Το Capsis Hotel καλωσορίζει την τέχνη του δρόμου

Το καινούριο mural των Apset και Same84, σε ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης
13.7.2014 | 18:02

 

 

Οι άνθρωποι της Urbanact, που βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα, εξηγούν στο LIFO.gr

 

 

Τι ακριβώς είναι η Urbanact;

H Urbanact είναι ένας φορέας που προωθεί τη τέχνη της δημόσιας τοιχογραφίας, δημιουργεί αφορμές για εικαστικές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, και δίνει βήμα διαλόγου σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες για εκφραστούν μέσα από τη πρωτοποριακή ματιά της urban street art.

Ο βασικός της κορμός αποτελείται από καλλιτέχνες από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ενώ μετρά πολλές συνεργασίες με ένα μεγάλο κύκλο καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 


Πώς προέκυψε η συγκεκριμένη συνεργασία με το ξενοδοχείο Capsis;

Πρόκειται για μία πρόταση της Urbanact στη συνέχιση των προσπαθειών του ξενοδοχείου για την ανακαίνιση των χώρων του με τοιχογραφίες και πίνακες ζωγραφικής. Θα ακολουθήσουν και άλλες τοιχογραφίες τόσο στο εσωτερικό του χώρου όσο και στο δεύτερο ξενοδοχείο του Capsis (Astoria), στο Ηράκλειο Κρήτης.


Ποιος ήταν ο υπεύθυνος της επιλογής του συγκεκριμένου σχεδίου;
Το σχέδιο της τοιχογραφίας προτάθηκε από την ομάδα μας, και επιλέχθηκε ανάμεσα από πέντε προσχέδια που είχαμε καταθέσει, με υπεύθυνο δημιουργό τον Apset.

 

 

 


Πόσο μεγάλο είναι το mural;

Τι διαστάσεις έχει, και ποιες είναι οι κυριότερες δυσκολίες ενός εγχειρήματος τέτοιου μεγέθους;
H τοιχογραφία έγινε σε αρκετά μεγάλο ύψος (32μ.) και αποτέλεσε για μια ακόμη φορά μια πρόκληση για την ομάδα μας, μιας που έπρεπε να παρέμβουμε σε ένα χώρο κεντρικό που δεσπόζει στη πόλη, και σε μια επιφάνεια κάθετη με το ένα "πανί" της να συμπεριλαμβάνει τα αρχικά γράμματα-επιγραφή του ξενοδοχείου.

 

 


Θα δούμε κι άλλες τέτοιες παρεμβάσεις σε κτίρια της πόλης από την ομάδα της Urbanact;
Η Urbanact συνεχίζει τις δράσεις της (ένα από τα πιο γνωστά της προγράμματα το "Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια" θα συνεχίσει τον Σεπτέμβριο στη πόλη) και επιφυλάσσει για την Θεσσαλονίκη μια σειρά νέων μεγάλων τοιχογραφιών.

 

 

 

 

 

 

ΑΛΚΗΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
BIO ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ