Αθηνων, αλλα στο 24ο στο Μεταξουργειο...
Μηπως τελικα το θεμα bullying το εχουμε παραφουσκωσει;
Η μηπως μεγαλωνουμε αβουλα παιδια (που θα γινουν αβουλοι ενηλικες)
που ολο καποιον αλλον περιμενουν να τους λυσει το προβλημα;
avatar
Κόκκινο Κεράσι 26.9.2014 | 01:49
η δικια σου περιπτωση ειναι η εξαιρεση του κανονα,αυτο δε σημαινει οτι ο εκφοβισμος δεν εχει παρει τεραστιες διαστασεις!δυστυχως δεν ειχαν ολοι την τυχη του τυφλου συμμαθητη σου.Εζησα στην επαρχεια,οι γονεις μου με μεγαλωσαν με πολλη αγαπη,αρχες και ειχα παντα χαρακτηρα,παρολα αυτα οι συμμαθητες μου βρηκαν πολλους τροπους για να με κανουν να νιωσω κουρελι!
eddie 25.9.2014 | 15:21
Στην 3η Γυμνασίου, συμμαθητης ενα απο τα "καλόπαιδα" του σχολείου μου ειχε βρει ενα ψόφιο φίδι, το ειχε βαλει σε ενα κουτί απο γλυκα και το ειχε αφήσει επάνω στην εδρα της καθηγήτριας μας λιγο πριν μπει μέσα. Οσο το θυμάμαι...μιλάμε πηγαίναμε γυμνάσιο έτσι!!!
Living_in_a_material_world 25.9.2014 | 15:23
κακές αναμνήσεις από το σχολείο;; Θα σας φανεί πιθανά παράξενο αλλά δεν έχω.
avatar
Estranged 25.9.2014 | 15:45
Νηπιαγωγείο, για κάποιο λόγο ένα κοριτσάκι κανά χρόνο μεγαλύτερό μου είχε αποφασίσει ότι δε με χωνεύει, έτσι, χωρίς να έχουμε ανταλλάξει κουβέντα και με κυνηγούσε να με δείρει, νομίζω κρυβόμουν λίγο. Μια μέρα με πετυχαίνει σε ένα διάδρομο χεράκι χεράκι με μια φίλη, μας βαράει τα χέρια να τα αποχωρίσει και μου πατάει μια δαγκωνιά στο μάγουλο, κόντεψε να το ξεκολλήσει! Τι ζόρια να τραβούσε κι αυτό το μωρό για να κάνει τέτοια από 7 χρονών ποιός ξέρει...

Λύκειο, είχαμε μια συμμαθήτρια λίγο παχουλούλα, τη λένε Ζωή. Σε εκδρομή που ακούγαμε τραγούδια στο πούλμαν έβαλε ένα παιδί ένα τραγούδι του Πανούση που έλεγε "Είσαι χοντρή, πνιγμένη μες στο λίπος ένα απαίσιο και αιμοβόρο κήτος. Σαν Ιωνάς θα ζω στα σωθικά σου μέχρι να μάθω *ζωή* τα μυστικά σου" και γελούσε με κάποιους ενώ η Ζωή πλάνταζε στο κλάμμα και κάποιοι λέγαμε (χαμηλόφωνα σαν τις κότες τα ηλίθια) να σταματήσουν. Ένιωσα πολύ άσχημα που δεν τους σκυλόβρισα, ένας να την υπερασπιστεί ανοιχτά δε βρέθηκε. Και δεν ήταν και τόσο μαλάκες, αλλά τα παιδιά είναι σκληρά ρε γμτ.. Χρόνια μετά σε συνάντηση συμμαθητών της ζήτησε χίλια συγνώμη ο... θύτης και τα βρήκανε, αλλά τι σημάδι να άφησε σε αυτό το κορίτσι..

Το χειρότερο όμως το είδα όταν δούλεψα ένα φεγγάρι ωρομίσθια σε δημοτικό. Γιορτή τέλους της χρονιάς και με δυο δασκάλες ετοιμάζουμε τα παιδιάκια που θα φορούσαν κάτι καπελάκια. Παιδάκια 1ης-2ας δημοτικού τώρα μιλάμε. Η μία δασκάλα εντωμεταξύ είναι μες στα νεύρα κ το άγχος γιατί είχε ξεχάσει το cd με τη μουσική σπίτι της, καμιά ώρα μακριά από το σχολείο, και έτρεχε να προλάβει να πάει να το φέρει. Ένα αγοράκι έχει αργήσει πολύ. Πηγαίνοντας στο χώρο της γιορτής, έρχεται τρέχοντας το παιδάκι και φωνάζει "κυρία, πρόλαβα, ήρθα!". Και αρχίζει η καριόλα η αγχωμένη και του βάζει κάτι φωνές που άργησε, πρέπει να την άκουσε όλο το σχολείο, και ντροπή σου, και πότε να προλάβουμε να σε ετοιμάσουμε, και δώστου ξανά θα πρεπε να ντρέπεσαι, να ωρύεται... Λες και ήταν στο χέρι του το 7χρονο παιδάκι να ρθει πιο νωρίς και δεν το κανε. Κόκκαλο μείναμε με την άλλη δασκάλα, δεν προλάβαμε να πούμε τίποτα.. Πήγαμε, κάναμε τη γιορτή, βγαίνουν τα παιδάκια, πάω στο παιδάκι να του δώσω το καπελάκι του να το κρατήσει δικό του γιατί δεν είχαμε προλάβει να του το ετοιμάσουμε πιο πριν και με κοιτάει με τα πιο στεναχωρημένα ματάκια του κόσμου και μου λέει χαμηλόφωνα "δεν το θέλω κυρία..." Τη ρουφιάνα.. όποτε το θυμάμαι αυτό τα κλάμματα με πιάνουν... Στα διάαλα με τον κάθε κομπλεξικό που αφήνουμε να σημαδεύει τα παιδιά μας... Ψυχολογικό τεστ έπρεπε να κάνουν στους εκπαιδευτικούς πριν τους αφήσουμε να πατήσουν το πόδι τους στην τάξη...
Monsta 25.9.2014 | 17:02
Διαγωνισματα και αντιγραφές, κυρίως στο λύκειο. Να'χεις το σκονάκι κάτω απο την κόλλα και να έχει κάτσει σαν τον χάρο απο πάνω σου και να σε κοιτάει, ελα χριστέ και παναγιά παλουκώσου στην θέση σου άνθρωπε μου να αντιγράψουμε σωστά
12345
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ